Καταγγελία για τραμπουκισμό νεαρών από αστυνομικούς στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και τραμπουκισμού αστυνομικών σε βάρος νεαρών στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης καταγγέλλουν τα θύματα της επίθεσης με βίντεο που ανήρτησαν στα social media

EK Astynomia Large

Σε άλλη μία επίδειξη δύναμης προχώρησε η ΕΛΑΣ, αυτή τη φορά στην Ξάνθη, όταν αστυνομικοί περικύκλωσαν και απειλούσαν ομάδα νεαρών που κάθονταν σε πλατεία, ενώ φορούσαν μάσκα και τηρούσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Το περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα έπειτα από ανάρτηση βίντεο στα social media από άτομα που βρέθηκαν παρόντες. Μάλιστα, φαίνεται τα άτομα αυτά να «ξέφυγαν» από τους αστυνομικούς, αφού οι τελευταίοι απείλησαν τους νεαρούς να διαγράψουν άλλα αντίστοιχα που είχαν τραβήξει.

Όπως καταγγέλλουν στην ανάρτησή τους στο facebook, το απόγευμα της Δευτέρας μια μικρή παρέα νεαρών που τηρούσε όλα τα μέτρα προφύλαξης σε κεντρική πλατεία της Ξάνθης δέχτηκε την επίθεση από μεγάλο αριθμό αστυνομικών, η οποίοι τους τραμπούκισαν προκειμένου να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι είχαν βιντεοσκοπηθεί από αρκετούς, υποχρέωναν με τη βία τους νεαρούς να διαγράψουν τα βίντεο από τα κινητά τους, κάτω από συνεχείς απειλές και βρισιές.

Εντύπωση προκαλούν η επιθετική συμπεριφορά και οι εκφράσεις των ανδρών της ΕΛΑΣ, οι οποίοι, σύμφωνα με την καταγγελία, καλούσαν τους νεαρούς να φύγουν χωρίς να τους εξηγούν το γιατί, βρίζοντάς τους και στη συνέχεια ασκώντας τους και σωματική βία, ενώ, κάνουν λόγο ακόμη και για αστυνομικούς που τους απειλούσαν με το χέρι στο όπλο.

Το βίντεο ανάρτησε ένα από τα θύματα στα social media, καταγγέλλοντας το περιστατικό: 

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αναβάλλεται η πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς – Άνω-κάτω το πρόγραμμα λόγω βροχής

AP21208110212326

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αναβάλλεται η πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς – Άνω-κάτω το πρόγραμμα λόγω βροχής

Αύριο είναι και η πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη σε μονό (αντίπαλος η Ντάνκα Κόβινιτς) και…