Κουτσούμπας: Η κρίσιμη ερώτηση που «μετέφερε» ο Χαρίτος για τα Τέμπη – «Ρωτήστε τον παρακαλώ»

«Από όταν βγάλαμε το τρέιλερ το πρωί υπήρξαν αντιδράσεις αρκετές, υπήρξε και μία αντίδραση από την κυρία Καρυστιανού Μαρία»

κουτσουμπας

Συνέντευξη παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Kontra» και τον δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο.

Ο Δ. Κουτσούμπας σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης μίλησε για όλα από τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, μέχρι την τρέχουσα επικαιρότητα και τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Το σημείο όμως που ξεχώρισε ήταν όταν ο Πάνος Χαρίτος μετέφερε την ερώτηση της Καρυστιανού Μαρίας, η οποία είναι η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Θυμάτων στα Τέμπη.

Αναλυτικά ο διάλογος Κουτσούμπα – Χαρίτου για τα Τέμπη

Π. Χαρίτος: Το τρέχω για να προλάβω να πάρω όσες περισσότερες απαντήσεις μπορώ. Από όταν βγάλαμε το τρέιλερ το πρωί ότι θα είμαστε μαζί απόψε στο Δελτίο, υπήρξαν αντιδράσεις αρκετές, υπήρξε και μία αντίδραση από την κυρία Καρυστιανού Μαρία, η οποία είναι η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Θυμάτων στα Τέμπη, μου έχει στείλει μία ερώτηση και μου ζήτησε να σας τη μεταφέρω όπως μου την έστειλε:

“Ρωτήστε τον σας παρακαλώ εάν θεωρεί πρόδηλες τις ευθύνες του πρωθυπουργού και του υπουργού, όπως ισχυριζόμαστε εμείς και για το δυστύχημα, αλλά και για τη μετέπειτα εξαφάνιση των στοιχείων και τι σκέφτεται να κάνει το κόμμα του γι’ αυτή την κατάσταση. Θέλει να πάει μέχρι τέρμα;”

Δ. Κουτσούμπας: Ναι, είναι ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή εμείς το είπαμε και εξακολουθούμε εμείς να το λέμε, ότι έχει ευθύνες και ο πρωθυπουργός, ο υπουργός του, όπως έχουν ευθύνη και όλοι όσοι διαχειρίστηκαν τα ζητήματα των μεταφορών, του τρένου που έφτασε σε αυτό το τραγικό σημείο να ταξιδεύουν δύο αμαξοστοιχίες στην ίδια ράγα για να σκοτώσουν τα παιδιά μας, τα παιδιά των συνανθρώπων μας και να μείνουν ορφανές τόσες οικογένειες και να τους κλαίνε ακόμα. Είναι απαράδεκτα όλα αυτά τα πράγματα.

Όμως, δε μπορεί να μένουμε μόνο σε ένα σταθμάρχη, αυτό πρέπει να ξέρει και η κυρία Καρυστιανού, το ξέρει, όπως το ξέρουν, έχω συναντηθεί με όλα τα μέλη του ΔΣ, με τους εκπροσώπους των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, τους έχουμε πει ότι τους στηρίζουμε, είμαστε σε ανοιχτή γραμμή και παρακολουθούμε όλες τις δικογραφίες που υπάρχουν και τα ζητήματα για να τα προωθήσουμε.

Π. Χαρίτος: Ο τρόπος όμως με τον οποίο ζητήσατε να γίνει η έρευνα.

Δ. Κουτσούμπας: Ο τρόπος που έγινε η έρευνα τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ο μόνος ρεαλιστικός και σωστός για να φτάσουμε σε βάθος.

Π. Χαρίτος: Δεν θα χαθεί με το βάθος των ετών;

Δ. Κουτσούμπας: Διότι η άλλη πρόταση του κυρίου Ανδρουλάκη ή του κυρίου Φάμελου, του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να περιοριστούμε μόνο στην παραβίαση της χρηματοδότησης από την ΕΕ του προϋπολογισμού για τα ζητήματα της τηλεδιοίκησης εκείνο το διάστημα, τη σύμβαση 717, και το πώς έγινε. Όμως αυτό στο τέλος καταντάει να είναι πλημμέλημα και έμεναν εκεί. Χωρίς πολιτικές ευθύνες σημερινών υπουργών, χθεσινών πρωθυπουργών και υπουργών, γιατί δεν ξεκίνησε τώρα το ζήτημα, δηλαδή δεν φτάσαμε ξαφνικά πέρυσι να γίνει αυτή η τραγωδία και να θρηνήσουμε θύματα.

