Newsroom

Newsroom

Κακοκαιρία Cassandra: Μήνυμα του 112 στη Θεσπρωτία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

To 112 ήχησε στον δήμο Φιλιατών, στη Θεσπρωτία, καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, εξαιτίας της κακοκαιρίας Cassandra.

plimmires Kerkira

Αισθητή έχει ξεκινήσει να κάνει την παρουσία της ηκακοκαιρία Cassandra στην Κέρκυρα.

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται από τις 7 το απόγευμα στο νησί με την περιοχή της σπηλιάς, το ΕΑΚ και τους δρόμους της πόλης να πλημμυρίζουν. Προβλήματα εντοπίστηκαν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, καθώς ο χώρος της ρεσεψιόν πλημμύρισε.

Άμεσα έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής όπου με αντλίες τράβηξαν τα νερά.

Κυρίως η Πυροσβεστική έχει κληθεί να επέμβει σε πτώσεις κλαδιών σε διάφορα σημεία της Κέρκυρας Μπενίτσες, Περίθεια και στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην πρώην Ακτή Μεσογγή, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ήχησε το 112

Στο μεταξύ, η Πολιτική Προστασία εξέδωσε έκτακτη ειδοποίηση την Παρασκευή, μέσω 112, στις 19:50, για την περιοχή του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, προειδοποιώντας τους πολίτες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την ασφάλειά τους. Μέχρι στιγμής πάντως στην περιοχή εκδηλώνονται βροχοπτώσεις, χωρίς ιδιαίτερη ένταση.

 

Πού αναμένεται να χτυπήσει

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας Cassandra, που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα έως το βράδυ του Σαββάτου.

Από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν η δυτική Ελλάδα και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Αναλυτικά:

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένονταν από νωρίς το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά (περιοχή Κέρκυρας – Ηπείρου).

Το Σάββατο (05-10-24) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

β) Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξηλώθηκε» ο διοικητής του Α.Τ. Ομόνοιας μετά την αυτοκτονία του 29χρονου κρατούμενου!

Ψάρια: Τα 32 που πρέπει να τρώτε και τα 5 που καλύτερα να αποφεύγετε

Μενίδι: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον θάνατο του διανομέα – «Η νταλίκα τον έλιωσε»

Τσουβέλας: Εξηγεί γιατί το πρόβλημα με τα non binary δεν είναι μόνο ο Σεφερλής και έχει δίκιο

Πλακιάς: Πώς έβαλε τέλος στην κόντρα για τη συναυλία – «Δεν ξέρω αν θα πάω»

 

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

 

«Ξηλώθηκε» ο διοικητής του Α.Τ. Ομόνοιας μετά την αυτοκτονία του 29χρονου κρατούμενου!

omonoia 2048x1072 1

«Ξηλώθηκε» ο διοικητής του Α.Τ. Ομόνοιας μετά την αυτοκτονία του 29χρονου κρατούμενου!

Η απομάκρυνση του διοικητή αποφασίστηκε λίγο μετά την αυτοκτονία του 29χρονου κρατούμενου με καταγωγή από…