Καύσωνας τέλος: Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται – Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

Πτώση της θεοκρασίας θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, με τον καύσωνα όμως να επιστρέφει δυναμικά τον Αύγουστο

καιρός αεροχείμαρρος

Προς το τέλος του δείχνει να οδεύει ο συνεχόμενος και εξαντλητικός καύσωνας των τελευταίων ημερών, καθώς σιγά σιγά μες στη βδομάδα οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν σταδιακή πτώση, ανακουφίζοντας τους πάντες.

Μάλιστα, σύμφωνα και με την πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει στη χώρα μας πολικός αεροχείμαρρος με καταιγίδες, χωρίς όμως τα πράγματα να είναι τόσο τρομακτικά όσο ακούγονται.

Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να έρθει ένα ποτάμι αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα, το οποίο θα ρίξει τη θερμοκρασία περίπου 6 με 8 θαβμούς.

Αυτό επίσης μπορεί να προκαλέσει και κάποιες επικίνδυνες καταιγίδες, αλλά μέχρι εκεί.

452566501 10161750979347790 2085727227312538975 n

Ήδη στη Λάρισα για παράδειγμα «άνοιξαν οι ουρανοί», καθώς σύμφωνα με το onlarissa.gr υπήρξε ακόμα και χαλαζόπτωση σε επαρχιακό δρόμο, με τις βροχές να κάνουν την εμφάνιση τους.

Μετέπειτα ο υδράργυρος θα ανέβει ξανά σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς όμως να φτάνει τα ανυπόφορα επίπεδα των τελευταίων ημερών.

Βέβαια όλα τα παραπάνω θα διαρκέσουν για λίγο, καθώς ο Αύγουστος αναμένεται να είναι αρκετά «καυτός» με τον καύσωνα να μας επισκέπτεται ξανά.

 Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για τον καύσωνα

«Δροσιά με το σταγονόμετρο και μπουρίνια φέρνει ο πολικός αεροχείμαρρος» . Θα έρθει άλλος καύσωνας;
Μετά από τον εξαντλητικό και 15νθήμερο περίπου καύσωνα ,ενεργοποιείται η μεταφορά ψυχρότερου αέρα στην περιοχή μας με τη βοήθεια του πολικού αεροχείμαρρου (ποτάμι αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα) με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να παρουσιάσει πτώση τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο η πτώση της θερμοκρασίας ( η οποία δυστυχώς δεν θα διαρκέσει πολύ) εκτός από τις ανάσες δροσιάς θα προκαλέσει δυνητικά και επικίνδυνες καταιγίδες.
Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης των 6-8 βαθμών μέχρι την Παρασκευή .Από το Σαββατοκύριακο σταδιακά θα αρχίσει να ξανά ανεβαίνει (ΟΧΙ σε ανυπόφορα επίπεδα) .
Ενδεικτικά:
ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΑΘΗΝΑ 38 37 35 34
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 35 33 32 32
ΠΑΤΡΑ 36 34 32 31
ΛΑΡΙΣΑ 36 35 32 32
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 33 32 31 31
Σε σχέση με τα μπουρίνια ,τις καταιγίδες ( πιθανών με έντονη κεραυνική δραστηριότητα ) και τις χαλαζοπτώσεις, οι περιοχές που πρέπει να επιδείξουν την απαιτούμενη προσοχή κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας είναι :
ΤΡΙΤΗ : ΘΕΣΣΑΛΙΑ , ΗΠΕΙΡΟΣ, ΣΤΕΡΕΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ( ΚΥΡΙΩΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ) ,ΘΡΑΚΗ, ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ :ΘΕΣΣΑΛΙ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ : ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΘΡΑΚΗ
Σε σχέση με την εξέλιξη του καιρού από ο Ιούλιος φαίνεται να μας αποχαιρετά με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες για τις βορειότερες ηπειρωτικές περιοχές και με περισσότερη ζέστη (2-4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά) για τις υπόλοιπες.
Τέλος 6 παγκόσμια προγνωστικά κέντρα συγκλίνουν στην άποψη ότι η πιθανότητα ο φετινός Αύγουστος να είναι πιο θερμός από τα συνηθισμένα είναι πάνω από 60-70%.Αρα δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να έχουμε και άλλο επεισόδιο καύσωνα».

