Αν και οι περισσότεροι το τοποθετούμε εκεί, κανονικά δεν πρέπει. Μπορεί να σας φαίνεται λίγο παράξενο, όμως τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν πρέπει να υπόκεινται σε αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, γιατί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και ευάλωτα στο να χαλάσουν.
Σύμφωνα λοιπόν με το Good Housekeeping UK το γάλα (όπως και τα γιαούρτια, τα τυριά και το βούτυρο) έχει συγκεκριμένη θέση μέσα στο ψυγείο, ώστε να μπορεί να συντηρηθεί φρέσκο και να μην βλάψει ποτέ την υγεία σας.
Πρέπει να τοποθετείται πάντα στα χαμηλά και μεσαία ράφια μιας και εκεί η θερμοκρασία είναι κατάλληλη για τη σωστή διατήρησή του.
Πάνω από αυτό καλό θα ήταν να αποθηκεύσετε αλλαντικά και κάτω, που βρίσκεται το πιο ψυχρό τμήμα του ψυγείου, μπορείτε να φυλάξετε τυλιγμένα, ωμά κρέατα.
Αν το ψυγείο διαθέτει συρτάρια, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για τα φρούτα και τα λαχανικά.
Όσο για την πόρτα του ψυγείου; Αυτή είναι το πιο θερμό τμήμα της οικιακής συσκευής σας, οπότε μπορείτε να διατηρήσετε καρυκεύματα.