Newsroom

Newsroom

Καιρός: Στα ύψη η θερμοκρασία μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο

Δεν αναμένονται βροχές ή καταιγίδες μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, που ονομάζεται το «Πάσχα του καλοκαιριού».

6286024

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις αναμένεται να κυλήσει ο καιρός μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι δεν φαίνεται να έρχεται κύμα καύσωνα στην Ελλάδα λόγω των μελτεμιών, που θα φτάνουν τα 6 και τα 7 μποφόρ. Ωστόσο, όπως ο ίδιος είπε αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνει έντονη ζέστη, φτάνοντας τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου – τοπικά στη Δυτική Ελλάδα ο υδράργυρος θα δείξει ακόμη και 40-41 βαθμούς Κελσίου. Ακόμα, ο μετεωρολόγος τόνισε πως δεν αναμένονται βροχές ή καταιγίδες μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, που ονομάζεται το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρει πως η ζέστη θα παραμείνει έντονη μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο

Ο καιρός το Σάββατο (10/8) από το meteo.gr

Το Σάββατο (10/8) προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Πελοποννήσου και πιθανόν της Κεντρικής Στερεάς. Η ορατότητα, τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα – στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 33, από 23 έως 38 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, από 21 έως 38 στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 34 στις Κυκλάδες, από 20 έως 35 στην Κρήτη, από 21 έως 36 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 24 έως 34 στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι, όπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και, από το μεσημέρι, από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο βόρειο Ιόνιο μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο (10/8) στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Επίσης, ηλιοφάνεια περιμένουμε το Σάββατο (10/8) και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

 

Ολυμπιακοί Αγώνες: DJ λειτούργησε σαν πυροσβέστης στον τελικό του beach volley όταν η ένταση χτύπησε κόκκινο – Έπαιζε το «Imagine» (video)

beachvoley

Ολυμπιακοί Αγώνες: DJ λειτούργησε σαν πυροσβέστης στον τελικό του beach volley όταν η ένταση χτύπησε κόκκινο – Έπαιζε το «Imagine» (video)

Στον τελικό του Beach Volley Γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά υπήρξε ένταση ανάμεσα στις αθλήτριες της…