«Κανόνι» βάρεσε ο τρίτος tour operator της Ευρώπης FTI

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις που προέκυψαν σήμερα από την αίτηση πτώχευσης του διεθνή οργανωτή ταξιδίων από την Γερμανία, FTI

fti

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Ευρώπης, η γερμανική FTI, προκαλώντας ανησυχία στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου.

Από την εξέλιξη αυτή σημαντικές θα είναι οι επιπτώσεις και για τη χώρα μας, καθώς η FTI είχε έντονη παρουσία στην Ελλάδα οργανώνοντας τις διακοπές περισσότερων από 200.000 τουριστών και όχι μόνο Γερμανών.

Εκφράζονται φόβοι πως η κατάρρευση του γερμανικού τμήματος, θα μπορούσε να συμπαρασύρει στη χρεοκοπία όλα τα γραφεία του ομίλου, όπως για παράδειγμα το You Travel με έδρα το Λονδίνο, μέσω του οποίου έχουν κλείσει τις διακοπές τους, χιλιάδες Βρετανοί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε 7.500 υπολογίζονται οι ξένοι επισκέπτες που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και έχουν έλθει στην χώρα μας, μέσω του FTI. Oι 7.500 επισκέπτες που έχουν έλθει μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα, θα επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους όταν τελειώσουν τις διακοπές που έχουν προγραμματίσει. Το βέβαιο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διαταραχθούν οι διακοπές τους από την αίτηση πτώχευσης του διεθνούς Tour Operator, κι αυτό είναι που τονίζεται από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Την ίδια στιγμή, χωρίς οικονομική ζημία θα είναι η παρούσα εξέλιξη για τους ξενοδόχους που συνεργάζονται με τον FTI, αφού όπως έχει γίνει γνωστό, τα ξενοδοχεία αυτά έχουν προπληρωθεί για τις μέχρι τώρα αφίξεις των πελατών του FTI. Aλλωστε ήταν υποψιασμένοι από την περσινή χρονιά οι Ελληνες επαγγελματίες του κλάδου, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον συγκεκριμένο οργανωτή ταξιδίων. Ωστόσο υπάρχουν περίπου 300 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στα οποία ο FTI οφείλει συνολικά περί τα 1,8 εκατ. ευρώ, από την προηγούμενη χρονιά.

 

 

 

Τι θα γίνει με τα προγρατισμένα ταξίδια

Η επόμενη μέρα σημαίνει ότι ο FTI που προσέφερε ταξίδια σε 40 προορισμούς θα πρέπει είτε να ακυρώσει είτε να ολοκληρώσει μόνο εν μέρει όλα τα ταξίδια από τις 4 Ιουνίου, επηρεάζοντας ενδεχομένως χιλιάδες παραθεριστές στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου με μεγάλη ταξιδιωτική κίνηση. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επλήγησαν, αλλά ότι θα παράσχει προξενική υποστήριξη, αν χρειαστεί, για να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή.

Ποιος είναι ο FTI

Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πάροχο της Ευρώπης και οι εξελίξεις επηρεάζει 11.000 εργαζόμενους, αλλά και δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, οι οποίοι είτε βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διακοπές είτε είχαν ήδη κλείσει πακέτα για το προσεχές διάστημα.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (3/6) για την εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά τα συστήματα κρατήσεων βρίσκονταν ήδη εκτός λειτουργίας, υποτίθεται λόγω τεχνικού προβλήματος. Απενεργοποιημένη ήταν από το πρωί και η ιστοσελίδα της αλυσίδας ξενοδοχείων Labranda, η οποία ανήκει στην FTI.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, η διοίκηση της FTI βρισκόταν καθ’ όλο το Σαββατοκύριακο σε διαπραγματεύσεις με τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει την περίοδο του καλοκαιριού. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψε τελικά την Κυριακή (2/6), το βράδυ το αίτημα της εταιρίας.

H FTI, με έδρα το Μόναχο, αντιμετώπιζε προβλήματα ήδη πριν από την πανδημία του κορονοϊού και είχε καταφέρει να επιβιώσει με μόνο 595 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF) της κυβέρνησης και επιπλέον 280 εκατ. ευρώ που έλαβε από την UniCredit.

 

 

Θρήνος στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο: Πέθανε στον ύπνο του ο Τζακόμπι Τζόουνς – Άγνωστα τα αίτια (Video)

AP22337641479608

Θρήνος στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο: Πέθανε στον ύπνο του ο Τζακόμπι Τζόουνς – Άγνωστα τα αίτια (Video)

Ο θάνατος του παραμένει μυστήριο, καθώς σχεδόν δύο ημέρες μετά, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τα…

Κάρυστος: H απάντηση του συζύγου της ηθοποιού Φαίης Ζαφειράκου για τον ξυλοδαρμό – «Φαιδρά δημοσιεύματα»

Ηθοποιός

Κάρυστος: H απάντηση του συζύγου της ηθοποιού Φαίης Ζαφειράκου για τον ξυλοδαρμό – «Φαιδρά δημοσιεύματα»

Ο σύζυγος της ηθοποιού ανάρτησε μια κοινή φωτογραφία τους και σχολίασε όσα συνέβησαν

Νεαρός άφησε άφωνους τους πάντες στο Mega: «Δεν θέλω να το δει η κοπέλα μου, αν είσαι player, είσαι player!» (video)

Mega

Νεαρός άφησε άφωνους τους πάντες στο Mega: «Δεν θέλω να το δει η κοπέλα μου, αν είσαι player, είσαι player!» (video)

Συνεχίζουν να «κεντάνε» απ' το λιμάνι του Πειραιά οι νέοι με τις δηλώσεις τους

Κάρυστος: Νέα στοιχεία για την γνωστή ηθοποιό που επιτέθηκε στον πρώην σύζυγό της – Χτύπησε και το παιδί της

arguing 1296392 1280

Κάρυστος: Νέα στοιχεία για την γνωστή ηθοποιό που επιτέθηκε στον πρώην σύζυγό της – Χτύπησε και το παιδί της

Η ηθοποιός συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/07), αφού γείτονες κάλεσαν την αστυνομία