Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: 4 έως 6 Οκτωβρίου το καταστατικό συνέδριο – Καταψηφίστηκαν οι προτάσεις για δημοψηφίσματα

Υπερψηφίστηκε η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για καταστατικό συνέδριο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα 4/10 - 6/10. Παράλληλα, καταψηφίστηκαν οι προτάσεις για δύο δημοψηφίσματα από την πλειοψηφία του οργάνου.

kasselakis5

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, απηύθυνε πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ να κάνουν μαζί μια κοινή πρόταση για τα δύο ζητήματα που αναδεικνύει ο ΣΥΡΙZA.

Τα συγκεκριμένα ζητήματα είναι τα υπερκέρδη των τραπεζών και το ιδιωτικό χρέος.

Λίγο πριν τονίστηκε ότι θα συγκροτηθεί οικονομική επιτροπή που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης. Θα απαρτίζεται από τον οικονομικό διευθυντή του κόμματος Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, τους Γιώργο Κασάρα, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτη Μελαχρινό, Γιώτα Πούλου και Νίνα Κασιμάτη. Η εισήγηση υπερψηφίστηκε με διευρυμένη πλειοψηφία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπογράφοντες το κείμενο συμβολής καταψήφισαν την εισήγηση.

«Έγινε φανερό ότι αυτοί που επικαλούνται την άμεση δημοκρατία την επικαλούνται προσχηματικα» ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της διαδικασίας.

ke syriza

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύτηκε ότι «από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε όργανα να συνεδριάζουμε όλη την ώρα, και Αύγουστο αν χρειαστεί, αλλά και είμαι ξεκάθαρος σε αυτό, το μόνο γιατί το μόνο έντιμο πράγμα να συμφωνήσουμε όλοι μας, ότι μέσα στα όργανα μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αν όμως την επόμενη μέρα είστε σε μία δημόσια πλατφόρμα και αντιφάσκετε με το πνεύμα και τις αποφάσεις του κόμματος και των οργάνων, χωρίς να τηρούμε το καταστατικό που διαχωρίζετε προσωπική θέση από κομματική, τότε προφανώς θα πρέπει τα μέλη των οργάνων και ο πρόεδρός τους να πάρουν θέση. Αυτό να ξέρετε δεν είναι απειλή, είναι κοινή λογική. Είναι η τίμια συμφωνία που κάνουμε ο ένας προς τον άλλον για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Από εμένα έχετε αυτή τη δέσμευση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «πολλά έχουν γίνει, έχουμε περάσει πολλά και βρισκόμαστε εδώ ως η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, η δεύτερη δύναμη της χώρας, η ηγέτιδα δύναμη του προοδευτικού χώρου και μάλιστα με ιδέες που είναι ξεκάθαρα προοδευτικές και αριστερές, χωρίς να πρέπει το κόμμα να μοιράζεται στη μέση ιδεολογικά. Και αυτό πιστεύω είναι μία τεράστια επιτυχία».

Σφυροκοπά η κακοκαιρία Cassandra: Σφοδρές καταιγίδες σε Αιτωλοακαρνανία, Πελοπόννησο, Ιόνιο

kairos kataigida lesbos.jpg

Σφυροκοπά η κακοκαιρία Cassandra: Σφοδρές καταιγίδες σε Αιτωλοακαρνανία, Πελοπόννησο, Ιόνιο

Στην επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού προχώρησε η ΕΜΥ, καθώς η κακοκαιρία Cassandra πλήττει…

Απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα: Πήγε να μπει στο σπίτι της και βρήκε να κατοικούν άλλοι!

τεμπο

Απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα: Πήγε να μπει στο σπίτι της και βρήκε να κατοικούν άλλοι!

Είχαν εγκατασταθεί στην οικία από την Πέμπτη, έχοντας και σοβαρό διαπληκτισμό ανάμεσά τους.