ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

Αποφασίστηκε η οργάνωση πλατιάς ενημέρωσης σε ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας, ώστε να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο ο συντονισμός και η κοινή οργάνωση της πάλης στην περιοχή.

genikh syneleush larko 2

Μετά την δικαστική απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει ενάντια στις απολύσεις τους, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και του Σωματείου τους στο εργοστάσιο της Λάρυμνας καλούν σε κλιμάκωση δράσεων: «Ολοι κανονικά στις βάρδιες και την εργασία μας. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στις απολύσεις μας»

Νωρίτερα σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, συνεδρίασε στον οικισμό της Λάρυμνας το Συντονιστικό των Σωματείων Εργαζομένων, για να καταλήξουν στα επόμενα αγωνιστικά βήματα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων από την περιοχή της Λοκρίδας, για την κλιμάκωση του αγώνα.

Την Παρασκευή το απόγευμα προηγήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, παρουσία αρκετών εργαζομένων, και έγινε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Την ενημέρωση στους εργαζόμενους για την απόφαση του δικαστηρίου έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Πολίτης, τονίζοντας την ανάγκη να διατηρηθεί η ψυχραιμία και προσθέτοντας ότι με βάση τη συγκεκριμένη εξέλιξη οι εργαζόμενοι παύουν να έχουν τη δικαστική κάλυψη της προσωρινής διαταγής για παραμονή στην εργασία τους και, πλέον, είναι στο χέρι της κυβέρνησης αν θα προχωρήσει στις απολύσεις.

Στο Συντονιστικό συζητήθηκε η κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας στη Λοκρίδα τη μέρα που η κυβέρνηση και ο ειδικός διαχειριστής επιχειρήσουν να πετάξουν τους εργαζόμενους στο δρόμο.

«Πλέον βρισκόμαστε σε μια νέα φάση στην εξέλιξη των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ, όπου καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια θα παίξουν η ενότητα των εργαζομένων, η αποφασιστικότητα και η συσπείρωσή τους στο Σωματείο», σημειώθηκε.

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι