Newsroom

Newsroom

Κόλιν Φάρελ: Μιλά για πρώτη φορά για τη νευρογενετική διαταραχή του γιου του

Ο ηθοποιός εξήγησε ότι πολλά παιδιά με την ίδια πάθηση δεν μπορούν να περπατήσουν, αλλά ο γιος του, Τζέιμς, τώρα 20 ετών, έκανε τα πρώτα του βήματα δύο εβδομάδες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά του.

φαρελ

Ο Κόλιν Φάρελ μίλησε για πρώτη φορά για τη συγκινητική στιγμή που ο γιος του, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια νευρογενετική διαταραχή, έκανε τα πρώτα του βήματα.

Ο ηθοποιός εξήγησε ότι πολλά παιδιά με την ίδια πάθηση δεν μπορούν να περπατήσουν, αλλά ο γιος του, Τζέιμς, τώρα 20 ετών, έκανε τα πρώτα του βήματα δύο εβδομάδες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά του.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πρώτα βήματα του Τζέιμς», είπε ο Φάρελ. «Ήταν τόσο βαθύ. Ήταν μαγικό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπο της αποφασιστικότητας πάνω του καθώς περπατούσε προς το μέρος μου. Έκανε περίπου έξι βήματα και ξέσπασα σε κλάματα. Ήταν καταπληκτικό… ήταν τόσο συντριπτικά όμορφο».

Ο 48χρονος Ιρλανδός, υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του στο The Banshees of Inisherin (2022), μίλησε στο περιοδικό People για τη ζωή του με τον Τζέιμς, ο οποίος διαγνώστηκε με σύνδρομο Angelman, μια νευρογενετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από σοβαρή νοητική υστέρηση και ευδιάκριτα δυσμορφικά χαρακτηριστικά προσώπου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το Ίδρυμα Κόλιν Φάρελ δεσμεύεται να μεταμορφώσει τις ζωές ατόμων και οικογενειών που ζουν με διανοητική αναπηρία μέσω της εκπαίδευσης, της ευαισθητοποίησης, της υπεράσπισης και των καινοτόμων προγραμμάτων. Εμπνευσμένος από τους δύο γιους του, ο Φάρελ είναι αφοσιωμένος στην υποστήριξη εκείνων που τα μεγαλύτερα συστήματα διακυβέρνησης έχουν παραμελήσει».

Ο Φάρελ είπε στο People ότι μόλις ένα παιδί με αναπηρίες γίνει 21 «είναι κάπως μόνο του» και θέλει να βοηθήσει να στηρίξει αυτά τα ενήλικα παιδιά και τις οικογένειές τους.

«Όλες οι διασφαλίσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, τμήματα ειδικής [εκπαίδευσης], όλα αυτά εξαφανίζονται. Έτσι, μένεις με έναν νεαρό ενήλικα που θα έπρεπε να είναι αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης κοινωνίας μας και τις περισσότερες φορές μένει πίσω», είπε. «Είναι η πρώτη φορά που μιλώ για αυτό και προφανώς ο μόνος λόγος που μιλώ είναι ότι δεν μπορώ να ρωτήσω τον Τζέιμς αν θέλει να το κάνει αυτό».

Ο Τζέιμς είναι ο γιος του Φάρελ με την πρώην σύντροφό του, το μοντέλο Κιμ Μπορντενέιβ. Έχει ένα μικρότερο γιο, τον Χένρι, 14 ετών, με την Αλίσια Μπαχλέντα συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία Ondine.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόζεμπεργκ μετά τις σφοδρές αντιδράσεις: «Συγγνώμη Μίλτο, τεχνικό λάθος», λέει για το χρυσό καπέλωμα στον Τεντόγλου

Ξέφυγε ο Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια αγώνα στο Μόντρεαλ: «Να πας να γ…θεις» – Έβρισε κι έδιωξε τον πατέρα του (Video)

Ένας άντρας, μα τι άντρας

Έπος η αφιέρωση από την εταιρεία προφυλακτικών Duo σε Τεντόγλου: «Όταν πηδάς εσύ, πηδάει κι όλη η Ελλάδα μαζί σου!»

Υποκλοπές: Οι αποκαλύψεις για τον Άδωνη προκαλούν αντιδράσεις και ερωτηματικά – Είναι εκβιαζόμενος από ποιους και γιατί;

 

Το Πακιστάν πήρε το πρώτο χρυσό στο Παρίσι – Ο Ναντιμ έστειλε το ακόντιο στα 92.97μ και διέλυσε το Ολυμπιακό ρεκόρ!

πακισταν

Το Πακιστάν πήρε το πρώτο χρυσό στο Παρίσι – Ο Ναντιμ έστειλε το ακόντιο στα 92.97μ και διέλυσε το Ολυμπιακό ρεκόρ!

Το Πακιστάν πανηγυρίζει για το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα Ολυμπιακών Αγώνων!