Newsroom

Newsroom

Καιρός: Καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας προ των πυλών – Πότε θα κορυφωθεί η κακοκαιρία

Απότομη αλλαγή θα σημειώσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες

καιρός

Από έντονα φαινόμενα θα χαρακτηριστεί ο καιρός τα επόμενα 24ωρα καθώς έρχεται ένα τριήμερο με βροχές, καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα και αύριο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ωστόσο το τριήμερο Πέμπτης – Σαββάτου θα έχουμε περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα στα ηπειρωτικά.

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτηση αναφέρει ότι θα υπάρχει περιορισμένη αστάθεια έως την Τετάρτη και στην συνέχεια το τριήμερο Πέμπτης – Σαββάτου περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας θα πληγούν από πιο έντονα φαινόμενα.

«Περιορισμένη η αστάθεια έως την Τετάρτη , αλλά το τριήμερο Πέμπτης-Σαββάτου θα έχουμε περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σταδιακά παρουσιάζει πτώση και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο», έγραψε αναλυτικά ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Τρίτη (27/8)

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη (28/8)

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη (29/8)

Αρχικά αίθριος καιρός, βαθμαία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Παρασκευή (30/8)

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και τις Σποράδες και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ξεπέρασε τους 39 °C η θερμοκρασία την Κυριακή 25/08. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η μέγιστη θερμοκρασία ήταν ίση με 39.4 °C και καταγράφηκε  στη Σκάλα Μεσσηνίας.

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ σημειώνονται και οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Όπως φαίνεται στις επιπλέον πληροφορίες που παρέχονται στην εικόνα, η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C σε 127 από τους 506 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~25%) και τους 37 °C σε 26 μόλις σταθμούς (ποσοστό ~5%).

Ειδήσεις σήμερα:

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ξεσπά για το μπούλινγκ που δέχεται για το πρόβλημα υγείας της

Πύργος: Ξύλο σε γάμο επειδή η νύφη πάτησε το πόδι του γαμπρού

Κολωνός: Πώς συνελήφθη ο 44χρονος για τον βιασμό 16χρονης – Aνατριχιαστικές οι λεπτομέρειες (video)

Το ελληνικό νησί που αποθεώνει Βρετανική εφημερίδα: «Μυστικός παράδεισος και χωρίς συνωστισμό τουριστών»

Ψίμυθος: Το «φανταστικό» ελληνικό νησί που έγινε viral μέσα σε λίγη ώρα – Απάντησε μέχρι και ο Άδωνις

4530187

Ψίμυθος: Το «φανταστικό» ελληνικό νησί που έγινε viral μέσα σε λίγη ώρα – Απάντησε μέχρι και ο Άδωνις

Μέσα σε λίγες ώρες το ελληνικό twitter... δημιούργησε ένα νησί που έκανε μέχρι και τον…