Κραουνάκης: Οι απαντήσεις για το politically correct και το «ζήτημα» Καραγάτση – «Μας έχει κάνει να χάσουμε τη μπάλα» (video)

Θέση για το ζήτημα που προέκυψε με τη Μεγάλη Χίμαιρα του Καραγάτση πήρε ο Σταμάτης Κραουνάκης

Κραουνάκης

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4» φιλοξενήθηκε ο Σταμάτης Κραουνάκης, με τον καλλιτέχνη μεταξύ πολλών άλλων να αναφέρεται και στο απρόσμενη ζήτημα των ημερών, αναφορικά με τον Μανώλη Καραγάτση και τη Μεγάλη Χίμαιρα.

Πιο συγκεκριμένα ο μουσικοσυνθέτης στάθηκε στο γεγονός ότι έτσι ήταν οι κοινωνίες του τότε, αναφέροντας κι άλλες σπουδαίες προσωπικότητες που είχαν στοιχεία σεξισμού στα έργα τους. Μάλιστα ανέφερε ότι το politically correct μας έχει κάνει να χάσουμε τη μπάλα, τονίζοντας ότι αυτά τα δημιουργεί η αμορφωσιά.

Κραουνάκης – «Έχουμε χάσει τη μπάλα»

«Παιδιά, ο Ελύτης δεν έγραφε σεξιστικά; Σούπερ σεξιστικά! Έλεος! Ο Εμπειρίκος και ο Εγγονόπουλος; Ο «Μεγάλος Ανατολικός» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πορνό! Κοσμά Πολίτη έχουμε διαβάσει; Επίσης τίγκα στον ερωτισμό. Τι να κάνουμε τώρα; Η αμορφωσιά τα δημιουργεί αυτά. Από την αγωνία μας να είμαστε politically correct έχουμε χάσει τη μπάλα, τη ζωή και τις σχέσεις μας».

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από το 9:15 και μετά:

Λίγο νωρίτερα ο Σταμάτης Κραουνάκης είχε αναφερθεί και στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, λέγοντας: «Έχω ζήσει μερικά από αυτά τα πράγματα της Αλίκης λόγω της στενής μου φιλίας με τη Νινέτα Λεμπέση, που ήταν δικός της άνθρωπος και παρούσα σε όλα αυτά τα γεγονότα. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε σήμερα και ίσως έχει σημασία: πρέπει να ζούμε τη ζωή και τους έρωτες κανονικά, φτάνει να είμαστε υπόδουλοι του ποιοι είμαστε.
Έκανε κακό στον εαυτό της. Εκεί έγραψε η Νικολακοπούλου το «Πρόστιμο» και λέει η Αλίκη στο στούντιο: το πλήρωσες το πρόστιμο, Αλίκη Βουγιουκλάκη. Άλλαξε τον στίχο. Το χρέος μας απέναντι σε αυτή τη ζωή είναι να μην αφήνουμε τους έρωτες να φεύγουν σαν το νερό μέσα από τα δάχτυλα».

Χαμόγελο του Παιδιού για Κέρκυρα: Είχαμε ενημερώσει δύο φορές από το 2021 για την 49χρονη

Χαμόγελο του Παιδιού

Χαμόγελο του Παιδιού για Κέρκυρα: Είχαμε ενημερώσει δύο φορές από το 2021 για την 49χρονη

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα ότι η 11χρονη κόρη του ζευγαριού κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι…

Κατερίνα Στεφανίδη για Μαρινέλλα: «Η μισή χώρα πιστεύει ότι μετά τα 50 πρέπει να φοβάσαι να ζήσεις»

licensed image

Κατερίνα Στεφανίδη για Μαρινέλλα: «Η μισή χώρα πιστεύει ότι μετά τα 50 πρέπει να φοβάσαι να ζήσεις»

Το δικό της σχόλιο για την κατάρρευση της Μαρινέλλας στην σκηνή του Ηρωδείου έκανε η…