Newsroom

Newsroom

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – SOS για θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Cassandra

kairos 3

Επιδείνωση θα σημειώσει ο καιρός  με την ΕΜΥ να προχωρά σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Συγκεκριμένα ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία μάλιστα στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά:

  • Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Για έντονες καταιγίδες, κεραυνούς αλλά και για πιθανότητα χαλαζοπτώσεων προειδοποιεί και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την περιοχή της Ιταλίας θα πλήξει αρκετές περιοχές τη χώρας το διάστημα Παρασκευή μέχρι Δευτέρα.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο Κ. Μαρουσάκης: «Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι τοπικά έντονες βροχές – καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και απότομες ενισχύσεις των ανέμων. Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας θα είναι η δυτική Ελλάδα όπως επίσης και τα ανατολικά – βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας».

Καιρός: Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 04/10 και από τα βορειοδυτικάμε τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά:

Α. Μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 04/10, ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα έντονα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν σε τμήματα της Ηπείρου και των υπολοίπων Επτανήσων και ενδεχομένως σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Β. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί του Σαββάτου 05/10, τοπικά ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, σε τμήματα της Θεσσαλίας και πιθανότατα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Γ. Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 05/10, τα φαινόμενα στα δυτικά θα επιμείνουν και θα επεκταθούν σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν για τα διαστήματα Παρασκευή 04/10, 18:00 – 21:00, Σάββατο 05/10, 03:00 – 06:00 και Σάββατο 05/10, 09:00 – 12:00, αποτυπώνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εντοπίζονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Rains Oct4 eveRains Oct5 ARains Oct5 B

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε σε ηλικία 44 ετών ο επιχειρηματίας Χρήστος Παπαδημητρίου

Πλακιάς: Τέλος στην κόντρα με Καρυστιανού – «Δέχομαι την απόφαση για τη συναυλία»

Ψάρια: Τα 32 που πρέπει να τρώτε και τα 5 που καλύτερα να αποφεύγετε

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Πήρε θέση για τον Μάρκο Σεφερλή και τη Ματούλα Ζαμάνη (Video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Ματούλα Ζαμάνη: Κωμικοτραγικές εικόνες με δημοσιογράφους να την κυνηγούν για μία δήλωση (video)

profile player 960x540 3

Ματούλα Ζαμάνη: Κωμικοτραγικές εικόνες με δημοσιογράφους να την κυνηγούν για μία δήλωση (video)

Μάλιστα οι δημοσιογράφοι έστησαν καρτέρι σε 2 αεροδρόμια για να πάρουν μια δήλωση από τη…

Διαδηλωτές πέταξαν σακούλα με ντομάτες και κρεμμύδια στην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας – Έφυγε τρέχοντας από την αίθουσα (Video)

9e6a34b7 AP24270818591874

Διαδηλωτές πέταξαν σακούλα με ντομάτες και κρεμμύδια στην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας – Έφυγε τρέχοντας από την αίθουσα (Video)

Οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν την ώρα που η υπουργός Εξωτερικών Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ επέστρεφε…

Πανικός σε πτήση: Άνδρας που καθόταν στην πρώτη θέση χτύπησε τη σύζυγο του – Του όρμησαν επιβάτες και πλήρωμα (video)

Καταγραφή 3

Πανικός σε πτήση: Άνδρας που καθόταν στην πρώτη θέση χτύπησε τη σύζυγο του – Του όρμησαν επιβάτες και πλήρωμα (video)

Επιβάτες και προσωπικό του αεροπλάνου έσωσαν μια γυναίκα από τον κακοποιητή σύζυγο της σε πτήση…