Ζωή Χαλιδιά

ΚΙΝΑΛ: Αλάτι ψιλό, αλάτι χοντρό

ΠΑΣΟΚ δεύρο έξω

EESaysrWkAAKwts 1

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση, μια πολιτική διαφήμιση στο timeline του Facebook και η ερμαφρόδιτη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη στην πρόταση μομφής, δίνουν την ευκαιρία για μερικές διαπιστώσεις.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse RC για τον ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να εκφράζει το 26% των κεντρώων ψηφοφόρων, ο Νίκος Ανδρουλάκης το 22% και ο Αλέξης Τσίπρας το 20%.

Τώρα, τι εστί κεντρώος ψηφοφόρος που πριμοδοτεί με ένα 26% μία κυβέρνηση που ασκεί πολιτική οριακά δημοκρατική, είναι τροφή για σκέψη. Το σώμα των παραδοσιακών κεντρώων έτσι όπως το γνωρίζαμε, δηλαδή ως ένα κοινωνικό σύνολο που κρατά ίσες αποστάσεις σε οικονομικά και στα κοινωνικά ζητήματα, δεν υφίσταται. Σήμερα, οι κεντρώοι ψηφοφόροι είναι ένα συντηρητικό σώμα που δεν ανέχεται επιλεγμένες χοντράδες και κρατά εξόχως μετριοπαθή στάση σε κοινωνικά θέματα. Αυτό καθρεφτίζεται ανάγλυφα στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που αφήνουν αρκετές δεξιές κορόνες και στον πρόεδρό του που αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να διατυπώσει καθαρές πολιτικές θέσεις και περιορίζεται σε εκθέσεις ιδεών.

ΠΑΣΟΚ δεύρο έξω

«Ό,τι και να θάψετε εδώ μέσα σήμερα θα αναστηθεί εκεί έξω αύριο… Και θα είναι ΠΑΣΟΚ» είχε πει υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Έλα όμως που η εποχή θέτει με κάθετο τρόπο τα διλήμματά της και δεν αφήνει περιθώρια για συναισθηματισμούς. Εξ άλλου τα πολιτικά χρέη του ΠΑΣΟΚ εξοφλήθηκαν στις εκλογές του 2015. Δεν έχει να φάει άλλο από τα έτοιμα.

Το ΚΙΝΑΛ όμως επιμένει να επενδύει στη νεκρανάστασή του, παραχαράζοντας την πολιτική μάλιστα τη διαδρομή που είχε στα στερνά του. Ένα τυχαίο παράδειγμα προς συνεννόηση: Με αφορμή τις κυβερνητικές μειώσεις ΕΝΦΙΑ στα «ρετιρέ», δράττεται της ευκαιρίας ο κος Ανδρουλάκης να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση δεν φρόντισε να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Παρακάμπτοντας επιμελώς το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τον επέβαλε, μαζί με άλλες δεσμεύεις προς τρίτους, που έδεναν τα χέρια οποιασδήποτε επόμενης κυβέρνησης να τις καταργήσει.

Κι από δίπλα υπάρχει ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, κος Μάντζος, που μιλά μόνο για ΠΑΣΟΚ και κάνει πολιτική διαφήμιση στα social media, μόνο με λογότυπο του ΠΑΣΟΚ. Ας πληρώσει τα δημόσια χρέη του αποθαμένου ΠΑΣΟΚ και μετά ας το φορά και σε T-shirt, όταν βγαίνει σε πάνελ.

Ο γέρον Παΐσιος

Η θέση του κου Ανδρουλάκη στην πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ θύμισε τα διφορούμενα αποφθέγματα του θρυλικού καλόγερου, και έτυχε ευρείας χιουμοριστικής αντιμετώπισης και θυμηδίας στα social media. Ας εννοήσει έγκαιρα ο πρόεδρος αν δεν θέλει να γίνει εκ νέου γραφικός, ότι δεν μπορεί να ροκανίζει το χρόνο μέχρι τις εκλογές και να στρίβει διαρκώς δια του αρραβώνος, αποφεύγοντας να φανερώσει ποιον αρραβωνιάζεται. Εύκολο να λες «πρέπει να υπάρχει όραμα ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας» αλλά αν αρνείσαι να δεσμευτείς στην σαφήνεια των κοστολογημένων αριθμών, τότε ποιο το νόημα; Οράματα είχε και ο γέρον Παΐσιος.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

πορτοσ καλλικμανης

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

O πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής ;άφησε αιχμές ότι στο κύκλωμα υπάρχουν και κάποιοι «πιο…

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι