Newsroom

Newsroom

Καταγγελία – σοκ από δεκάδες φαντάρους: Έπαθαν τροφική δηλητηρίαση – Αρουραίοι παντού

Η δηλητηρίαση προήλθε από χαλασμένο αρακά ενώ βαφτίστηκε από τους αρμόδιους ως... γαστρεντερίτιδα»

5835c9551dc52424328b4bd8

Ένα εξοργιστικό περιστατικό που συνέβη στο ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ καθώς και τις γενικότερες απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης καταγγέλλουν νεοσύλλεκτοι με επιστολή τους στο alt.gr.

Πάνω από 40 νεοσύλλεκτοι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από χαλασμένο αρακά και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι φαντάροι:

“Μια εβδομάδα μετά την επιστολή μας στο alt για τις συνθήκες υγιεινής στο ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ, όλα δείχνουν ότι η διοίκηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να βελτιωθεί η κατάσταση,πέρα από τα λόγια συμπόνιας και παρηγοριάς.

Πάνω από 40 νεοσύλλεκτοι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από χαλασμένο αρακά. Μάλιστα ,η δηλητηρίαση βαφτίστηκε ” γαστρεντερίτιδα” για να μην υπάρχουν αντιδράσεις.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι συνάδελφοι μας δεν εξετάστηκαν από μόνιμους γιατρούς αλλά από νεοσ’υλλεκτους ιατρούς που ακόμα δεν έχουν πάρει ειδικότητα.

Οι αναφορές μας συνολικά για τις συνθήκες υγιεινής προσπαθούν κάθε φορά να υποβαθμιστούν. Είτε έχει να κάνει για τους αρουραίους στα μαγειρεία ,είτε για τα χαλασμένα τρόφιμα ,είτε για τα καθαριστικά που δεν χορηγούνται για τις πλήρεις ανάγκες μας

Η διοίκηση και η κυβέρνηση πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή μας.

Οι φαντάροι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα μέσα από τις αναφορές και τις επιστολές μας.

Νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ 2023 Ε’ ΕΣΣΟ“».

Η προηγούμενη ενημέρωση-επιστολή τους

«Νεοσύλλεκτοι που παρουσιαστήκαμε στο ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ νιώσαμε την ανάγκη να δημοσιεύσουμε επιστολή για τις συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο.

Όπως όλοι οι νεοσύλλεκτοι, έτσι και εμείς όταν περάσαμε την πύλη νιώθαμε άγχος, ανασφάλεια για το τι θα αντικρίσουμε, που αφήναμε πίσω την καθημερινότητα μας, διακόψαμε την εργασία μας, τις σπουδές μας κτλ.

Πόσο μάλλον που τις μέρες της κατάταξης μας περάσαμε τον Γολγοθά με τα χαρτιά, την ένδυση κλπ από το πρωί έως το βράδυ, πολλοί μάλιστα έχοντας φάει μόνο 1 κρουασάν και 1 χυμό που μας χορήγησαν. Την ίδια στιγμή μείναμε χωρίς τα κινητά μας τηλέφωνα αφού μας τα πήραν με την πρόφαση ότι είχαν κάμερα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επικοινωνήσουμε με την οικογένειά μας και τους δικούς μας.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι το στρατόπεδο είναι υποστελεχωμένο χωρίς καν τα απαραίτητα.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε εκπτώσεις κατά την διάρκεια της θητείας μας και της εκπαίδευσης μας. Τα προβλήματα διαβίωσης είναι πολλά και κρίσιμα ενώ ερχόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την υγιεινή μας.

Από το κρύο νερό στα ντουζ και τους αρουραίους που κυκλοφορούν πάνω από τα καζάνια στα μαγειρεία μέχρι τους βραστήρες που χαλάνε και τα καθαριστικά που δεν υπάρχουν σε βαθμό που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών. Άλλωστε, τα ίδια τα στελέχη πολλές φορές τα αναγνωρίζουν και προσπαθούν να κατευνάσουν την δυσαρέσκεια καλύπτοντας ακόμη και με δικά τους έξοδα τις ανάγκες για καθαριότητα, κάτι που φυσικά είναι ένα προσωρινό μπάλωμα στο πρόβλημα.

Γιατί τα παραπάνω προβλήματα είναι συνέπεια της πολιτικής που το κράτος και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις υλοποιούν και για τα ζητήματα του στρατού .Γιατί απέναντι μας έχουμε ένα κράτος που δεν δίνει κονδύλια για τις ανάγκες των στρατεύσιμων, συνολικά του λαού αλλά για τις ανάγκες λίγων.

Ότι είμαστε νεοσύλλεκτοι δεν μας κάνει να ξεχνάμε όλα όσα έχουν ζήσει οι γενιές μας και την κατάσταση που έχει βρεθεί ,τις δυσκολίες και τα μεγάλα εμπόδια ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.

Έτσι λοιπόν και μέσα στο στρατόπεδο δεν “ψαρώνουμε”. Με όπλο μας της αλληλεγγύη μεταξύ των στρατευμένων και την αναφορά με ψηλά το κεφάλι μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν για μια αξιοπρεπή θητεία και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε να λύνονται όλα τα προβλήματα.

Νεοσύλλεκτοι στο στρατόπεδο Αυλώνα»

Νέο εργατικό δυστύχημα: Νεκρός 50χρονος εργάτης στην Ορεστιάδα – Καταπλακώθηκε από μηχάνημα βάρους 7 τόνων

Εργάτης

Νέο εργατικό δυστύχημα: Νεκρός 50χρονος εργάτης στην Ορεστιάδα – Καταπλακώθηκε από μηχάνημα βάρους 7 τόνων

Για τον απεγκλωβισμό του επιχείρησαν επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα.

“Αήθεις και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί” – Η ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ για επίθεση Κούγια στον Λιάγκα

7e63bcb050584479b42e366bcf199c7f

“Αήθεις και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί” – Η ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ για επίθεση Κούγια στον Λιάγκα

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωση που απέστειλε στα ΜΜΕ έκανε ευθεία επίθεση στο…