Κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές για προστασία του 65% των "κόκκινων" κατοικιών

Κοντά στην αρχική θέση της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται να "κλείνει" η συμφωνία με τους δανειστές για τα "κόκκινα δάνεια", αφού πληροφορίες του koutipandoras.gr μιλούν για σύγκλιση με τους δανειστές σε προστασία του 65% των "κόκκινων" πρώτων κατοικιών. Εκτός προστατευτικού πλέγματος φαίνεται να μένουν κατοικίες 4μελών οικογενενειών με αντικειμενική αξία από 280.000 ευρώ και άνω. Πάντως η απόφαση για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ δύσκολα θα προκύψει από τη συνεδρίαση του Eurogroup που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

tsakalotos dijelbloom

Κοντά στην αρχική θέση της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται να “κλείνει” η συμφωνία με τους δανειστές για τα “κόκκινα δάνεια”, αφού πληροφορίες του koutipandoras.gr μιλούν για σύγκλιση με τους δανειστές σε προστασία του 65% των “κόκκινων” πρώτων κατοικιών. Εκτός προστατευτικού πλέγματος φαίνεται να μένουν κατοικίες 4μελών οικογενενειών με αντικειμενική αξία από 280.000 ευρώ και άνω. Πάντως η απόφαση για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ δύσκολα θα προκύψει από τη συνεδρίαση του Eurogroup που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Η πληροφορία έρχεται μετά τη θετική για την Ελλάδα δήλωση του γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν που είπε πως η Γαλλία επιθυμεί να δοθεί σήμερα λύση. Αισιόδοξος έχει δηλώσει ο επίσης Γάλλος, επίτροπος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί. Μέχρι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, έκανε λόγο για εκκρεμή ζητήματα αλλά εργασίες που έχουν προχωρήσει σε καλό κλίμα.

Αργότερα με tweet του, ο Πιέρ Μοσκοβισί προανήγγειλε πως η συμφωνία αναβάλλεται για τα επόμενα 24ωρα.

 

Αρνητική δήλωση έκανε κι η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών:«Βρισκόμαστε στη φάση όπου η τρέχουσα δόση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να εκταμιευτεί, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα όλα τα ορόσημα», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.

 

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Documento έχει αποκαλύψει τα όσα αποτρόπαια έγιναν στο ΑΤ Ομόνοιας και…