Αυτό αφύπνισε την ελληνική κοινωνία και την έβγαλε στον δρόμο και την κινητοποίησε και την κινητοποιεί ακόμη. Τα ζητήματα όμως ξεκίνησαν από πριν, από όταν άρχισε η απελευθέρωση των σιδηροδρόμων, από τότε που δεν τέθηκαν ζητήματα και των υπευθύνων και του ελέγχου, της επιθεώρησης και όλα αυτά.

Και τα οποία, όπως ξέρουν και οι γονείς των παιδιών, των οικογενειών που χαθήκαν στα Τέμπη, το ΚΚΕ, οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ που δουλεύανε στους σιδηροδρόμους, τα είχαν προαναγγείλει και προειδοποιήσει, τουλάχιστον ένα μήνα πριν το δυστύχημα μιλούσαν για αυτά. Και το ΚΚΕ με βουλευτή του μιλούσε και κατήγγελλε ότι πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος σε αυτές τις ράγες, που οδηγούν σε βέβαιο έγκλημα. Και δυστυχώς αυτό έγινε και θρηνήσαμε θύματα.

Άρα, λοιπόν, η έρευνα αν κάποιος θα την κάνει και θα την πάει σε βάθος, γιατί δεν είχε κανέναν υπουργό ποτέ, δεν είχε κανέναν “κερατά” να φιλήσει τα χέρια του ή να ελέγχεται από αυτόν, είναι μόνο το ΚΚΕ, όλοι οι άλλοι έχουν “βρεγμένα τα χέρια τους” και μάλιστα θα πω με αυστηρό τρόπο με το αίμα των νεκρών παιδιών, γιατί οι πολιτικές τους οδήγησαν εκεί.

Δημοσκόπηση: Πως βλέπουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το «μπλόκο» σε Κασσελάκη – Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση: Πως βλέπουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το «μπλόκο» σε Κασσελάκη – Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Ο μοναδικός «κερδισμένος» σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση φαίνεται να είναι το ΠΑΣΟΚ που…

Αίγυπτος: Άνοιξε το εντυπωσιακό μουσείο της Γκίζας – Είναι το μεγαλύτερο του κόσμου (εικόνες και video)

Αίγυπτος: Άνοιξε το εντυπωσιακό μουσείο της Γκίζας – Είναι το μεγαλύτερο του κόσμου (εικόνες και video)

Το συγκεκριμένο μουσείο στο Κάιρο έχει χαρακτηρίζεται ως «φαραωνικό» με χιλιάδες θησαυρούς

Καλάβρυτα: Πώς έγινε το ατύχημα με το ΚΤΕΛ – «Έσπασα με το πόδι μου το παρμπρίζ για να βγουν οι μαθητές» (εικόνες)

Καλάβρυτα: Πώς έγινε το ατύχημα με το ΚΤΕΛ – «Έσπασα με το πόδι μου το παρμπρίζ για να βγουν οι μαθητές» (εικόνες)

Ο οδηγός του λεωφορείου που ανατράπηκε στα Καλάβρυτα περιγράφει πώς έγινε το ατύχημα

Κεφαλογιάννη: Στην Ευελπίδων για τα ασφαλιστικά μέτρα – «Σας παρακαλώ, είμαι εδώ για τα παιδιά μου» (video)

Κεφαλογιάννη: Στην Ευελπίδων για τα ασφαλιστικά μέτρα – «Σας παρακαλώ, είμαι εδώ για τα παιδιά μου» (video)

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, βρέθηκε εκεί για την εκδίκαση των μέτρων κατά του Μίνου…

Τραγωδία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τρίαθλου: Νεκροί δύο αθλητές την πρώτη ημέρα των αγώνων

Τραγωδία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τρίαθλου: Νεκροί δύο αθλητές την πρώτη ημέρα των αγώνων

Δύο θάνατοι την πρώτη ημέρα των τελικών του Πρωταθλήματος Τριάθλου Τορεμολίνος-Ανδαλουσία.