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

O καύσωνας φαίνεται να βάζει μια άνω τελεία τις επόμενες μέρες καθώς από σήμερα, Τρίτη (23/07), στο προσκήνιο έρχονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα κάνουν την εμφάνισή τους σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του προειδοποιεί τις περιοχές στις οποίες χρειάζεται προσοχή, λόγω των τοπικών μπουρινιών.

«Παρότι τα ύψη υετού δεν είναι μεγάλα, χρειάζεται προσοχή αύριο Τρίτη κυρίως σε κεντρική, ανατολική Μακεδονια και πιθανόν Θράκη από τοπικά μπουρίνια.

Ιδιαίτερη προσοχή στη Χαλκιδική».

«Έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν πιθανόν και την Πέμπτη κυρίως στα βορειοανατολικά», συμπληρώνει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Καλλιάνος: O καιρός θα θυμίσει… φθινόπωρο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του MEGA, Γιάννη Καλλιάνου, ο καιρός θα θυμίσει… φθινόπωρο και τα φαινόμενα αρχικά θα εκδηλωθούν στην Πελλοπόννησο και έπειτα θα επεκταθούν σε Στερεά Ελλάδα, Βόρεια Εύβοια, Θεσσαλία, Ήπειρο και τη Θράκη, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές αλλά και περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35-38 βαθμούς στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 34-36 στα βόρεια, στους 36-38 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέει βοριάς όπου θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-6 μποφόρ στον Σαρωνικό, 5-6 στον νότιο Ευβοϊκό.

Γιαννόπουλος: Πρώτη μέρα χωρίς καύσωνα η Τρίτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, μετά από αρκετές μέρες καυτού καιρού με τον υδράργυρο πάνω από του 39 βαθμούς η Τρίτη θα είναι η πρώτη ημέρα που αυτό δεν θα συμβεί.

Στα ηπειρωτικά μάλιστα ο καιρός θα είναι και βροχερός, καθώς αναμένονται και τοπικές καταιγίδες, πιθανόν στα βορειοανατολικά να είναι τοπικά ισχυρές.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Όπως επίσης θα εκδηλωθούν ξανά και κυρίως στα βόρεια τοπικές καταιγίδες έως την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά την Τρίτη προβλέπεται μεταβολή του καιρού στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 36 έως 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν κυρίως στα δυτικά να βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή η καταιγίδα τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολλανδός ερευνητής προειδοποιεί για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα

Ντέμη Γεωργίου: Το σπαρακτικό αντίο της συντρόφου της – «Ψάχνω τη φωνή σου κ την ύπαρξη σου σε κάθε γωνία»

Γιατρός απαντάει στα «νταηλίκια» Άδωνι – «Τσάμπα, δεν σπούδασε κανείς, κανέναν!»

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γνωστή ηθοποιός έκανε βόλτες σε νοσοκομείο και διέσπειρε τον κορονοϊό

Προκαλεί ξανά η Τούνη: Κάνει διακοπές και δείχνει τη βίλα με την… ιδιωτική παραλία – «Η θάλασσα δεν πουλιέται» (video)

Προκαλεί ξανά η Τούνη: Κάνει διακοπές και δείχνει τη βίλα με την… ιδιωτική παραλία – «Η θάλασσα δεν πουλιέται» (video)

«Λοιπόν κατεβαίνουμε τα σκαλάκια και φτάνουμε στην ιδιωτική παραλία», αναφέρει στο βίντεο της Ιωάννα Τούνη

Επικό τρολάρισμα από το Κουλούρι στον Άδωνι: «Στο ΕΣΥ πλέον καλούν ακόμα και τους ηθοποιούς που έχουν παίξει τους γιατρούς»

Επικό τρολάρισμα από το Κουλούρι στον Άδωνι: «Στο ΕΣΥ πλέον καλούν ακόμα και τους ηθοποιούς που έχουν παίξει τους γιατρούς»

Τον Άδωνι Γεωργιάδη και το... μπάχαλο που έχει φτιάξει τρόλαρε με άρθρο του το Κουλούρι