Newsroom

Newsroom

«Καμπανάκι» από ΠΟΕΔΗΝ – Τα νοσοκομεία αδειάζουν από γιατρούς

Δραματική είναι η υποστελέχωση των υγειονομικών μονάδων στα νησιά, καταγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σαντορίνη νοσοκομειο

Την ώρα που τα νησιά «βουλιάζουν» από τον υπερτουρισμό, τα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης.

Την ίδια ώρα, υπό την απειλή των επιτάξεων της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά να μην προχωρήσει στην επίταξη ιδιωτών το κράτος.νοσοκομείων και των κέντρων υγείας στα νησιά τα οποία είναι υποστελέχωμένα και με την τουριστική σεζόν να είναι στα μισά, τα πράγ,ατα είναι πολύ δύσκολα.

Νησιά όπως η Σαντορίνη, η Τήνος, η Νάξος και η Σύρος, έχουν πρόβλημα με ειδικότητες που δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας τους. Και παρά τις ειδοποιήσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, δεν υπάρχει καμία βελτίωση.

Χωρίς παθολόγο η Σαντορίνη, παιδίατρος κάνει τον παθολόγο στη Τήνο

«Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Εμείς είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως. Έχουμε αναδείξει πολλές φορές το μεγάλο πρόβλημα που έχουν οι υγειονομικές μονάδες στα νησιά, που κάθε πέρυσι είναι και καλύτερα από πλευράς στελέχωσης. Οι οι τραγικές ελλείψεις, που αφορούν όλη την περιφέρεια και όχι μόνο τα νησιά, δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο με το… φιλότιμο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Βιώνουμε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, με συνεχείς μετακινήσεις. Αυτό προκαλεί κύμα μαζικής φυγής. Ο γιατρός του δημοσίου στην Κύπρο βγάζει 80.000 ευρώ το χρόνο. Ο νοσηλευτής 40.000 ευρώ. Για να ανακόψουμε το κύμα φυγής, χρειάζεται να δοθούν σοβαρά κίνητρα» πρόσθεσε σημειώνοντας παράλληλα πως το κύμα φυγής, «δεν θα λυθεί ούτε με τον εξαναγκασμό των γιατρών, ούτε με τα «ψίχουλα» που δίνει ο κύριος Εξαδάκτυλος από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».

Να σημειωθεί πως το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι έχει αυξήσει τα κίνητρα για τους γιατρούς που μετακινούνται στα νησιά, με επιμίσθιο 2.100 ευρώ, ενώ σε ορισμένους δήμους διατίθενται και καταλύματα.

Ομως, όπως τονίζει ο κ. Γιαννάκος, «αυτό δεν ισχύει για τους νέους γιατρούς. Ισχύει μόνο για όσους μετακινούνται».

«Υπάρχουν ζητήματα σε όλα τα νησιά. Στην Κω δεν έχει καθόλου παθολόγο και καρδιολόγο. Στα Κύθηρα δεν έχει αναισθησιολόγο. Ένας ασθενής δεν μπορεί καν να διασωληνωθεί. Στη Νάξο δεν λειτουργεί ο χειρουργικός τομέας: Υπάρχει μόνο ένας χειρουργός και ένας αναισθησιολόγος. Η Σαντορίνη δεν έχει κανέναν παθολόγο, κανέναν πνευμονολόγο. Κανέναν ακτινολόγο, ούτε μικροβιολόγο. Έχει έναν παιδίατρο που καλύπτει μερικές μέρες. Έναν καρδιολόγο μερικές μέρες. Στην Τήνο δεν έχουμε κανέναν γιατρό: Ούτε παθολόγο, ούτε γενικό γιατρό. Μόνο έναν παιδίατρο που κάνει τον παθολόγο» ανέφερε, αποτυπώνοντας μια τραγική εικόνα στα νοσοκομεία των νησιών.

Ο Κασσελάκης παρά την διαγραφή στηρίζει τον Πολάκη: Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με ανιδιοτελή παρουσία – Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο

κασσ πολάκης

Ο Κασσελάκης παρά την διαγραφή στηρίζει τον Πολάκη: Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με ανιδιοτελή παρουσία – Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο

Ο Στέφανος Κασσελάκης τοποθετήθηκε εκ νέου για το θέμα Πολάκη με μεταμεσονύκτια ανάρτησή του στα…

Αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα: «Πράσινος» καταστροφικός καπιταλισμός ή προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης;

αιολικα

Αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα: «Πράσινος» καταστροφικός καπιταλισμός ή προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης;

Η χώρα σήμερα βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη εσωτερική διαμάχη και μια ακόμη πιο μεγάλη…