Καμπανάκι Πούτιν για τα πυρηνικά όπλα: Δεν θα δεσμευόμαστε πλέον για την ανάπτυξή τους μετά την στάση ΗΠΑ-Γερμανίας

Το Πεντάγωνο δήλωσε στις 10 Ιουλίου ότι από το 2026, οι ΗΠΑ θα αρχίσουν επεισοδιακές αναπτύξεις όπλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία ως μέρος του σχεδιασμού για μόνιμη τοποθέτηση αυτών των όπλων στο μέλλον. Αυτό περιλαμβάνει τους SM-6, τους Tomahawk και τους αναπτυξιακούς υπερηχητικούς πυραύλους.

AP opla

H Ρωσία δεν θα δεσμεύεται πλέον από το μνημόνιο για την ανάπτυξη όπλων κρούσης μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύξουν όπλα στη Γερμανία, δήλωσε την Κυριακή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κεντρικής ναυτικής παρέλασης για την Ημέρα του Πολεμικού Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε πως:

«Εάν οι ΗΠΑ υλοποιήσουν τέτοια σχέδια, θα θεωρήσουμε ότι είμαστε απαλλαγμένοι από το μονομερές μορατόριουμ που θεωρούσαμε προηγουμένως ότι ισχύει για την ανάπτυξη όπλων κρούσης μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των δυνατοτήτων των παράκτιων στρατευμάτων του Πολεμικού μας Ναυτικού».

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι «σημαντικές εγκαταστάσεις της ρωσικής κρατικής και στρατιωτικής διοίκησης, τα διοικητικά και βιομηχανικά μας κέντρα και οι αμυντικές υποδομές θα βρίσκονται εντός της εμβέλειάς του».

Ο Πούτιν συνέκρινε επίσης τις δηλώσεις των ΗΠΑ σχετικά με τα σχέδια ανάπτυξης όπλων ακριβείας στη Γερμανία με τις εποχές του Ψυχρού Πολέμου.

Εθνική ομάδα πόλο: Σήκωσαν ένα αυτοκίνητο που εμπόδιζε το δρόμο τους προς το Παρίσι!

Screenshot 2024 07 28 201259

Εθνική ομάδα πόλο: Σήκωσαν ένα αυτοκίνητο που εμπόδιζε το δρόμο τους προς το Παρίσι!

Οι δυσκολίες που υπάρχουν στους φετινούς Ολυμπιακούς φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό με την εθνική…

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο περιστατικό με διερχόμενο τρένο να περνά δίπλα από αυτοκίνητα με ανεβασμένες μπάρες(video)

Screenshot 2024 07 28 181508

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο περιστατικό με διερχόμενο τρένο να περνά δίπλα από αυτοκίνητα με ανεβασμένες μπάρες(video)

Ακόμα ένα περιστατικό που δείχνει τις τραγικές ελλείψεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο