Newsroom

Newsroom

Κρήτη: Εντοπίστηκαν κρούσματα πανώλης και στο Ηράκλειο

Κατά πληροφορίες έχουν βρεθεί δύο κρούσματα σε κτηνοτροφική μονάδα του Ηρακλείου

αρνια

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Κρήτης, καθώς στο νησί έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα πανώλης σε αμνοερίφια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Creta24.gr, τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε μονάδα του νομού Ηρακλείου ενεργοποιώντας, με διαδικασίες κατεπείγοντος, το πρωτόκολλο διαχείρισης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η «διαδρομή» της πανώλης στο νομό Ηρακλείου έχει αφετηρία τη Θεσσαλία, όπου έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα τα 20 από τα 22 συνολικά.

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη,τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και στελέχη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Αποφασίστηκε η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο σύνολο της Περιφέρειας, σε περίπτωση εντοπισμού νέων κρουσμάτων και η εντατικοποίηση των ελέγχων στο σύνολο του ζωικού κεφαλαίου του νησιού.

Η είδηση έχει προκαλέσει ήδη αναστάτωση, όχι μόνο μεταξύ των κτηνοτρόφων στην Κρήτη, αλλά στο σύνολο της παραγωγικής αλυσίδας που εμπλέκεται με την κτηνοτροφία, δηλαδή και στην εμπορία κρέατος, αλλά κυρίως στους παραγωγούς κτηνοτροφικών προϊόντων.

Ειδήσεις σήμερα:

Έπαθε το σοκ της ζωής της: 30χρονη ανακάλυψε πως ο σύντροφός της ήταν ο βιολογικός της αδελφός

 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Χάλκινος» ο Θοδωρής Τσελίδης – Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα

Σαντορίνη: Το απίστευτο μήνυμα μαγαζιού σε ντόπιους – «Μη σηκώνεστε για να κάτσουν οι τουρίστες»