Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» και μέχρι πότε θα κρατήσουν (video)

O καιρός θα αλλάξει σημαντικά τις επόμενες μέρες, με τα φαινόμενα να διαρκούν μέχρι την Τετάρτη (22/08) σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

2529160

Ο καιρός αλλάζει σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας τη θέση του ήλιου παίρνουν οι – κατά τόπους – έντονες βροχές και καταιγίδες.

Μάλιστα, όπως έγραψε την Κυριακή (18/08), ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν έως και την Τετάρτη (22/8).

Αναλυτικά η ανάρτηση Κολυδά

«Τη Δευτέρα (19/8) θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά και πιθανόν τα ορεινά της Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς θα είναι έντονα. Την Τρίτη (20/8) θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βοχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στην ηπειρωτική χώρα, κυρίως το απόγευμα, και τα φαινόμενα τοπικά σε Ιόνιο, κεντρική και βόρεια Ελλάδα πιθανόν να είναι έντονα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Την Τετάρτη (21/8) σποραδικά φαινόμενα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά – όχι όμως έντονα – με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια.

Το διήμερο Πέμπτης (22/8) και Παρασκευής (23/8) δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές, ενώ θα έχουμε προοδευτική άνοδο της θερμοκρασίας και ενίσχυση μελτεμιού στα 6-7 μποφόρ την Παρασκευή (23/8).

Ο καιρός, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (24-25/8), δεν θα αλλάξει σημαντικά».

Ο καιρός τη Δευτέρα (20/08)

  • Αρχικά, στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές για τη Δευτέρα (20/8).
  • Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης). Τα φαινόμενα, τα οποία στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα.
  • Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
  • Επίσης, οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 36 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη (21/08)

  1. Αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και το βορειοδυτικό Αιγαίο, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.
  2. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Μακεδονία, πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα.
  3. Τα φαινόμενα, αργά το βράδυ της Τρίτης (21/8), στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
  4. Η ορατότητα στα δυτικά και τα νότια τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
  5. Επίσης, οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  6. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ, ενώ σταδιακά στα νότια θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
  7. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.
  8. Στα υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 34 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη (22/08)

  • Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται, την Τετάρτη (22/8), γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειότερα νησιά το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και την Κρήτη.
  • Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη
  • Επίσης, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, και μόνο το πρωί στα βορειοανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βορειοδυτικά και τις Κυκλάδες τους 30 με 32 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους με 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη (23/08)

  1. Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Πέμπτη (23/8) αν και, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
  2. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
  3. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Παρασκευή (24/08)

  • Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται με πρόσκαιρες νεφώσεις, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Παρασκευής (24/8), στα ηπειρωτικά – κυρίως ορεινά.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

Χαλκιδική: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στο beach bar – Τρεις νέες συλλήψεις (video)

Χαλκιδική: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στο beach bar – Τρεις νέες συλλήψεις (video)

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για με το αδίκημα της συμπλοκής, ενώ ανάμεσα τους βρίσκεται και…

Το πρώτο τετράποντο στην ιστορία του μπάσκετ είναι γεγονός – Το πέτυχε ο Κρις Μπανκέρο στις Φιλιππίνες (video)

Το πρώτο τετράποντο στην ιστορία του μπάσκετ είναι γεγονός – Το πέτυχε ο Κρις Μπανκέρο στις Φιλιππίνες (video)

Στη λίγκα των Φιλιππίνων από φέτος εντάχθηκε επίσημα το τετράποντο και ο Μπανκέρο σκόραρε από…

Σταρόβας: Επιστρέφει στο θέατρο μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο – Σε ποια παράσταση αναμένεται να συμμετέχει

Σταρόβας: Επιστρέφει στο θέατρο μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο – Σε ποια παράσταση αναμένεται να συμμετέχει

Ο Δήμητρης Σταρόβας φαίνεται ότι μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμα καλύτερα και σύντομα θα…

Αυστρία: Καταρρακτώδεις βροχές προκαλούν πλημμύρες – «Βυθίστηκαν» περιοχές της Βιέννης (videos)

Αυστρία: Καταρρακτώδεις βροχές προκαλούν πλημμύρες – «Βυθίστηκαν» περιοχές της Βιέννης (videos)

«Ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε πολλά τμήματα της Αυστρίας», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ…