Καιρός: Η ψυχρή μεταφορά που ρίχνει κατακόρυφα τη θερμοκρασία από αύριο – Πού θα χιονίσει (videos)

Ο καιρός θα αλλάξει σημαντικά ήδη από αύριο (17/10) με το κρύο να κάνει την εμφάνισή του, όχι όμως και τις βροχές

6091335

O καιρός φαίνεται πως θα αλλάξει σημαντικά από αύριο Πέμπτη (17/10) καθώς η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά και ουσιαστικά θα αρχίσει να έρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα θυμίζοντας φθινόπωρο και όχι καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο υδράργυρος όσο βαδίζουμε προς το Σαββατοκύριακο θα πέσει αισθητά, ωστόσο οι βροχές που έχει ανάγκη η χώρα θα περιοριστούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Αρνιακός: Πού αναμένονται βροχές από αύριο

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, έκανε την δίκη του πρόβλεψη για τον καιρό των επόμενων ημερών τονίζοντας πως όλα δείχνουν πως θα είναι «ένας Οκτώβρης χωρίς βροχές».

«Αύριο περιμένουμε αραιές νεφώσεις, πυκνότερες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, καθώς και στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και έντασης.

Δεν θα είναι τίποτα σπουδαίο, δεν θα είναι οι βροχές που περιμένουμε και περιμένει η γεωργία.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί», τόνισε για την Πέμπτη (17/10).

Συγκεκριμένα, αύριο στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19-21 βαθμούς, στις δυτικές περιοχές και στα νησιά του Αιγαίου τους 28, ενώ στις υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές μέχρι 25.

«Την Παρασκευή (18/10) αναμένουμε βοριάδες, λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Όπως όλα δείχνουν, δυστυχώς θα είναι ένας Οκτώβρης χωρίς βροχές», σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Koλυδάς: «Προσ – γειώνοντας τις καιρικές ειδήσεις για τα χιόνια»

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του τονίζει ότι η μεταβολή του καιρού δεν θα είναι και τόσο τραγική και ότι σε κάθε περίπτωση τα χιόνια θα περιοριστούν από τα 1.500 μέτρα και πάνω στις κορυφές των βουνών.

ΠΡΟΣ…«ΓΕΙΩΝΟΝΤΑΣ» ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ
✅ Λόγω της μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας και σε υψόμετρο πάνω από τα 1.500 μέτρα, πράγματι θα σημειωθούν κάποιες χιονοπτώσεις το ΣΚ στις κορυφές των βουνών, όπου υπάρχει βέβαια και ο αντίστοιχος υετός. Στην ειδησεογραφία αυτή η μεταβολή περιγράφεται με τίτλους υπερβολής, για ευνόητους λόγους.
✅ Παρακάτω παρατίθεται ο σχετικός πίνακας με τις πρωιμότερες χιονοπτώσεις στη χώρα μας. Για να μη τα βλέπουμε όλα «πρωτοφανή» και «ακραία». Καλό απόγευμα.
✅ ΥΓ.: Παραθέτουμε ένα βίντεο από τα Καμάρια της Ευρυτανίας (1.480 μ.), που είναι και το υψηλότερο χωριό της χώρας μας. Ακολουθούν Nέα Κοτύλη, Σαμαρίνα (1.450 μέτρα), Αετομηλίτσα (1.430 μέτρα), Πισοδέρι (1.420), Καταφύγιο Κοζάνης (1.400 μέτρα), Κάτω Βέρμιο στη Βέροια (1.400), Περικοπή Φλώρινας (1.400), Γράμμος Καστοριάς (1.380), Φούρκα Ιωαννίνων (1.360), Νυμφαίο Φλώρινας (1.360) κ.ά.
👁️‍ ▶️ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: https://youtu.be/3THz8HvHUrM
@EMY_HNMS @CivPro_GR @Starchannelnew1 @Vkikilias @pyrosvestiki

Μαρουσάκης: Ξεκινά επεισόδιο ψυχρής μεταφοράς

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρει πως ξεκινάει το επεισόδιο ψυχρής μεταφοράς με θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 22 βαθμούς Κελσίου.

«Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει από τα επόμενα 24ωρα. Η υψηλότερη θερμοκρασία θα αγγίζει τους 22 βαθμούς, ενώ τα βράδια θα βλέπουμε τον υδράργυρο να αγγίζει τους 13, 14, 15, 16 βαθμούς.

Από αύριο θα ξεκινήσει το επεισόδιο ψυχρής μεταφοράς», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μια κακοκαιρία από την Ιταλία αναμένεται να επηρεάσει το Σαββατοκύριακο τα δυτικά τμήματα της χώρας, σηματοδοτώντας και το τέλος του αντικυκλώνα που αποτελεί εμπόδιο, ένα φυσικό τείχος, για τη διέλευση των βαρομετρικών χαμηλών.

