Newsroom

Newsroom

Κόλαφος ο Αρβανίτης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν πάει άλλο, δεν είναι προσωπική επιχείρηση και δεν έχει ιδιοκτήτη»

«Όσοι δεν πιστεύετε στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήστε τον τουλάχιστον ήσυχο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κώστας Αρβανίτης

5407209 1

O επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Left, Κώστας Αρβανίτης, σχολίασε με σκληρή γλώσσα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύοντας ουσιαστικά τα πυρά του προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο πρός εκείνους που «υπονομέυουν», όπως λέει το κόμμα, όσο και προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Το μεγάλο, κοινό μας σπίτι, μπορεί και πρέπει να χωράει τους πάντες, αρκεί να το σέβονται. Κάποιοι, όμως, δεν το σέβονται. Αντίθετα, το υπονομεύουν διά της απαξίωσης.

Την κύρια ευθύνη την έχει αδιαπραγμάτευτα η ηγεσία.

Με ιδιωτική και προσωπική ατζέντα, συνεχιζόμενες αλλαγές στρατηγικής με τη δημιουργία εσωτερικών εχθρών, προκαλώντας μείζον θέμα στην πολιτική και κοινοβουλευτική δράση» αναφέρει.

Επίσης, τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «χρειάζεται rebranding, αλλά ομοψυχία, δουλειά, προγραμματισμό και κυρίως πολιτική δράση» σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τη χθεσινή πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή του ονόματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκρατία, ούτε κεντροαριστερά […] Όσοι δεν πιστεύετε στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήστε τον τουλάχιστον ήσυχο» συμπληρώνει με νόημα και συνεχίζει:

«Προσωπικά, δεν συντάχθηκα ποτέ με καμία ομάδα, καμία φράξια, κανένα οργανωμένο ή ιδιοτελές συμφέρον, καμία δράκα του παρασκηνίου. Η έγνοια μου είναι και θα είναι πάντα το κόμμα μας».

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Αρβανίτης

«Δεν πάει άλλο.

Στην παρέμβασή μου στο τελευταίο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είχα δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ιστορικό κόμμα, με τα σύμβολα, τη βιβλιοθήκη, τα χρώματα και τους ήρωές του.

Το μεγάλο, κοινό μας σπίτι, μπορεί και πρέπει να χωράει τους πάντες, αρκεί να το σέβονται.

Κάποιοι, όμως, δεν το σέβονται.

Αντίθετα, το υπονομεύουν διά της απαξίωσης.

Την κυρία ευθύνη την έχει αδιαπραγμάτευτα η ηγεσία. Με ιδιωτική και προσωπική ατζέντα, συνεχιζόμενες αλλαγές στρατηγικής με την δημιουργία εσωτερικών εχθρών, προκαλώντας μείζον θέμα στην πολιτική και κοινοβουλευτική δράση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωπική επιχείρηση και δεν έχει ιδιοκτήτη.

Μεγάλες ευθύνες έχουν όσοι επέλεξαν να φύγουν, όσοι θολώνουν τα νερά με αντιπερισπασμούς, αλλά και όσοι απέχουν από την εύρεση λύσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ώριμο τέκνο της ανάγκης, η Αριστερά του 21ου αιώνα που χρειάζεται η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκρατία, ούτε κεντροαριστερά.

Μόνο ως ενισχυμένη Αριστερά μπορεί να προωθεί λύσεις για κοινωνικές, εθνικές, παλλαϊκές και ευρωπαϊκές ανάγκες, με συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις.

Όσοι δεν μπορούν να εκπληρώσουν με υπευθυνότητα την αποστολή τους, κι όσοι συμβάλλουν στην θλιβερή εκτράχυνση, έχουν εξ ορισμού αποτύχει και κρίνονται εκ του αποτελέσματος ανεπαρκείς.

Αυτό που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι rebranding, αλλά ομοψυχία, δουλειά, προγραμματισμό και κυρίως πολιτική δράση.

Προσωπικά, δεν συντάχθηκα ποτέ με καμία ομάδα, καμία φράξια, κανένα οργανωμένο ή ιδιοτελές συμφέρον, καμία δράκα του παρασκηνίου. Η έγνοια μου είναι και θα είναι πάντα το κόμμα μας.

Φέρω τη νωπή λαϊκή εντολή 159.874 πολιτών που μας τίμησαν με την εντολή τους για να προωθήσουμε τις αριστερές μας πολιτικές, το πρόγραμμά μας, και πάνω από όλα για να δώσουμε λύση στα μεγάλα τους προβλήματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Όμως, η κρίση διάρκειας στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία από τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πλέον επηρεάζει και τη λειτουργία της ίδιας της LEFT, και έχω ιστορική ευθύνη να τοποθετηθώ δημόσια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα μας.

Όσοι δεν πιστεύετε στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήστε τον τουλάχιστον ήσυχο».

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ηλεία: Πατέρας πέθανε ενώ προσπαθούσε να σταματήσει τον γιο του από το να χτυπήσει τη μητέρα

Νίκος Παππάς: Μέτρα κατά του ευρωβουλευτή ζητά από τη Μέτσολα το ΕΛΚ – Αναλυτικά η επιστολή

Καιρός: Η τελευταία πρόγνωση για τη νέα κακοκαιρία – Τι δείχνει η ανασκόπηση του καλοκαιριού

Πορτοσάλτε – Αναστασοπούλου: Η τηλεθέαση που σημείωσαν στην πρεμιέρα – «Θα κάνουμε την προσπάθεια»

Απειλητικά SMS στον Ευαγγελάτο από τον δικηγόρο της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ – «Βούλωσε το»

6294231

Απειλητικά SMS στον Ευαγγελάτο από τον δικηγόρο της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ – «Βούλωσε το»

Άγριος καβγάς ξέσπασε στον αέρα του Mega κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου,…

MyCoast: 630 παραλίες ελέγχθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο – Τα νησιά με τις περισσότερες παραβάσεις

6271060

MyCoast: 630 παραλίες ελέγχθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο – Τα νησιά με τις περισσότερες παραβάσεις

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν σε 20.500 ελέγχους καταγγελιών πολιτών στο MyCoast

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο Νάσος Γκαβέλας αυτοσαρκάστηκε on air και έκανε τους πάντες να γελάσουν – «Εγώ δεν βλέπω» (video)

profile player 960x540 2

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο Νάσος Γκαβέλας αυτοσαρκάστηκε on air και έκανε τους πάντες να γελάσουν – «Εγώ δεν βλέπω» (video)

Επικός αυτοσαρκασμός από τον Νάσο Γκαβέλα μετά τη σπουδαία του εμφάνιση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες