Newsroom

Newsroom

Κυβερνητικά σενάρια για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και σε ιερείς (video)

Τέλος στα σενάρια περί υποχρεωτικού εμβολιασμού παιδιών - ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων και των εκπαιδευτικών

5368324

Την επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και ιερείς δεν απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, αναφέροντας ότι «οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι υπαρκτές παντού, όχι μόνο στα σχολεία».

«Οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι υπαρκτές παντού, όχι μόνο στα σχολεία. Ανάλογα με τα μεγέθη της πανδημίας και τον ρυθμό αύξησης του εμβολιασμού είναι μια επιλογή, την οποία έχουμε πάντα υπόψη μας να την επιστρατεύσουμε στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Υπάρχει επιλογή υποχρεωτικότητας για όλους, υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς αν παραστεί ανάγκη, αν και τα ποσοστά εμβολιασμών εκεί είναι αρκετά υψηλά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, έβαλε τέλος στα σενάρια περί υποχρεωτικού εμβολιασμού παιδιών. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλάνο για υποχρεωτικότητα στα παιδιά. Αν απαιτηθεί, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για ανθρώπους που εργάζονται σε τομείς κρίσιμους και νευραλγικούς», σημείωσε. ΄

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τους ιερείς, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «ακόμα και για την εκκλησία εξετάζεται η υποχρεωτικότητα παρότι κι εκεί είναι υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο πάρκο του Ολυμπιακού χωριού κοιμήθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Τόμας Τσεκόν!

ceccon

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο πάρκο του Ολυμπιακού χωριού κοιμήθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Τόμας Τσεκόν!

Δείχνει εμπράκτως την αντίδρασή του για τις συνθήκες στις οποίες διαμένουν οι αθλητές αποφασίζοντας να…