Καταγγελλία για εισβολή της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της «Βραδιάς του Ερευνητή» (video)

Ανακοίνωση ATTACK για αστυνομική επέμβαση στην βραδιά του ερευνητή

ΕΜΠ

Η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή γιορτή της Επιστήμης, η «Βραδιά του Ερευνητή», που διοργανώνεται σε περισσότερες από 350 ευρωπαϊκές πόλεις σε 25 χώρες, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας και της επιστήμης, και φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο την Παρασκευή (27/9), μετατράπηκε σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει σε ανακοίνωση της ATTACK στα ΑΕΙ, σε βραδιά των ΟΠΚΕ! Καλεσμένος, μεταξύ άλλων, και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώ το Πανελλήνιο Σωματείο στην Έρευνα και στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση είχε προγραμματίσει παρέμβαση ενημέρωσης στην βραδιά του ερευνητή, αστυνομικοί εισέβαλαν στο συγκρότημα του Κάτω Πολυτεχνείου προβαίνοντας μάλιστα και σε προσαγωγές.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους: «Για μια ακόμη φορά βλέπουμε αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλουν σε χώρο ασύλου, αυτή τη φορά μάλιστα με εκατοντάδες κόσμου συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών μέσα στο συγκρότημα του Κάτω Πολυτεχνείου.

Η βραδιά του ερευνητή, ένας θεσμός του ΕΜΠ, που “γιορτάζει” την έρευνα που γίνεται μέσα στις σχολές, αποκρύπτοντας εξ ολοκλήρου τόσο τις συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης που επικρατούν στην έρευνα, όσο και πως αυτη δεν έχει καμία σχέση με τις κοινωνικές ανάγκες, παρά μόνο με τις ανάγκες της κερδοφορίας των εταιρειών η του στρατού και της αστυνομίας.

Μιλάμε για μια συνθήκη όπου η καταστολή και η αστυνομοκρατια φτάνει μέχρι και τις παρεμβάσεις ενημέρωσης που διοργανώνουν οι συλλογικοί φορείς, όπως το σωματείο των ερευνητών. Γίνεται ξεκάθαρο πως θέλουν τις σχολές απονεκρωμενες χωρίς πολιτική δράση για να μπορούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα ερευνητικο έργο μόνο για την κερδοφορία εις βάρος των αναγκών μας.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο!»

Η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «άτομα εισήλθαν εντός του κτιρίου και επιτέθηκαν φραστικά αλλά και ρίπτοντας αντικείμενα κατά των προσκεκλημένων, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ενημερώσουν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να παρέμβει. Άμεσα δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας εισήλθαν εντός του χώρου και απομάκρυναν με ασφάλεια τους προσκεκλημένους, ενώ έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 22 προσαγωγές».

Δείτε το βίντεο από την εισβολή:

&nbsp

Ειδήσεις σήμερα:

Ξέσπασμα από Καρυστιανού: «Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου – Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται»

Ανθρωποθυσία στην Ινδία: 7χρονος δολοφονήθηκε για να φέρει «καλοτυχία στο σχολείο του» – Συνελήφθησαν διευθυντής, καθηγητές και πατέρας

Χρήστος Δάντης: Η ανάρτηση για τη Μαρινέλλα ήταν κάτι πολύ παραπάνω από «περαστικά»

Στάθης και Κολοκυθάς απάντησαν στο κράξιμο Μικρούτσικου: «Έχει δίκιο, αλλά εμείς τρολάρουμε τους πάντες» (video)

Θάνατος μετανάστη στο Α.Τ Αγίου Παντελεήμονα: Μαζική πορεία για τον θάνατο του 37χρονου (video)

πορειαμεταναστης

Θάνατος μετανάστη στο Α.Τ Αγίου Παντελεήμονα: Μαζική πορεία για τον θάνατο του 37χρονου (video)

Η υπόθεση πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου χθες το βράδυ σημειώθηκαν…