Κ. Σακελλαροπούλου από το Άουσβιτς: Διαρκής αγώνας ώστε τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα να μην επαναληφθούν

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Πολωνία για την 19 η Άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos, μετέβη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

sakellaropoulou 2

Μετά την ξενάγηση και τις καταθέσεις στεφάνων στον Τοίχο Θανάτου και στο Μνημείο Θυμάτων, η Πρόεδρος δήλωσε:

«Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, της μεθοδικής εξόντωσης από το ναζιστικό καθεστώς εκατομμυρίων Εβραίων, μεταξύ των οποίων χιλιάδες Έλληνες, καθώς και πολλών άλλων συνανθρώπων μας. Μια ασύλληπτη βαρβαρότητα που στιγμάτισε ανεξίτηλα όχι μόνο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, αλλά και την ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας. Την ώρα που η ειρήνη, η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα δοκιμάζονται σε τόσα μέτωπα, χρέος όλων μας παραμένει ο διαρκής αγώνας, ώστε τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα να μην επαναληφθούν ποτέ».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Η συγκινητική ανάρτηση του Νίκου Πλακιά για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο: «Άντε εκεί ψηλά που είναι μόνα και ψάχνουν για παρέα»

Νόμπελ ανοησίας

Νέο δημοσίευμα για υπουργό της κυβέρνησης: Νοίκιασε έπαυλη 500 τετραγωνικών στην καλύτερη περιοχή της Αθήνας με τιμή… Κυψέλης

Οι 16 λέξεις του Φοίβου Δεληβοριά, η πιο ανατριχιαστική στιγμή της ιστορικής συναυλίας για τα Τέμπη

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Αχαρναί: Αποκαλύφθηκε μεγάλο οπλοστάσιο – Αναζήτηση του δεύτερου δράστη

Screenshot 2024 10 12 172107

Αχαρναί: Αποκαλύφθηκε μεγάλο οπλοστάσιο – Αναζήτηση του δεύτερου δράστη

Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών και πυρομαχικών, πολεμικό υλικό και εξαρτήματα, φωτοβολίδες καθώς και όπλο εντοπίστηκαν χθες…