Καιρός: Σημαντική αλλαγή με βροχές και καταιγίδες – Πότε θα πέσει η θερμοκρασία (video)

Ο «καυτός» καιρός φαίνεται πως θα δώσει τη θέση του σε έντονα καιρικά φαινόμενα

4191160

O καύσωνας διαρκείας φαίνεται ότι θα σταματήσει, τουλάχιστον για λίγο, καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες όμως θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως σε κεντρική, ανατολική Μακεδονία και Θράκης.

Το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει με αρκετή ζέστη, αλλά από τη νέα εβδομάδα αναμένεται υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Πιο συγκεκριμένα, μπόρες θα εκδηλωθούν κυρίως στις ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ στις νησιωτικές περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια το Σάββατο (17/08).

Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 34 με 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Για Σάββατο 17/08:

  • Γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά τους 40 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου και τη νότια Κρήτη τους 35 με 37 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Για Κυριακή 18/08:

  •  Γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι (πλην της Θράκης). Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και πιθανώς στα κεντρικά ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 33 με 35 και τοπικά τους 36 με 37 βαθμούς, στα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 31 με 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.
Για Δευτέρα 19/08:
  • Αρχικά στα βορειοδυτικά και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) κυρίως μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα, που πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι κατά τόπους έντονα, τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα δυτικά.Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο από βόρειες με την ίδια ένταση.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 32 με 34 και τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς, στα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 30 με 33 και τοπικά στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 34 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Για Τρίτη 20/08:

  • Στα νησιά του Ιονίου, στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια τμήματα του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα στα δυτικά και τα νότια τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για Τετάρτη 21/08:

  • Στο Ιόνιο πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από βόρειες 4 με 5, τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Εστιατόριο χρεώνει 3 ευρώ…κάθε άδειο πιάτο – Το αδιανόητο “σκεπτικό” της διεύθυνσης

Νάξος: Νεκρός 26χρονος σε παραλία

Ζουγανέλης: Το συγκινητικό μήνυμα μετά την καταστροφή του σπιτιού του από τη φωτιά – «Είμαστε ίσως οι πιο αλληλέγγυοι»

Τραγωδία στις Σέρρες: Άνδρας πνίγηκε μπροστά στη σύζυγο και τους φίλους του

Τζο Μπάιντεν: «Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα» – Επίθεση της Χαμάς στην αμερικάνικη κυβέρνηση

Τζο Μπάιντεν: «Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα» – Επίθεση της Χαμάς στην αμερικάνικη κυβέρνηση

«Είμαστε πολύ, πολύ πιο κοντά από ό,τι πριν από τρεις μέρες. Γι' αυτό, κάντε το…

Χάρης Δούκας: Ανοικτή επιστολή για την Αττική – «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να ανακόψει την καταστροφή»

Χάρης Δούκας: Ανοικτή επιστολή για την Αττική – «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να ανακόψει την καταστροφή»

Ο δήμαρχος Αθηνών, Χάρης Δούκας, με αφορμή όσα συνέβησαν μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική…

Ηλεία: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή – 48 κρούσματα και 12 θάνατοι από στρεπτόκοκκο μέσα στο 2024

Ηλεία: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή – 48 κρούσματα και 12 θάνατοι από στρεπτόκοκκο μέσα στο 2024

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ηλεία με τους θανάτους και τα κρούσματα στρεπτόκοκκου