Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του Ζουγανέλη: «Πάει ο παράδεισός μου – Είναι ντροπή, πονάω για όλους»

«Αισθάνομαι λύπη για τις απώλειες ανθρώπων που έχουν παλέψει άλλοι από το υστέρημά τους κι άλλοι από το περίσσευμά τους να κάνουν κάτι και το είδαν να καταστρέφεται σε μια στιγμή».

5868342

Για τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που περνάει μετά τη φωτιά που κατέστρεψε στο πέρασμά της τους «κόπους μιας ζωής» μίλησε αναλυτικά ο Γιάννης Ζουγανέλης, σε συνέντευξή του την Τρίτη 13 Αυγούστου.

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης έχασε τόσο το σπίτι όσο και όλα τα δέντρα που βρίσκονταν στο κτήμα, μέσα σε λίγες ώρες, από τις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή.

Δύσκολες ώρες για τον Ζουγανέλη: «Πονάει η ψυχή μου» – Kάηκε ολοσχερώς το σπίτι του

Επρόκειτο για μια μονοκατοικία «πνιγμένη στα δέντρα» την οποία είχε φτιάξει με κόπους ζωής, όπως τόνισε στην εφημερίδα On Time«Είμαι σοκαρισμένος. Ήταν μια ωραία μονοκατοικία με κήπο πνιγμένη στα δέντρα. Κάηκε ολοσχερώς από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, αλλά το έμαθα χθες γιατί δεν είχε προσβασιμότητα. Πάει ο παράδεισός μου, εδώ που ερχόταν η Ελεωνόρα και ήταν το ησυχαστήριό μας» είπε αρχικά ο μουσικός.

Στην πορεία, περιέγραψε τι είχε μέσα στο σπίτι που χάθηκε στις φλόγες.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Ζουγανέλης είπε: «Τα πάντα είχα μέσα. Ένα οργανωμένο σπίτι που το έφτιαξα με κόπους μιας ζωής. Είχε μέσα και μουσικά όργανα, οικογενειακές φωτογραφίες, όλα πράγματα αγαπημένα που έγινα στάχτη. Είχα κι έναν πίνακα μεγάλης οικονομικής και συναισθηματικής αξίας, έργο του Φώτη Κόντογλου, που τον είχα αφήσει εδώ γιατί πίστευα ότι ήταν προστατευμένο. Έγινε κι αυτό στάχτη μαζί με όλα τα άλλα».

«Ήταν ένα υπέροχο ησυχαστήριο»

Όσον αφορά τη συναισθηματική αξία που είχε το «ησυχαστήριό» του στον Βαρνάβα, αλλά και το κόστος της απώλειάς του, πρόσθεσε ότι: «Ήταν ένα υπέροχο ησυχαστήριο μέσα στο πράσινο και τώρα βλέπεις μόνο μαυρίλα κι αποκαΐδια. Δεν στενοχωριέμαι για τη δική μου απώλεια, αλλά αισθάνομαι λύπη για τις απώλειες ανθρώπων που έχουν παλέψει άλλοι από το υστέρημά τους κι άλλοι από το περίσσευμά τους να κάνουν κάτι και το είδαν να καταστρέφεται σε μια στιγμή».

Τέλος, εξέφρασε την οργή, το σοκ και τον πόνο μετά από τις καταστροφές των πυρκαγιών.

Στενοχωριέμαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο ελληνικός λαός γιατί αυτοί που είναι στην εξουσία δεν τον προστάτευσαν ποτέ» είπε και κατέληξε: «Και αυτό που δεν μπορώ να συγχωρήσω είναι πώς άφησαν τη φωτιά να μπει στον αστικό ιστό. Είναι ντροπή. Δεν το βλέπω προσωπικά. Πονάω για όλους που έχασαν τα σπίτια τους. Θλίβομαι. Είμαι σοκαρισμένος».

Η ανάρτηση της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

Όσο για την κόρη του, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση για το σπίτι τους. Η τραγουδίστρια αρκέστηκε να γράψει σε δημοσίευσή της στο Instagram: «Πόσο ακόμα…».

Φαν Ντε Φέλντε: Η πρώτη συνέντευξη του αθλητή που καταδικάστηκε για παιδεραστία και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς – «Δεν είμαι πια αυτός ο έφηβος»

Φαν Ντε Φέλντε: Η πρώτη συνέντευξη του αθλητή που καταδικάστηκε για παιδεραστία και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς – «Δεν είμαι πια αυτός ο έφηβος»

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι αυτό που συνέβη θα τον στοιχειώνει για όλη του τη…

ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής – Περιέχει επικίνδυνες φαρμακευτικές ουσίες

ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής – Περιέχει επικίνδυνες φαρμακευτικές ουσίες

Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.