Καρδίτσα: Νέο εργατικό ατύχημα με ακρωτηριασμό εργαζόμενου σε εκκοκιστήριο

Το τρίτο ατύχημα σε σειρά μέσα σε 15 μέρες στα εκκοκκιστήρια της ίδιας εταιρίας

ekkokistirio1

Τα εργατικά ατυχήματα συνεχίζονται δίχως τέλος σε εκκοκκιστήριο στην Καρδίτσα. Αυτή τη φορά είχαμε τον ακρωτηριασμό χεριού εργαζομένου. Μάλιστα πρόκειται για το τρίτο ατύχημα σε σειρά μέσα σε 15 μέρες στα εκκοκκιστήρια της ίδιας εταιρίας, καθώς είχε προηγηθεί θανατηφόρο ατύχημα πριν μια εβδομάδα σε εκκοκκιστήριο της Λάρισας, όπου εργαζόμενη μητέρα 2 ανήλικων παιδιών, δέχτηκε θανατηφόρο χτύπημα σε πρέσα του εργοστασίου την στιγμή που εκτελούσε εργασίες καθαριότητας μέσα στο συγκεκριμένο μηχάνημα από θυρίδα η οποία δεν είχε μηχανισμό ασφαλείας.

Τραγικό εργατικό δυστύχημα στη Λάρισα: Νεκρή 25χρονη σε εκκοκκιστήριο

 

Το ατύχημα έγινε στο εκκοκκιστήριο στα όρια του Δήμου Σοφάδων όταν το δεξί χέρι ενός 35χρονου εργαζόμενου εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί.

Ο άτυχος νεαρός που διαμένει σε χωριό του Δήμου Σοφάδων διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων Ν. Καρδίτσας:

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων σε σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν.Καρδίτσας με ανακοίνωση του, αφού εκφράζει την συμπαράστασή του στον άτυχο εργαζόμενο και στην οικογένειά του, καταγγέλλει πως «Το γεγονός ότι η πρέσα βάμβακος μπορεί να λειτουργεί με ανοιχτή θυρίδα θέτει καθημερινά τη ζωή των εργαζομένων της επιχείρησης σε κίνδυνο. Δεν είναι η κακιά η ώρα όπως θέλουν να μας πείσουν πολλοί καλοθελητές!

Τα εξαντλητικά ωράρια, τα υποστελεχωμένα πόστα, οι κακοσυντηρημένες εγκαταστάσεις, είναι βασικές αιτίες για τα ατυχήματα εν ώρα εργασίας και όχι «η κακιά η ώρα» πίσω από την οποία κρύβονται οι ευθύνες. Δεν είναι το «ανθρώπινο λάθος» όταν σήμερα υπάρχουν όλα τα μέσα και οι μέθοδοι για να ζούμε και να δουλεύουμε με ασφάλεια. Κι όταν μπροστά στο κυνήγι του κέρδους η ασφάλεια της ζωής του εργαζόμενου γίνεται κόστος!

Η έλλειψη μέτρων προστασίας, η εντατικοποίηση της εργασίας στο κόκκινο («απελευθερωμένη» από τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους με τα 13ωρα, εξαήμερα κ.α.) είναι φαινόμενα-«συνώνυμα» με τους περισσότερους στους χώρους δουλειάς και οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις με θύματα τους εργαζόμενους που κυνηγούν το μεροκάματο της επιβίωσης.

Είναι ακόμη ένα εργοδοτικό έγκλημα από την πλειάδα που συμβαίνουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς .Οι εργαζόμενοι πληρώνουν διαρκώς βαρύ φόρο αίματος στους χώρους δουλειάς. Είναι ένας διαρκής ακήρυχτος πόλεμος σε βάρος της ζωής μας. Κάθε τρεις ημέρες ένας εργαζόμενος στην χώρα μας χάνει την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα.

Την ίδια στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, λύνοντας τα χέρια της εργοδοσίας, κρατούν υποστελεχωμένους και υποβαθμισμένους τους όποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς όπως την Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία που στην περιοχή μας καλύπτονται από μια υπηρεσία για τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας για όλους τους χώρους δουλειάς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!”

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας απαιτεί από την Επιθεώρηση Ασφαλείας και Υγείας και από την Επιθεώρηση Εργασίας να πραγματοποιήσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους σε όλα τα εκκοκκιστήρια της περιοχής. Το να δουλεύουν οι εργαζόμενοι ήλιο με ήλιο, 12ωρα και 7 στα 7 χωρίς σταματημό , θα γεννήσουν πολλές «κακές στιγμές και ατυχίες!!!».

Ειδήσεις σήμερα:

Λαμία: Φόρο τιμής αποτίουν στον γιατρό που χάθηκε σε τροχαίο ο Αλκέτ Ριζάι και 250 κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού

Συγκλονίζει ο έξι φορές Ολυμπιονίκης Κρις Χόι: «Έχω το πολύ 4 χρόνια ζωής»

Το «σίριαλ» με τον Μάρκο Σεφερλή συνεχίζεται: Tώρα σατήρισε… παιδάκι με μαθησιακές δυσκολίες;

Η δημοσιογράφος Μαρία Ψαρρά «ξεμπροστιάζει» Αυτιά – Οικονόμου για τις τιμές και τους μισθούς στο Βέλγιο: «Tην επόμενη πάμε μαζί για ψώνια!»

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Βόρεια Κορέα: «Η ανατίναξη δρόμων με την Νότια Κορέα είναι εσωτερική υπόθεση της δημοκρατίας»

Βόρεια Κορέα: «Η ανατίναξη δρόμων με την Νότια Κορέα είναι εσωτερική υπόθεση της δημοκρατίας»

Η ανατίναξη των δρόμων προς τη Νότια Κορέα στο έδαφος της ΛΔΚ είναι εσωτερική υπόθεση…