Κατατέθηκε η τροπολογία των αντισταθμιστικών μέτρων για το ΕΚΑΣ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία των αντισταθμιστικών μέτρων για το ΕΚΑΣ.

579a0d7f1dc524d1588b4b29

Η τροπολογία αφορά τη θέσπιση για όσους, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 92 του ν.4387/2016, στερούνται τη παροχή ΕΚΑΣ, αντισταθμιστικών μέτρων, μέχρι τη τελική κατάργησή του.

«Με αυτή τη ρύθμιση καλύπτουμε το 40 με 70% των απωλειών που υπέστησαν οι δικαιούχοι ΕΚΑΣ», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος καθώς προανήγγειλε την κατάθεση της τροπολογίας.

Ο υπουργός πρόσθεσε μάλιστα πως αυτά τα μέτρα είναι συνέχεια των χθεσινών πρωθυπουργικών εξαγγελιών για την προσπάθεια ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

Η Ν.Δ. και το Ποτάμι αντέδρασαν έντονα στην κατάθεση της τροπολογίας, ενώ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ακούστηκε να λέει «ντροπή, δεν θέλουν να πάρουν τα χρήματά τους οι συνταξιούχοι».

Με άλλη τροπολογία δίδεται με απευθείας ανάθεση η προμήθεια ενσήμων ταινιών φορολογίας καπνού.

Η προμήθεια θα γίνεται από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με την επισήμανση ότι στην Ελλάδα ο μόνος πιστοποιημένος φορέας για τις ταινίες φορολογίας καπνού είναι η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Πριν τέσσερα χρόνια έκανε πλάκα στους φίλους του με τη μπάλα στα πόδια.