Ο μετεωρολόγος του Open ξεκαθαρίζει πως αυτός ο αντικυκλώνας θα καταρρεύσει, και έτσι ο Νοέμβριος θα είναι ένας μήνας όπου τα βαρομετρικά χαμηλά θα φτάνουν στη χώρα μας, προειδοποιώντας μάλιστα πως το παρελθόν έχει διδάξει πως ο Νοέμβριος δίνει πάντα και επικίνδυνα φαινόμενα.

Ο καιρός από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά, στα ανατολικά και στα παράκτια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα παράκτια σε 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
  • Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 και τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 και τοπικά στην Κρήτη έως 26 και στα νότια έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις βραδινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός έως και την Κυριακή

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 17/10

  1. Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο (κυρίως στα ανατολικά και νότια) αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, καθώς και στην Ανατολική Στερεά (κυρίως στα δυτικά τμήματα) μέχρι το μεσημέρι.
  2. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
  3. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 έως 5, στα νοτιοδυτικά τμήματα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
  4. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς, στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 26 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10

  1. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και στη βόρεια Θεσσαλία. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στο Ιόνιο από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ από αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
  2. Στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.
  3. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7, πρόσκαιρα στα νότια τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ.
  4. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/10

  1. Στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως στα δυτικά, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
  2. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ.
  3. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/10

  1. Στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά (πλην της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες, με τοπικές βροχές και, κυρίως στα δυτικά, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
  2. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο νότιο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
  3. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 6 Ρίχτερ

H εκπληκτική μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για την παράσταση «Η Φάλαινα» (photos)

Λάκης Γαβαλάς: «Πολλά πάρτι σαν του Diddy γίνονται στη Μύκονο» – Το περιστατικό που περιέγραψε (video)

Ασλανίδης κατά ΕΡΤ: 1.200.000 μπήκαν στο live streaming της συναυλίας για τα Τέμπη – Την εξέδρα την έδειξαν για λίγα δευτερόλεπτα

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Χανιά: Γροθιά στο στομάχι τα αποσπάσματα από το ημερολόγιο της πρεσβυτέρας – Κατέγραφε επί δεκαετίες την κακοποίησή της

Χανιά: Γροθιά στο στομάχι τα αποσπάσματα από το ημερολόγιο της πρεσβυτέρας – Κατέγραφε επί δεκαετίες την κακοποίησή της

«Η μητέρα μου ζούσε μια μαρτυρική ζωή μέσα στο φόβο, την καταπίεση. Ζούσε σε ένα…

Ο επιχειρηματίας και γνωστός σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης διαμαρτύρεται στον Δούκα: «Το εστιατόριο είναι κλειστό 20 μέρες λόγω των έργων» (video)

Ο επιχειρηματίας και γνωστός σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης διαμαρτύρεται στον Δούκα: «Το εστιατόριο είναι κλειστό 20 μέρες λόγω των έργων» (video)

«Τα δημοτικά τέλη δεν καθυστερούν 20 μέρες, γιατί αν καθυστερήσουν, ξέρετε, από την επόμενη μέρα,…

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε 28χρονος βαρυποινίτης στις φυλακές Δομοκού: Τον εντόπισαν οι συγκρατούμενοί του

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε 28χρονος βαρυποινίτης στις φυλακές Δομοκού: Τον εντόπισαν οι συγκρατούμενοί του

Ο 28χρονος ήταν καταδικασμένος για σοβαρά εγκλήματα και εξέτιε ποινή ισοβίων

Ασύλληπτη τραγωδία στη Νιγηρία: 94 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί μετά από έκρηξη βυτιοφόρου – 50 τραυματίες

Ασύλληπτη τραγωδία στη Νιγηρία: 94 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί μετά από έκρηξη βυτιοφόρου – 50 τραυματίες

«Οι κάτοικοι μάζευαν καύσιμα από το αναποδογυρισμένο βυτιοφόρο όταν σημειώθηκε η έκρηξη, πυροδοτώντας μια τεράστια…

O Γιώργος Παπαχρήστος γράφει στα «ΝΕΑ» για τη συγγνώμη Τσίπρα σε Βενιζέλο: «Υπήρξε και ήταν έμπρακτη»

O Γιώργος Παπαχρήστος γράφει στα «ΝΕΑ» για τη συγγνώμη Τσίπρα σε Βενιζέλο: «Υπήρξε και ήταν έμπρακτη»

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω, και δεν θα δεχθώ καμία διάψευση, από κανέναν, η έμπρακτη…