Newsroom

Newsroom

Καταιγιστικά πλήγματα σε Λιβύη

Με καταιγιστικό ρυθμό συνεχίζονται τα πλήγματα των συμμαχικών δυνάμεων της Δύσης εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη.…

Με καταιγιστικό ρυθμό συνεχίζονται τα πλήγματα των συμμαχικών δυνάμεων της Δύσης εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν 160 αεροπορικές αποστολές, έναντι 153 που είχαν γίνει την Παρασκευή.
Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, τα δύο τρίτα των αποστολών -οι 96- συμπεριέλαβαν αεροπορικά πλήγματα και οι υπόλοιπες αφορούσαν την επιβολή της απαγόρευσης πτήσεων.

Εν τω μεταξύ, Γαλλικά μαχητικά κατέρριψαν πέντε αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Λιβύης και δύο ελικόπτερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας αργά το Σάββατο στο Παρίσι.

Τα αεροσκάφη καταστράφηκαν γύρω από την Μιζουράτα, όπου δυνάμεις πιστές στο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι προσπαθούν να εκδιώξουν τους εξεγερμένους.

Σύμφωνα Γάλλους στρατιωτικούς, τα αεροσκάφη ήταν μονοκινητήρια Galeb, εκπαιδευτικά και ελαφρά μαχητικά-βομβαρδιστικά κατασκευασμένα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ενώ τα ελικόπτερα δύο επιθετικά Mi-35.

Δυτικές αεροπορικές επιδρομές με στόχο στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους σημειώθηκαν το Σάββατο και στην πόλη Σάμπχα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λυβίης, επικαλούμενη έναν αξιωματούχο των ένοπλων δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι..Η Σάμπχα βρίσκεται νότια της Τρίπολης, στην κεντρική Λιβύη.

Η αντίδραση του καθεστώτος

Σορούς ανθρώπων οι οποίοι έχουν βρει τον θάνατο κατά τα την διάρκεια της εξέγερσης τοποθετούν σε χώρους όπου σημειώθηκαν αεροπορικά πλήγματα οι άνθρωποι του Καντάφι, ισχυρίζονται οι Αμερικανοί, ώστε να κατηγορήσουν τη Δύση για τα θύματα.

«Έχουμε πολλές αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών που σημειώνουν ότι (οι δυνάμεις του) Καντάφι παίρνουν τις σορούς ανθρώπων που σκότωσαν και τις τοποθετούν στα σημεία όπου κάναμε επιθέσεις», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς στην εκπομπή «Face the Nation with Bob Schieffer» του CBS, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα.

Λίβυοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι σχεδόν 100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί την προηγούμενη εβδομάδα από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς, πληροφορίες τις οποίες οι δυτικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι διαψεύδουν.

Σε ερώτηση εάν οι ημέρες του Καντάφι είναι μετρημένες, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ απάντησε «δε θα κρέμαγα καινούργιες φωτογραφίες αν ήμουν στη θέση του».

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως οι άνθρωποι του Καντάφι χάνουν όλο και περισσότερο την ψυχραιμία τους.

«Οι άνθρωποι γύρω του, βάσει όλων των πληροφοριών και των επαφών που κι εμείς έχουμε με ορισμένους από αυτούς τους ίδιους ανθρώπους, εμφορούνται από πάρα πολύ άγχος», ανέφερε.
http://www.ethnos.gr

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…