"Καθαρά" τα όπλα έδειξε η βαλλιστική

[…]

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες παράνομες ενέργειες τα δύο όπλα των κακοποιών, οι οποίοι χθες το βράδυ στου Ρέντη πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και τραυμάτισαν άλλους τέσσερις.
Τα όπλα, ένα αυτόματο τύπου Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι , είχαν βρεθεί μέσα στο αυτοκίνητο που είχαν εγκαταλείψει οι δράστες.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι οι κακοποιοί είχαν στην κατοχή τους ένα ακόμη όπλο, το οποίο πήραν μαζί τους όταν εγκατέλειψαν το όχημα.
Πλέον, η Ασφάλεια Αττικής, εξετάζει την πιθανότητα οι δράστες να είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος που κλέβει αυτοκίνητα και ενέχεται και σε άλλες ένοπλες ληστείες ή και σοβαρότερα αδικήματα.

Στο σημείο όπου χτες το βράδυ οι ένοπλοι πυροβόλησαν τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν, είχαν ακόμη βρεθεί:

•23 κάλυκες από ΑΚ-47 «καλάσνικοφ»
•17 κάλυκες των 9 χιλιοστών από πιστόλι
•9 βολίδες από πιστόλι
•γεμιστήρας πιστολιού με πέντε φυσίγγια.

Η απώλεια δύο νεαρών συναδέλφων και ο τραυματισμός δύο ακόμη είναι προφανές ότι έχουν σηκώσει επί ποδός το σύνολο της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Κλειδί η προέλευση του οχήματος

Το Volvo που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε κλαπεί στις 17 Ιανουαρίου από έκθεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στο 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στη Νέα Ερυθραία.

Οι πινακίδες που έφερε είχαν κλαπεί την ίδια ημέρα από την ίδια έκθεση και ανήκουν σε άλλο αυτοκίνητο, όπως έγινε γνωστό.

Μάλιστα, από τη συγκεκριμένη έκθεση αυτοκινήτων είχαν κλαπεί συνολικά οχτώ οχήματα της ίδιας μάρκας. Ενα από αυτά χρησιμοποιήθηκε σε πρόσφατη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, το οποίο στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε στο Ακραίφνειο.

Άλλα τρία χρησιμοποιήθηκαν για διακίνηση λαθρομεταναστών και κατασχέθηκαν στην Καβάλα και στη Λάρισα.

Ομοιότητες με άλλη φονική ληστεία

Το αρχικό συμβάν που οδήγησε στη φονική σύγκρουση των ληστών με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ήταν η ληστεία περιπτέρου στο Μενίδι και, όπως φαίνεται και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να αξιοποιήσει η αστυνομική έρευνα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η ληστεία έχει ομοιότητες με άλλη ένοπλη ληστεία μετά φόνου σε περίπτερο στα Άνω Λιόσια προ ημερών. Εξετάζεται έτσι η πιθανότητα να πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε ότι μετά από τηλεφώνημα για τη ληστεία στο περίπτερο στο Μενίδι, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σε δύο μηχανές εντόπισαν το όχημα στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της γέφυρας Βρυούλων και το καταδίωξαν προς τον Πειραιά, ενημερώνοντας το κέντρο επιχειρήσεων.

Μέσα σε τέσσερα λεπτά (18:37 ως 18:41) κινητοποιήθηκαν συνολικά 14 ομάδες ΔΙΑΣ δηλαδή 28 μοτοσικλέτες με συνολικά 56 αστυνομικούς, καθώς και 7 περιπολικά. Μαζί τους κινητοποιήθηκαν επίσης όλα τα οχήματα του Πειραιά με εντολή να συγκλίνουν στη λεωφόρο Κηφισού και να κλείσουν όλες τις διόδους διαφυγής των δραστών.

Στον τόπο της συμπλοκής είχαν φτάσει και άλλα οχήματα, εκτός από τις δύο αρχικές μοτοσικλέτες, γι’ αυτό και σφαίρες από τα όπλα των κακοποιών, εκτός από τους τέσσερις πρώτους αστυνομικούς δέχθηκαν άλλοι τέσσερις, οι δύο στα κράνη οι άλλοι δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς όμως να τραυματιστούν.

Παρά την κινητοποίηση, πάντως, οι ένοπλοι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν.
http://www.ethnos.gr

Τραγωδία στον Στρυμόνα: 63χρονος πνίγηκε μπροστά στα μάτια των φίλων του και της γυναίκας του

Τραγωδία στον Στρυμόνα: 63χρονος πνίγηκε μπροστά στα μάτια των φίλων του και της γυναίκας του

Ο 63χρονος ψάρευε μέσα στο συγκεκριμένο ποτάμι για πάνω από 25 χρόνια και το ήξερε…

Συναγερμός στη Σουηδία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού mpox στην Ευρώπη – Τι είναι και πώς μεταδίδεται

Συναγερμός στη Σουηδία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού mpox στην Ευρώπη – Τι είναι και πώς μεταδίδεται

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε λόγω της mpox, παγκόσμια έκτακτη ανάγκη στη δημόσια υγεία