Καιρός: «Ιστορικός» καύσωνας το επόμενο διήμερο – Η δύσκολη Πέμπτη και η περίεργη Παρασκευή

Ήδη από το πρωί της Τετάρτης (12/06) ο καύσωνας έχει «δείξει τα δόντια του», με τον υδράργυρο να παραμένει στα ύψη αύριο και μεθαύριο

5937045

Ο καύσωνας μας χτύπησε την πόρτα πολύ γρήγορα το φετινό καλοκαίρι, κάτι που είχε να συμβεί για 130 χρόνια, καθώς ήδη από τις αρχές Ιουνίου καταγράφονται θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς.

Μπορεί τον Ιούνιο να είχαμε και τις προηγούμενες χρονιές καύσωνες, όμως ποτέ τόσο νωρίς.

Η Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι οι δύο πιο ζεστές ημέρες – προς το παρόν τουλάχιστον – για τον Ιούνιο, με πολλές περιοχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά (Βοιωτία, ανατολική Αττική, Αργολίδα, Φθιώτιδα κτλ) και σε Κρήτη – Ρόδο να σπάνε το φράγμα των 43, ακόμα 44 βαθμών Κελσίων , ενώ η Παρασκευή θα είναι μία μέρα όπου ο καιρός θα δείξει τα δύο του πρόσωπα, τα οποία θα είναι… επικίνδυνα.

Από τη μία καύσωνας σε Κρήτη και Ρόδο με 40άρια και από την άλλη επικίνδυνα μπουρίνια στα βόρεια, κυρίως στη Θράκη.

Το Σάββατο πάντως με τα μελτέμια να επιστρέφουν θα είναι μία μέρα ευχάριστη, με τις θερμοκρασίες να εναρμονίζονται με την εποχή.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Τετάρτη – Πέμπτη η κορύφωση του καύσωνα

Το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη κορυφώνεται ο πρώτος για φέτος καύσωνας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Το θερμόμετρο θα φθάσει στα ηπειρωτικά, σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα, τους 41 με 42 βαθμούς και τοπικά σε ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο τους 43 βαθμούς.

Αρκετή η ζέστη και στα νησιά και περισσότερο στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το εσωτερικό της Κρήτης.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια, θα παραμείνει όμως υψηλά στα νότια στους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στο εσωτερικό της Κρήτης στους 40 βαθμούς.

Ενα ψυχρό μέτωπο που κατέρχεται από τα Βαλκάνια θα δώσει όχι μόνο στις γειτονικές χώρες καταιγίδες αλλά το απόγευμα προς βράδυ και στα βόρεια της χώρας, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, δίνοντας τη λήξη του καύσωνα.

Στην Αθήνα σήμερα, στο κέντρο της πόλης, το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 – 41 βαθμούς, ενώ την Πέμπτη ακόμα τους 42 βαθμούς κατά τόπους. Την Παρασκευή ο υδράργυρος θα πέσει στους 38 – 39 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία σήμερα θα φθάσει τους 38 βαθμούς σήμερα το μεσημέρι, όπως και αύριο Πέμπτη.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επικίνδυνα μπουρίνια

Προειδοποίηση για το τι έρχεται μετά τον καύσωνα απηύθυνε σήμερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, λέγοντας πως είναι πολύ πιθανό την Παρασκευή να έχουμε ισχυρά μπουρίνια στα βόρεια της χώρας.

Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου: Ζέστη και τα βράδια

Η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική λόγω της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και οι δείκτες δυσφορίας, ως προς την αίσθηση της ζέστης στον ανθρώπινο οργανισμό, θα είναι αυξημένοι, καθώς η θερμοκρασία ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν προβλέπεται να πέσει και θα κυμαίνεται κοντά στους 26 – 30 βαθμούς.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα φτάσει η θερμοκρασία και το μεσημέρι, θερμοκρασίες ασυνήθιστες για το πρώτο μισό του Ιουνίου. Θα πλησιάσει το θερμόμετρο τους 39 βαθμούς στα δυτικά και τοπικά 40 στα βόρεια ηπειρωτικά, 40 – 42 στα ανατολικά και νότια.

Οι υψηλότερες τιμές προβλέπονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο. Κοντά στους 36 – 38 οι μέγιστες στο Αιγαίο αλλά έντονη θα είναι η ζέστη νότια, με 40 βαθμούς στη Ρόδο και 40 – 42 στην Κρήτη.

Οι άνεμοι δυτικοί στο Ιόνιο 2 – 4, στο νότιο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Νότιοι στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές σε ήπιες εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 – 41 βαθμούς, νότιοι οι άνεμοι 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία από 24 – 38 βαθμούς, νοτιοανατολικοί οι άνεμοι μέχρι 4, τοπικά και 5 μποφόρ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καύσωνα

Την Τετάρτη και την Πέμπτη (13/6) οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους.

  1. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 37 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά την Τετάρτη τους 40 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 40 βαθμούς και στη Θεσσαλία τους 41 με 42 βαθμούς με τις ελάχιστες τιμές της περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
  3. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 41 με 42 βαθμούς και κατά τόπους τους 43 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
  4. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ τοπικά στην Κρήτη θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
  5. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς και την Πέμπτη τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Την Παρασκευή (14/6) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού στη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

  1. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς.
  3. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: Σοκ με τον θάνατο 20χρονου ναυαγοσώστη – Κατέρρευσε μετά από άγριο καυγά

Το ΠΑΣΟΚ σε βαθιά κρίση: Ο Κωνσταντινόπουλος αμφισβητεί ανοιχτά Ανδρουλάκη – Ζητά εκλογές

Απέλυσε τον chef γνωστό μαγαζί των Βορείων Προαστίων για τις… χυδαίες ευχές στον Σλούκα

Ραγδαίες εξελίξεις με το νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Δεν είναι βιολογικός του πατέρας ο 23χρονος

Μύδροι Κραουνάκη για την κεντροαριστερά: «Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης» (video)

Κραουνάκης 1388x864 1

Μύδροι Κραουνάκη για την κεντροαριστερά: «Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης» (video)

Για τις πολιτικές εξελίξεις στην κεντροαριστερά μίλησε ο Σταμάτης Κραουνάκης

Κάμερα έχει καταγράψει τον κουκουλοφόρο που έβαλε βόμβα στο beach bar του συζύγου της Χαλκιά

stoupas

Κάμερα έχει καταγράψει τον κουκουλοφόρο που έβαλε βόμβα στο beach bar του συζύγου της Χαλκιά

Ο δράστης που έβαλε τη βόμβα στο beach bar, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και φέρεται…

Οργή στην Χαλκίδα για τον ασυνείδητο που μετέφερε παιδί στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου! (video)

magnesianews 93

Οργή στην Χαλκίδα για τον ασυνείδητο που μετέφερε παιδί στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου! (video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία με ένα παιδάκι να κάθεται στο πορτπαγκάζ εν…