Καιρός: Έρχονται τα πρώτα «σοβαρά» κρύα – Βοριάδες που θα ξεπερνούν τα 90km/h

Επιδείνωση θα σημειώσει ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας για τις επόμενες 4 ημέρες

kairos 6

Βόρειο ρεύμα ρίχνει περαιτέρω τον υδράργυρο και ο καιρός αναμένεται ψυχρός μέχρι την Κυριακή. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι έντονοι βοριάδες και οι θερμοκρασίες κάτω από τους 10 βαθμούς

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr /  Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημαντική ενίσχυση αναμένεται να παρουσιάσουν οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων που πνέουν στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 17/10.

Οι ισχυρότεροι άνεμοι θα εντοπίζονται στις Βόρειες Κυκλάδες, σε νησιωτικά τμήμα του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Σάμος και Ικαρία), στη Θάλασσα των Κυθήρων και στα νότια τμήματα της Κρήτης.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση για τις ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 17/10. Όπως φαίνεται, αναμένονται ΡΙΠΕΣ ΑΝΕΜΟΥ που τοπικά θα ξεπερνούν τα 90 km/h.

Gusts Oct17

Ο καιρός τα επόμενα 24ωρα

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου αν και στις περισσότερες χώρες της κεντρικής Ευρώπης ο καιρός θα είναι σχετικά ήπιος, στη χώρα μας θα δεχτούμε ένα βόρειο ρεύμα το οποίο θα περάσει από την Ουκρανία, θα φτάσει μέχρι την ανατολική Ελλάδα και θα φέρει τσουχτερό κρύο.

Πιο αναλυτικά σστατος θα είναι ο καιρός σήμερα: Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έντασης 8 μποφόρ αναμένονται τοπικά στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο, ενώ ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη και από το μεσημέρι και στα δυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής χώρας θα είναι σημαντική. Θα φτάσει στα βόρεια και τη Θεσσαλία τους 19 με 21 βαθμούς, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τους 22 με 24 βαθμούς, στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 24 με 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή 18/10

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα του νότιου Ιονίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7, πρόσκαιρα στα νότια μέχρι το μεσημέρι έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τους 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 23 με 25 και τοπικά στα νότια τους 26 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 19/10

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) αυξημένες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7, πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Η πρόγνωση για την Κυριακή 20/10

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι με τοπικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο, τη βόρεια Εύβοια, τις Σποράδες, τη δυτική Κρήτη καθώς και τα θαλάσσια τμήματα του νότιου Ιονίου όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία και από τα βόρεια σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά μηνύματα για βόμβες σε ΚΑΤ, δικαστήρια και μετρό

Μπρένταν Φρέιζερ ή Πυγμαλίων Δακαρίδης: Η μεταμόρφωση σε άνδρα 300 κιλών για την ταινία η «Φάλαινα»

Παρ’ ολίγον ατύχημα στη Δουκίσσης Πλακεντίας: Έστειλαν συρμό του Προαστιακού στη γραμμή του μετρό

Σέρρες: Έπεσε ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο – Οι αντιδήμαρχοι πιάστηκαν στα χέρια (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Ποινή φυλάκισης σε γιατρό για θάνατο ασθενή: Είχε πόνους στην πλάτη, του είπαν ότι είναι «πιάσιμο» και λίγο μετά πέθανε από έμφραγμα

Ποινή φυλάκισης σε γιατρό για θάνατο ασθενή: Είχε πόνους στην πλάτη, του είπαν ότι είναι «πιάσιμο» και λίγο μετά πέθανε από έμφραγμα

«Ήταν σε εξέλιξη το έμφραγμα», είπε η εισαγγελέας της έδρας, καταλογίζοντας στον γιατρό ότι δεν…

Σάλος στην Κίνα: Ο φαλαινοκαρχαρίας 19 μέτρων που έκλεβε τις εντυπώσεις σε ενυδρείο ήταν τελικά… ρομπότ – 40 δολάρια το εισιτήριο

Σάλος στην Κίνα: Ο φαλαινοκαρχαρίας 19 μέτρων που έκλεβε τις εντυπώσεις σε ενυδρείο ήταν τελικά… ρομπότ – 40 δολάρια το εισιτήριο

Ένα παράξενο ρομπότ ήταν τελικά ο τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας που... εντυπωσίαζε ενυδρείο της Κίνας

Απίστευτο βίντεο στην Ινδία: Τεράστια δεξαμενή νερού πέφτει πάνω σε γυναίκα και σώζεται περνώντας μέσα απ’ το στόμιο

Απίστευτο βίντεο στην Ινδία: Τεράστια δεξαμενή νερού πέφτει πάνω σε γυναίκα και σώζεται περνώντας μέσα απ’ το στόμιο

Τρομερό βίντεο από την Ινδία, με μια γυναίκα να σώζεται για λίγα εκατοστά αφού δεξαμενή…

Κακλαμάνης: Στρίμωξε Σκυλακάκη και κυβέρνηση για το χρηματιστήριο ενέργειας – Η ερώτηση στη βουλή

Κακλαμάνης: Στρίμωξε Σκυλακάκη και κυβέρνηση για το χρηματιστήριο ενέργειας – Η ερώτηση στη βουλή

Η ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη προς τον Σκυλακάκη για τον τρόπο λειτουργίας του χρηματιστηρίου ενέργειας…