Newsroom

Newsroom

Λάρισα: Από κατσαρίδες «Σβαρτσενέγκερ» κατακλύστηκε η πόλη – «Είναι τεράστιες και πετάνε»

Αντιμέτωπη με κατσαρίδες «Σβαρτσενέγκερ» η Λάρισα με τους ειδικούς να προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο

Λάρισα 2

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λάρισα με τις κατσαρίδες, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της πόλης περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά φέτος.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης είναι πως οι κατσαρίδες είναι πιο μεγάλες από το  συνηθισμένο, εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και πως πρόκειται για ένα είδος με φτερά που τις επιτρέπει να μετακινούνται γρήγορα.

Ο Κώστας Αργυρόπουλος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, μιλώντας για το φαινόμενο σχολίασε:

«Έχουμε στη Λάρισα το είδος της περιπλανώμενης αμερικάνας κατσαρίδας. Κάποιοι εδώ τις λένε νατοϊκές ή κατσαρίδες «Σβαρτσενέγκερ», διότι είναι ογκώδεις και πετάνε.

Το βασικό είναι ότι η πόλη έχει κάθε χρόνο πρόβλημα με τις κατσαρίδες, απλά φέτος είχαμε ήπιο χειμώνα και ήρθαν και οι ζέστες αρκετά νωρίς, οπότε ήρθαν περίπου 20 μέρες νωρίτερα και δημιουργήθηκαν έτσι τα έντονα προβλήματα. Τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε φέτος στη ΔΕΥΑΛ είναι περίπου 20% παραπάνω σε σχέση με τις άλλες χρονιές.

Κάθε χρόνο τέλη Ιουνίου με τέλη Ιουλίου έχουμε αυτό το πρόβλημα και το αντιμετωπίζουμε με απεντόμωση με εταιρεία με την οποία έχουμε σύμβαση και κάθε χρόνο γίνεται με διαγωνιστική διαδικασία. Οι κατσαρίδες εμφανίζονται στα φρεάτια κυρίως. Όμως θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να κάνουν απεντόμωση στα σπίτια τους για να αντιμετωπιστεί καλύτερα το πρόβλημα.

Τι γίνεται στη Λάρισα: Φίδια προκαλούν αναστάτωση στις εστίες – Επιδρομή ιπτάμενων κατσαρίδων

Μπορεί ο κόσμος να επικοινωνεί με την ΔΕΥΑΛ για να πάμε για απεντόμωση όπου υπάρχει πρόβλημα. Η Λάρισα έχει 8.500 σχάρες και δεν γίνεται να κάνουμε την εφαρμογή παντού. Γίνεται η εφαρμογή σε περίπου 600-800 σχάρες (φρεάτια) το χρόνο».

Σε ερώτηση αν οφείλεται η αύξηση του φαινομένου με τις κατσαρίδες στις πλημμύρες, ο κ. Αργυρόπουλος, τόνισε πως δεν υπάρχει ακόμη αυτή η εικόνα διότι η αύξηση είναι γύρω στο 15-20%, αν ήταν μεγαλύτερη, τότε θα μπορούσε να αποδοθεί στις πλημμύρες.