ΚΑ

Κλειώ Αγγουράκη

Και γιατί να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ;

Την Κυριακή, στις 21 Μαΐου, πέφτει η αυλαία της «βασιλείας» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

5457632

Ζυγίστηκε, μετρήθηκε και οι πολιτικές της κυβέρνησής του βρέθηκαν όχι μόνο λειψές, αλλά αποδείχθηκαν και επιζήμιες για τον ελληνικό λαό, αγγίζοντας κάθε πτυχή της ζωής, από την οικονομία μέχρι τα ανθρώπινα δικαιώματα και από το περιβάλλον μέχρι τη δημόσια Υγεία και Παιδεία.
Αν συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία η ζημιά για το κοινωνικό κράτος, τον κόσμο της εργασίας και τη δημοκρατία θα είναι μη αναστρέψιμη

Αξίζουμε μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας που θα απλώσει ένα χέρι βοήθειας στους πολίτες, θα δώσει πραγματικά προτεραιότητα στην ευημερία μας, στα δικαιώματά μας και στο μέλλον της πατρίδας μας, τα νέα παιδιά.

Ας μη γελιόμαστε, το να δώσεις ελπίδα σε μια κοινωνία μετά από σχεδόν 15 χρόνια κρίσης και ειδικά μετά την καταστροφική, σε όλα τα επίπεδα, διακυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν είναι εύκολο.
Συμμερίζομαι την οργή, την κόπωση αλλά και τη δυσπιστία που πολλοί συμπολίτες μας μπορεί να έχουν απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Στην εποχή της ακρίβειας και της μεγαλύτερης αναδιανομής πλούτου από κάτω προς τα πάνω, ο κόσμος το μόνο που έχει χορτάσει, είναι λόγια.

Τα τελευταία 4 χρόνια, βιώσαμε τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου από τη τους χαμηλόμισθους και τη μεσαία τάξη στους ισχυρούς και τα καρτέλ.
Είδαμε τα παιδιά μας να «κόβονται» με το έτσι θέλω από τα πανεπιστήμια, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και να κατηγορούνται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό πως διασπείρανε τον Κορωνοϊό.

«Η φτώχεια είναι πιο φρόνιμη αν νιώθει ότι φταίει» λέει ο στίχος στο τραγούδι «Σαράβαλο» του Γιάννη Αγγελάκα. Mία φράση που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε ευαγγέλιο εδώ και 4 χρόνια.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά αυτό των 50 πρώτων ημερών, δεν είναι μόνο κοστολογημένο και υλοποιήσιμο. Είναι απολύτως αναγκαίο.
Είναι ένα ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό Συμβόλαιο Αλλαγής που υπογράφουμε υπεύθυνα με τον ελληνικό λαό.

Ψήφος την Κυριακή των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σημαίνει πολύ απλά και άμεσα: Χαμηλότερες τιμές σε τρόφιμα, καύσιμα, λογαριασμούς.
Υψώνουμε φράχτη στην ακρίβεια για να σταματήσει η λεηλασία του εισοδήματος και ρυθμίζουμε με δίκαιο τρόπο τα χρέη τω πολιτών. Αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ. Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος. Προστατεύουμε ουσιαστικά την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη.

H δεύτερη φορά θα είναι διαφορετική, γιατί θα είναι η πρώτη φορά που θα κυβερνήσουμε με το δικό μας πρόγραμμα και όχι τις επιταγές της Τρόικα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπάτησε με τον πιο χυδαίο τρόπο τη μεσαία τάξη, τα χαμηλά εισοδήματα και τους συνταξιούχους. Η απάντηση που θα πάρει στις 21 του Μάη, θα είναι ηχηρή.

Ως εδώ.

Από την επομένη των εκλογών, σηκώνουμε μανίκια και χτίζουμε πάνω στα ερείπια που αφήνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την πατρίδα που αξίζει σε εμάς και κυρίως στα παιδιά μας.

 

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

yamal barts

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Πριν τέσσερα χρόνια έκανε πλάκα στους φίλους του με τη μπάλα στα πόδια.

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ 2048x1365 1

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας 19χρονης από…