Newsroom

Newsroom

Λάρισα: Στο Γενικό Νοσοκομείο 5 ανήλικα αδέλφια –Συνελήφθη η θεία τους που είχε την επιμέλειά τους

Η θεία τους που έχει και την επιμέλειά τους κακοποιούσε τα παιδιά μαζί με τη φίλη της

nosokomeio 1

Οδύσσεια για πέντε ανήλικα αδέρφια ηλικίας από 9 έως 16 ετών, καθώς φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Λάρισας από την περασμένη Τετάρτη και έως ότου βρεθεί δομή φιλοξενίας, μιας και οι γονείς τους βρίσκονται στη φυλακή.

Η υπόθεση έγινε γνωστή στις Αρχές όταν έγινε καταγγελία ότι τα πέντε αδέρφια που ζουν σε χωριό της Λάρισας το βράδυ της περασμένης Τρίτης (25/6) εξαναγκάστηκαν από τη θεία τους να διανυκτερεύσουν στο αυτοκίνητο στην αυλή και όχι στο σπίτι τους, μετά από απόφαση της φίλης της θείας τους, η οποία έχει την επιμέλειά τους καθώς οι γονείς των παιδιών είναι κρατούμενοι φυλακών.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα Ελευθερία, η σοκαριστική υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως Ανηλίκων Λάρισας η οποία σε συνεργασία με τις Προνοιακές Υπηρεσίες της Λάρισας ζήτησε τον εντοπισμό Δομής όπου θα φιλοξενηθούν τα παιδιά. Προς ώρας θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και θα εξεταστούν και από ιατροδικαστή προκειμένου να διακριβωθούν τα καταγγελλόμενα.

Στο μεταξύ τα ανήλικα παιδιά ελλείψει δομών φιλοξενίας ανηλίκων στον νομό Λάρισας, θα παραμείνουν για όσο χρειαστεί στο νοσοκομείο, μέχρις ότου κάποια Δομή να απαντήσει θετικά για τη φιλοξενία των παιδιών.

Συνελήφθη η θεία τους

Μετά την καταγγελία αστυνομικοί του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας συνέλαβαν τη θεία των παιδιών και τη φίλη της, ενώ η Εισαγγελέας Ανηλίκων άσκησε δίωξη κατά των γυναικών για παράνομη βία κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή παράνομη βία κατά συρροή και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων. Αμφότερες συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη  και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν ενώπιον του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας.

Η θεία των ανηλίκων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να «προξένησε σωματικές κακώσεις» στον έναν ανήλικο ανιψιό της, «πιάνοντάς τον με τη βία από τον λαιμό, γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στο λαιμό, και χτυπώντας τον στο πρόσωπο με ένα μπουκάλι νερό, το οποίο ακολούθως του το έριξε στο πρόσωπο».

Τι είπαν οι δύο γυναίκες στην απολογία τους

Τόσο η θεία των παιδιών όσο και η φίλη της, κατά την απολογία τους χθες το μεσημέρι στο Αυτόφωρο αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται οι εξηγήσεις που έδωσαν δεν έπεισαν την εισαγγελέα της έδρας η οποία πρότεινε την ενοχή τους. Οι δύο γυναίκες κρίθηκαν ένοχες και καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών για όλες τις πράξεις, ποινή που επιβλήθηκε με τριετή αναστολή.

Μετά από δύο ημέρες η θεία των ανήλικων παιδιών και η φίλη της αφέθηκαν ελεύθερες, ενώ την ίδια ώρα οι προνοιακές υπηρεσίες της Λάρισας αναζητούν μια Δομή που θα φιλοξενήσει τα πέντε παιδιά τα οποία παραμένουν φιλοξενούμενα σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ύδρα: «Οι ελληνικές Αρχές μας άφησαν να φύγουμε ανενόχλητους» – Η απίστευτη αποκάλυψη του ολιγάρχη από το Καζακστάν

ydra fwtia 1

Ύδρα: «Οι ελληνικές Αρχές μας άφησαν να φύγουμε ανενόχλητους» – Η απίστευτη αποκάλυψη του ολιγάρχη από το Καζακστάν

Ανενόχλητοι έφυγαν από την Ελλάδα οι βασικοί ύποπτοι για τη φωτιά στην Ύδρα

Νόρα Βαλσάμη: Στο νοσοκομείο περιμένοντας να χειρουργηθεί – «Πονάω πολύ» (Video)

valsami

Νόρα Βαλσάμη: Στο νοσοκομείο περιμένοντας να χειρουργηθεί – «Πονάω πολύ» (Video)

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η ενζενί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου αποκάλυψε τις δύσκολες στιγμές που περνάει…