Κέβιν Κόστνερ: Το «Horizon» είναι το μεγάλο στοίχημα της ζωής μου

Συμμετείχαμε στην on line συνέντευξη που έδωσε ο Κέβιν Κόστνερ με τους συνεργάτες του για το «Horizon» και διαπιστώσαμε πόσα ρισκάρει ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ με το φιλμ αυτό.

HRZN TRL 003

Βράδυ Δευτέρας και μέσω της κάμερας του υπολογιστή μου μετράω τα πρόσωπα του πάνελ που συντροφεύουν τον Κόστνερ στην global συνέντευξη τύπου που έχουν ετοιμάσει οι άνθρωποι της Warner και της New Line. Δεκατρείς (μαζί με τον σκηνοθέτη- σεναριογράφο) ηθοποιοί ετοιμάζονται να δεχτούν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη για την κοινή τους κινηματογραφική περιπέτεια με τίτλο «Horizon: Ένα αμερικανικό έπος».

 

Παίρνοντας τον πρώτον λόγο ο συντονιστής της συζήτησης και κριτικός κινηματογράφου Πιτ Χάμοντ μας συστήσει τα υπόλοιπα πρόσωπα που είναι οι ηθοποιοί Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον,  Άμπι Λι, Τζένα Μαλόουν, Μάικλ Ρούκερ, Λουκ Γουίλσον, Ίζαμπελ Φέρμαν, Έλα Χαντ, Όουεν Κρόου Σου, Τατάνκα Μινς, Τζέιμι Κάμπελ Μπάουερ και Γουέις Τσιφ. Ακολουθεί η πρώτη ερώτηση του Χάμοντ που είναι προφανώς για τον Κέβιν Κόστνερ και αφορά στο κοινό που απευθύνεται το φιλμ. «Είναι μια ταινία που αφορά κυρίως το αμερικανικό κοινό;». O Κέβιν Κόστνερ είναι πεπεισμένος ότι το «Horizon» που όπως ομολόγησε είναι το μεγάλο στοίχημα της ζωής του, μπορεί να μιλήσει απευθείας όχι μόνο στον μέσο αμερικανό θεατή αλλά σε όλους. «Διηγούμαστε μια ιστορία που ξεκινά πριν από τρεις αιώνες και αφορά σχεδόν του πάντες κι όχι μόνο τους αμερικανούς. Εκείνη την εποχή έρχονταν στην Αμερική που ήταν μια νέα χώρα, σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης όχι μόνο άποικοι ή τυχοδιώκτες από την Ευρώπη αλλά κι από την Ασία, την Αυστραλία κ.α.

HRZN TRL 006

Η υπόσχεση μιας απέραντης γης που περίμενε να κατακτηθεί από χιλιάδες ανθρώπους που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα ήταν ένα τεράστιο δέλεαρ». Στη συνέχεια ο Κόστνερ αναφέρθηκε στο πιο φιλόδοξο σχέδιο της ζωής του που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα μέρη συνολικής διάρκειας 12 (!) ωρών. «Δεν το βλέπω ως ένα ή τέσσερα φιλμ αλλά ως ένα ταξίδι συνεχόμενο. Δεν περιμένω να δω αν έχει επιτυχία το πρώτο μέρος για να συνεχίσω. Η μόνη ιδέα που υπάρχει είναι να ολοκληρώσω με κάθε τρόπο. Και αυτό σκοπεύω να κάνω, όσο κι αν δείχνει ή είναι περίπλοκος ο τρόπος που επέλεξα για να αφηγηθώ αυτή την ιστορία. Είναι ο δικός μου τρόπος για να δείξω ότι αυτή η ιστορία είναι διαφορετική από τα συνηθισμένα» είπε ο αμερικανός σταρ που στη συνέχεια αναφέρθηκε στη θερμή υποδοχή που έτυχε το «Horizon» από το κοινό του φεστιβάλ των Κανών με το παρατεταμένο χειροκρότημα διάρκειας σχεδόν επτά λεπτών.

HRZN TRL 003

«Ήταν μια δύσκολη στιγμή εκείνη καθώς ήμουν με την οικογένεια μου και ένιωσα πολύ περίεργα. Η όλη σκηνή, με το χειροκρότημα, τις φωνές… κυριολεκτικά τα έχασα. Έπρεπε να πω κάτι και δεν μπορούσα. Δεν θυμάμαι καν τι είπα λόγω της συγκίνησης που είχα. Τα παιδιά μου με είδαν εκείνη τη στιγμή όπως δεν με είχαν ξαναδεί ποτέ». Επίσης ο Κόστνερ μίλησε για το βασικό θέμα του φιλμ που δεν είναι μόνο η κατάκτηση της Άγριας Δύσης αλλά η θέση της Γυναίκας και το ισχυρό της αποτύπωμα στην εποχή εκείνη αλλά και στη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε η Σιένα Μίλερ πως είναι να υποδύεται ένα χαρακτήρα τόσο ασυνήθιστο για εκείνη από ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα στο σινεμά. Η Μίλερ είπε ότι αγάπησε την ηρωίδα της που είναι  «μια επιζήσασα που δεν είναι απλώς γενναία ή δυναμική αλλά και αποφασισμένη να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της με κάθε τίμημα» ενώ στάθηκε στην καλή της τύχη που ο Κόσντερ έγραψε ένα τόσο ξεχωριστό χαρακτήρα και της τον χάρισε.

Το μοντέλο-ηθοποιός Άμπι Λι που υποδύεται την πόρνη στο φιλμ κι έχει τις περισσότερες σκηνές της με τον Κόστνερ αναφέρθηκε στην εμπειρία του ηθοποιού που την καθοδηγούσε με ευγένεια αλλά και πάθος.Η Έλα Χαντ είπε πως νιώθει ευλογημένη που της δόθηκε ένας τέτοιος ρόλος και η  Ίζαμπελ Φέρμαν (η ηθοποιός του «Ορφανού») στάθηκε στη σημασία του να φτιάξει ένα χαρακτήρα που όχι απλώς πρέπει να επιβιώσει αλλά και προχωρήσει στην ζωή της μπροστά ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες.

Οι ινδιανικής καταγωγής ηθοποιοί Όουεν Κρόου Σου, Τατάνκα Μινς και Γουέις Τσιφ εστίασαν στην κουλτούρα των Απάτσι και πως αποτυπώνεται στο φιλμ. Επίσης στάθηκαν στην αναγκαστική μεταμόρφωση των ινδιάνων: από φυλές που ζούσαν με ειρήνη και αρμονία μετατράπηκαν σε σκληρούς πολεμιστές όταν καταπατήθηκαν τα εδάφη τους και μπήκε σε αμφισβήτηση η ίδια η ύπαρξη τους. Οι ηθοποιοί αναφέρθηκαν  και στη δυσκολία να μάθουν την αυθεντική ομιλία της φυλής τους καθώς πλέον την μιλούν ελάχιστοι αυτόχθονες Αμερικανοί.

Trailer:

Την σκυτάλη πήρε ξανά ο Κόστνερ που επησήμανε στο ότι έπρεπε να φτιάξουν ένα πέρα ως πέρα αυθεντικό φιλμ και οι ομιλίες των ινδιάνων έπρεπε να είναι γνήσιες, κάτι που είχε ξαναγίνει με επιτυχία στο «Χορεύοντας με τους λύκους». Επίσης ο σταρ στάθηκε στις σφαγές του πρώτου φιλμ που αποδόθηκαν με αρκετή βία «καθώς οφείλαμε να δείξουμε με ρεαλισμό το χάος που δημιουργήθηκε από την πολεμική σύγκρουση των δύο πολιτισμών». Στη συνέχεια ο λιγομίλητος Σαν Γουόρθινγκτον που υποδύεται τον υπολοχαγό του αμερικανικού ιππικού είπε ότι ένιωσε άνετα να παίζει δίπλα σε τόσο καλούς ηθοποιούς σαν την Σιένα Μίλερ ή τον Μάικλ Ρούρκερ, με τον τελευταίο να παίρνει το λόγο και να προσφέρει τις πιο χιουμοριστικές στιγμές της συνέντευξης χάρη στις ατάκες του ενώ έπλεξε το εγκώμιο στον Κόστνερ με τον οποίο είχε ξαναδουλέψει μαζί το 1991 στο «JFK» κι ένιωσε μεγάλη χαρά όταν του τηλεφώνησε για να του προτείνει το ρόλο. Πρόκειται για «έναν φανταστικό, με ενσυναίσθηση σκηνοθέτη που ενδιαφέρεται για τους ηθοποιούς του και είναι άψογος συνεργάτης» είπε ο Ρούκερ που έκλεισε την φράση του με την εξής ατάκα: «Ευτυχώς χάρη σε ανθρώπους σαν τον Κέβιν το πραγματικό σινεμά επιστρέφει».

Η ηθοποιός Τζένα Μαλόουν είπε ότι είναι δώρο για ένα ηθοποιό να παίξει σε μια ταινία σαν κι αυτή, ενώ ο βρετανός Τζέιμι Κάμπελ Μπάουερ που πρωτογνωρίσαμε στο «Stranger things» και υποδύεται τον κακό της ταινίας, αναφέρθηκε στα αξέχαστα γυρίσματα του φιλμ  και στο καταπληκτικό τοπίο της Γιούτα. Για την συνεργασία των Μπάουερ- Κόσντερ σε μια από τις πιο εμβληματικές σκηνές με το νεαρό ηθοποιό, ο αμερικανός δημιουργός που συνήθως δεν λέει μεγάλα λόγια τόνισε ότι ο «Τζέιμι σε αυτή τη σκηνή ήταν απλώς υπέροχος».

Από την πλευρά του ο Λουκ Γουίλσον αναφέρθηκε στο δικό του ρόλο ως αρχηγός του καραβανιού και τις δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να πάρει δίνοντας μια γεύση από την ζωή εκείνης της περιόδου («όχι τόσο ξένη για μένα μιας και έχω μεγαλώσει στο Τέξας») ενώ στις αντίξοες συνθήκες της καθημερινότητας εκείνων των ημερών στάθηκαν οι Έλα Χαντ και Ίζαμπελ Φέρμαν που υπογράμμισαν ότι ακόμη και να βρεις νερό ήταν μια δύσκολη αποστολή που μερικές φορές σε έφερνε αντιμέτωπο με δύσκολες επιλογές. Ο Κόστνερ εκμυστηρεύτηκε τότε πως μια από τις πρώτες ιδέες που του μπήκαν για τη δημιουργία του φιλμ αφορούσαν στο να δείξει πως φτιάχτηκαν οι πρώτες πόλεις στη Δύση και στο πως ήταν η ζωή σε αυτές. Ενώ κατέληξε ότι το γουέστερν «δεν είναι απλό είδος ή Ντίσνεϊλαντ. Είναι αληθινό και μάλιστα αρκετές φορές αφορά ζητήματα που είναι ζητήματα ζωής και θανάτου».

Τέλος, ο Κόστνερ είπε ότι είναι ευγνώμων για τους συνεργάτες που είχε στο φιλμ αυτό. «Το Χορεύοντας με τους Λύκους» χρειάστηκε 106 ημέρες γυρισμάτων για να γίνει. Το «Wyatt  Earp» μας πήρε περίπου 113. Κάναμε αυτήν την ταινία σε 52 ημέρες. Και αυτοί οι ηθοποιοί δεν παραπονέθηκαν ποτέ. Είναι πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι. Πολλές στιγμές δεν ήταν και τόσο τέλειες για αυτούς αλλά δεν παραπονέθηκαν ποτέ. Και όλο αυτό ξεκίνησε με τη Σιένα και το πώς συμπεριφέρθηκε. Φυσικά και δεν θα τους ξεχάσω ποτέ αφού πλέον όλοι μας συνδεόμαστε για πάντα χάρη σε αυτήν την ταινία».

Info

Η ταινία «Horison: Ένα αμερικανικό έπος- Κεφάλαιο 1» κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 27 Ιουνίου σε διανομή Tanweer.

 

 

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…