Κασσελάκης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα επιτρέψω τη ρευστοποίηση του κόμματος»

«Οι συγκλίσεις να γίνουν συντεταγμένα αλλιώς είναι τραγέλαφος»

κασ ΚΟ

Με την εισήγηση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον απόηχο των αντιπαραθέσεων που ακολούθησαν τις ευρωεκλογές.

Ξεκινώντας την ομιλία του, δήλωσε την υπερηφάνεια του για το ότι χωρίς αστερίσκους το κόμμα του λέει “ναι” στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

«Κανείς δεν αρνείται πως χρειάζονται συγκλίσεις, αλλά αυτές θα γίνουν συντεταγμένα, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και χωρίς να χάνει κανείς την αυτοτέλειά του», υπογράμμισε πως το να ζευγαρώσεις αυθαιρέτως τον τράγο με τον έλαφο το αποτέλεσμα θα ήταν τραγέλαφος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως αν δεν συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις θα έχουμε μια πασαρέλα προσώπων χωρίς νόημα, τονίζοντας πως όλοι μαζί θα επεξεργαστούν τις καταστατικές αλλαγές και πως η Αριστερά είναι τρόπος ζωής κι όχι τρόπος για να βιοπορίζεσαι.

Ως προς την κυβέρνηση, είπε πως δεν έχει υπάρξει προηγούμενο οι ψεύτες να έχουν εξαπατήσει τρεις φορές την κοινωνία, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν θα γίνει ποτέ δέσμιος συμφερόντων.

«Δεν είμαστε ένα κανονικό κόμμα εξουσίας», παραδέχθηκε ο κ. Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για μια κομματική νομενκλατούρα που έδινε καθημερινά μάχες επιβίωσης, προσθέτοντας πως οι πολίτες δεν νοιάζονται για την ατομική ατζέντα κανενός μας.

Στη συνέχεια, προανήγγηλε πρόταση νόμου για τα «κόκκινα» δάνεια, τη στεγαστική πολιτική και τους ανθρώπους του πολιτισμού, καλώντας και τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα να τις υπερψηφίσουν.

Στην Κεντρική Επιτροπή θα συζητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και η πορεία προς το καταστατικό Συνέδριο του κόμματος.

Το κείμενο εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας πάντως δεν εγκρίθηκε ομόφωνα στην προχθεσινή συνεδρίαση αφού επτά μέλη του οργάνου την καταψήφισαν, όπως διέρρευσαν οι ίδιοι.

Είναι δε επτά από τα 87 στελέχη της Κ.Ε. που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν υπογράψει επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος.

Δείτε live: