Καγκελάριος της Αυστρίας: Πρέπει να βρεθεί συμβιβαστική λύση

Υπέρ της επίτευξης συμφωνίας που θα ικανοποιεί και τα δύο μέρη τοποθετήθηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας κατά τη συνέντευξη Τύπου…

tsipras faiman madata 248757702

Υπέρ της επίτευξης συμφωνίας που θα ικανοποιεί και τα δύο μέρη τοποθετήθηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών. Ο κ. Φάιμαν τόνισε πως στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η ενότητα της Ευρωζώνης μέσω ενός συμβιβαμού ανάμεσα στο προηγούμενο πρόγραμμα και τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Σημείωσε ωστόσο ότι προς το παρόν τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει. 

Ως άξονες μιας τέτοιας συμφωνίας ο καγκελάριος της Αυστρίας έθεσε την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αποφυγή περαιτέρω χρέωσης των Ευρωπαίων φορολογούμενων. Τόνισε επίσης πως οι πολίτες περιμένουν να δουν συνατότητες και σε άλλα πεδία πέρα από το οικονομικό. “Εδώ είναι το μέλλον της ΕΕ και των ανθρώπων της” είπε με έμφαση ο κ. Φάιμαν.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη συζήτηση και πως απέκτησε ένα καινούριο φίλο μετά τη συνάντησή του με τον καγκελάριο. Τον ευχαρίστησε μάλιστα για τη δήλωση που είχε κάνει πως όσοι ποντάρουν σε ρήξη της Ελλάδας με τους εταίρους της θα πέσουν έξω. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε μάλιστα πως όσοι ποντάρουν στη ρήξη “παίζουν με τη φωτιά”, ανοίγοντας το δρόμο στην εθνικιστική δεξιά. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το αίτημα της Ελλάδας για δημοσιονομικό χώρο και μεταρρυθμιστικό χρόνο ώστε να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την 4ετία. Τόνισε πως οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δε θα επιβαρυνθούν στο ελάχιστο και πως προς το παρόν δεν έχει παρουσιαστεί κάποια εναλλακτική πρόταση που να αποκρούσει την ελληνική πρόταση. Πέρα από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης που έχει ήδη διατυπώσει, ο πρωθυπουργός μίλησε και για την ανάγκη ανοίγματος των ολιγοπωλιακών αγορών. 

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους συντάκτες πως η συζήτηση πήγε και στην Ουκρανία, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει θετικό βήμα τις 4μερείς συνομιλίες στο Μινσκ μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας, Γερμανίας και Γαλλίας αλλά τόνισε πως πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση και να σταματήσουν οι οικονομικές κυρώσεις.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…