Κέιτ Γουίνσλετ: «Οι γυναίκες να χαίρονται για το «πραγματικό τους σώμα» – Μου είπαν να καθίσω πιο όρθια να κρύψω την κοιλιά μου»

«Έχουμε σπαταλήσει τόσο χρόνο να μειώνουμε τον εαυτό μας και απλά δεν το κάνω ποτέ πια», επισήμανε η Kate Winslet, σημειώνοντας ότι η ίδια είναι πιο άνετη με τον εαυτό της καθώς περνούν τα χρόνια και πλέον μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη της τις γνώμες των άλλων.

AP24247632608374

Η Κέιτ Γουίνσλετ είπε ότι η φωτογράφος Λι Μίλερ, την οποία υποδύεται σε νέα βιογραφική ταινία, «αντιμετώπισε τόσες πολλές προκλήσεις» ως γυναίκα πολεμική φωτορεπόρτερ – Τι είπε για τον ρόλο της ως φωτογράφος στη νέα ταινία «Lee» αλλά και για μια σκηνή όπου όπως αποκάλυψε, «της ζήτησαν να κάτσει όρθια».

Η 48χρονη ηθοποιός σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων PA στην πρεμιέρα της ταινίας «Lee» στο Λονδίνο στο Odeon Luxe τόνισε: «H Λι αντιμετώπισε τόσες πολλές προκλήσεις. Εννοώ, πρώτα απ ‘όλα, έκανε μια δουλειά που σε μεγάλο βαθμό ήταν αποκλειστικός τομέας για άνδρες».

«Έτσι της είχαν πει επανειλημμένα, όχι, δεν μπορείτε να πάτε, δεν θα στείλουν γυναίκες, καμία γυναίκα στην ενημέρωση Τύπου, δεν επιτρέπουμε γυναίκες στον πόλεμο» ανέφερε η Αγγλίδα ηθοποιός.

Στην ταινία προβάλλεται η ζωή της Μίλερ, από το ξεκίνημά της ως μοντέλο μόδας έως τη δύσκολη αποστολή της ως πολεμική φωτογράφος για το περιοδικό Vogue κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Λοιπόν, νομίζω ότι ήταν μια από εκείνες τις πρώτες φωτορεπόρτερ που ήξεραν πραγματικά να αναζητούν την αλήθεια, να αποκαλύπτουν την αλήθεια και ο τρόπος με τον οποίο φωτογράφιζε ήταν εξαιρετικός» είπε η Κέιτ Γουίνσλετ.

Η Λι Μίλερ κατέγραψε με την κάμερα τους γερμανικούς βομβαρδισμούς στο Λονδίνο και το 1944 και ως διαπιστευμένη Αμερικανίδα φωτογράφος του πολέμου ακολούθησε τα αμερικανικά στρατεύματα.

AP23134777004175
Kate Winslet, arrives ahead of the Bafta Television Awards in London, Sunday, May 14, 2023. (Photo by Alberto Pezzali/Invision/AP)

«Οι γυναίκες να χαίρονται για το “πραγματικό τους σώμα”»

Μιλώντας για την επερχόμενη ταινία της, η Κέιτ Γουίνσλετ είπε ότι ήταν δουλειά της να μοιάζει με τον χαρακτήρα της Λι Μίλερ στη νέα της ταινία, ενώ παράλληλα τόνισε το πόσο επικριτικός μπορεί να γίνει ο κόσμος με τις γυναίκες.

Οι γυναίκες πρέπει να χαίρονται για το «πραγματικό σχήμα του σώματός τους». Αυτό δηλώνει η Κέιτ Γουίνσλετ, μήνες αφότου αποκάλυψε ότι της ζήτησαν «να καθίσει πιο όρθια» για να κρύψει την κοιλιά της στα γυρίσματα της νέας της ταινίας.

«Δεν σήκωνε βάρη ούτε έκανε πιλάτες. Έτρωγε τυρί, ψωμί και έπινε κρασί και δεν την ενδιέφερε ιδιαίτερα. Οπότε, φυσικά, το σώμα της θα ήταν χαλαρό», είπε η Γουίνσλετ στο BBC.

Είπε επίσης ότι οι γυναίκες πρέπει να γιορτάζουν «το ότι το σώμα τους έχει ένα πραγματικό σχήμα, είναι χαλαρό και ίσως με μερικά επιπλέον κιλά».

«Είμαστε τόσο συνηθισμένοι να μην το βλέπουμε απαραίτητα και να το απολαμβάνουμε. Το περίεργο ένστικτο είναι να το βλέπεις και να το επικρίνεις», είπε. «Είναι ενδιαφέρον το πόσο αρέσουν στους ανθρώπους οι ταμπέλες για τις γυναίκες».

Η 48χρονη Γουίνσλετ έχει μιλήσει ανοιχτά κατά του body shaming στο παρελθόν.

«Η ζωή είναι πολύ μικρή», πρόσθεσε. «Δεν θέλω να κοιτάξω πίσω και να πω γιατί ανησυχούσα για αυτό το πράγμα και έτσι μάντεψε – δεν ανησυχώ πια».

«Μου είπαν να καθίσω πιο όρθια να κρύψω την κοιλιά μου»

Η Kate Winslet αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Harper΄s Bazaar ότι σε μία σκηνή της ταινίας που η Lee κάθεται σε έναν πάγκο φορώντας μπικίνι, ένα μέλος του συνεργείου της είπε ότι ίσως πρέπει να καθίσει πιο ίσια. «Έτσι, ώστε να μην φαίνονται οι δίπλες στην κοιλιά μου; Ποτέ. Ήταν εσκεμμένο», είπε η ηθοποιός.

Στην ερώτηση, εξάλλου, εάν είχε πρόβλημα να μην φαίνεται τέλεια στην οθόνη απάντησε: «Το αντίθετο. Είμαι υπερήφανη γιατί είναι η ζωή μου στο πρόσωπό μου και αυτό έχει αξία. Δεν θα ήθελα να την καλύψω».

Στην ίδια συνέντευξη είπε ότι αισθάνεται πολύ ανακουφισμένη γιατί οι γυναίκες αποδέχονται πολύ περισσότερο το εαυτό τους. «Δεν ξέρω καμία σύγχρονη γυναίκα να μεγάλωσε βλέποντας τη μητέρα της να κοιτάει τον καθρέφτη και να λέει “φαίνομαι ωραία”. Η μητέρα μου δεν το έκανε ποτέ: έλεγε πάντα, Θεέ μου, δεν νομίζω ότι μπορώ να το φορέσω αυτό, ο ο πισινός μου φαίνεται μεγάλος;. Έχουμε σπαταλήσει τόσο χρόνο να μειώνουμε τον εαυτό μας και απλά δεν το κάνω ποτέ πια», επισήμανε η Kate Winslet, σημειώνοντας ότι η ίδια είναι πιο άνετη με τον εαυτό της καθώς περνούν τα χρόνια και πλέον μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη της τις γνώμες των άλλων.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία Atena – Οι 6 περιοχές που θα «χτυπηθούν» από σήμερα 

Το κρίσιμο ερώτημα που θέτει η Μαρία Καρυστιανού στον Μητσοτάκη: «Γιατί κάηκε το παιδί μου»;

Η Έλενα Ακρίτα «καρφώνει» ξανά τον Πολάκη για τον Κασσελάκη: «Από την πρώτη στιγμή του έφαγαν τα συκώτια»

Ο Σεφερλής απαντά για την κριτική για το Nemo: «Καταλάβετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην κοροϊδία και τη σάτιρα»

 

Οργή αστυνομικών κατά Μητσοτάκη: «Σας φτύνουμε, δεν ψιχαλίζει – Θα λάβετε το βροντερό μας μήνυμα στις εκλογές»

Οργή αστυνομικών κατά Μητσοτάκη: «Σας φτύνουμε, δεν ψιχαλίζει – Θα λάβετε το βροντερό μας μήνυμα στις εκλογές»

«Θα λάβετε το βροντερό μας μήνυμα στις ερχόμενες εκλογές όποτε αυτές γίνουν. Όχι γιατί μας…

Salt Bae: Πόσταρε απόδειξη από εστιατόριό του στο Άμπου Ντάμπι και ο λογαριασμός προκαλεί «ίλιγγο»

Salt Bae: Πόσταρε απόδειξη από εστιατόριό του στο Άμπου Ντάμπι και ο λογαριασμός προκαλεί «ίλιγγο»

Το ποσό που χρειάστηκε να πληρώσει ένα τραπέζι στο εστιατόριο του Salt Bae φτάνει σε…

Αυστραλία: Μυστηριώδες πλάσμα ξεβράστηκε σε παραλία – Κανένας δεν γνωρίζει τι είναι (video)

Αυστραλία: Μυστηριώδες πλάσμα ξεβράστηκε σε παραλία – Κανένας δεν γνωρίζει τι είναι (video)

Ένα... ψάρι σαν να βγήκε από ταινία ξεβράστηκε στις ακτές της Αυστραλίας μετά από κακοκαιρία

Καιρός: Αυτές τις περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Οι χάρτες Meteo και Αρναούτογλου

Καιρός: Αυτές τις περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Οι χάρτες Meteo και Αρναούτογλου

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχές, τους κεραυνούς και το χαλάζι

Ξεσπά η Καρυστιανού για την απάντηση Μητσοτάκη: «Απαράδεκτα είναι όσα έχετε ξεστομίσει για τα Τέμπη»

Ξεσπά η Καρυστιανού για την απάντηση Μητσοτάκη: «Απαράδεκτα είναι όσα έχετε ξεστομίσει για τα Τέμπη»

«Αν είναι κάτι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κ. Μητσοτάκη, είναι το ίδιο το γεγονός και όλα όσα έχετε…

Τραγωδία στη Νιγηρία: 52 νεκροί σε δυστύχημα βυτιοφόρου – «Πρόκειται για το χειρότερο ατύχημα τα τελευταία χρόνια»

Τραγωδία στη Νιγηρία: 52 νεκροί σε δυστύχημα βυτιοφόρου – «Πρόκειται για το χειρότερο ατύχημα τα τελευταία χρόνια»

«Είχαμε μια μαζική κηδεία για 52 άτομα χθες και έχουμε οκτώ άτομα που νοσηλεύονται στο…