Λασίθι: «Τον σκότωσε από πρόθεση» λένε μητέρα και σύζυγος του 36χρονου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του μπατζανάκη του

«Η τιμωρία μου είναι ότι σκότωσα τον αδερφό μου» λέει ο 32χρονος - Τι ανέφερε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Γιάννης Στειακάκης.

26fb95bc955b47f2a89a158d0a9a3e0d

Προφυλακιστέος κρίθηκε έπειτα από την απολογία του σήμερα Δευτέρα (08/07), ο 32χρονος από το Λασίθι ο οποίος σκότωσε με μπαλωθιά τον μπαταζανάκη του στο Οροπέδιο Καθαρού.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 32χρονος άνδρας που κατηγορείται για τον θάνατο του 36χρονου μπατζανάκη του στο Οροπέδιο Καθαρού, στη διάρκεια εκδήλωσης και σήμερα οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Νεάπολης.

Ο 32χρονος, όπως υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ο συνήγορος υπεράσπισής του, έχει εκφράσει την οδύνη του για το θάνατο του 36χρονου, με τον οποίο όπως υποστήριξε είχαν πολύ στενές σχέσεις.

«Τον σκότωσε από πρόθεση» λένε μητέρα και σύζυγος του 36χρονου

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ καθώς η μητέρα του 36χρονου και η σύζυγός του, προέβησαν δια του συνηγόρου τους, σε παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας, στην ανακρίτρια. Υπενθυμίζεται πως ο 32χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Σημειώνεται πως o 32χρονος και ο 36χρονος είχαν παντρευτεί δύο αδελφές, και πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες ήταν πολύ αγαπημένοι. «Η οικογένεια επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της αλήθειας. Θέλει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Η μητέρα και η σύζυγος του αείμνηστου Γεωργίου Νταγιάκου δήλωσαν σήμερα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του κατηγορούμενου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας.

Παράλληλα, η οικογένεια του θύματος διόρισε δύο τεχνικούς συμβούλους, «προς αξιολόγηση και συνεκτίμηση των αντικειμενικών ευρημάτων της δικογραφίας προκειμένου να έχουμε τοποθέτηση και ανάδειξη του αποδεικτικού υλικού στη σωστή του βάση». Όπως επισημαίνει ο συνήγορος της οικογένειας, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. «Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, όσο επιδερμικά προσεγγίστηκαν και περιγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες», κάνοντας λόγο για μονόπλευρη ενημέρωση από την πλευρά του δράστη.

Σημειώνεται πως έκανε αναφορά και στο θέμα του πιστολιού, με το οποίο ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε ο δράστης. Ο δικηγόρος θέτει μια σειρά από ζητήματα για το όπλο εκφράζοντας επιφυλάξεις για το εάν είναι το πραγματικό ή μήπως κάποιος το έχει «πειράξει».

«Ελπίζω να έχει παραδοθεί αυτό που πρέπει να παραδοθεί, δηλαδή το πραγματικό όπλο, ελπίζω να μην έχει επέμβει κανείς στο όπλο τις ημέρες που η αστυνομία το έψαχνε και ελπίζω πραγματικά να τηρηθεί μια τίμια υπερασπιστική στάση μακριά από ίντριγκες και άλλου είδους καταστάσεις οι οποίες θα προκαλέσουν έκρηξη στο κλίμα», κατέληξε.

«Η τιμωρία μου είναι ότι σκότωσα τον αδερφό μου» λέει ο 32χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 32χρονος μπήκε στο γραφείο του ανακριτή με σκυμμένο το κεφάλι ενώ κατά τη διάρκεια της απολογίας του έκλαιγε συνεχώς.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Γιάννης Στειακάκης, ο κατηγορούμενος «κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος αν και εμείς προβάλαμε τις αντιρρήσεις μας, ως οφείλαμε, γιατί από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπήρχε πρόθεση ενδεχόμενου δόλου».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 32χρονος περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

«Έχω χάσει τον εαυτό μου. Η τιμωρία που έχω υποστεί είναι ότι σκότωσα έναν άνθρωπο από την οικογένειά μου, τον αδερφό μου. Ο μόνος μου στόχος, όταν σταθώ στα πόδια μου, να στηρίξω την οικογένειά του μαζί με την δική του. Μία οικογένεια είμαστε», ανέφερε στον ανακριτή.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Στειακάκης, η απόφαση της προσωρινής κράτησής του τον άφησε αδιάφορο καθώς «το μόνο που έκανε είναι να κλαίει συνεχώς για τον θάνατο του αδερφού του».
Ο 32χρονος περιέγραψε όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του γλεντιού με αφορμή την κουρά προβάτων.

«Σηκώθηκε και πυροβόλησε στον αέρα σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν εμπόδια. Γυρίζοντας πίσω διαπίστωσε πως το όπλο είχε κολλήσει. Πήγε να το ξεκολλήσει χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι μέσα είχε σφαίρα. Στην προσπάθειά του να το ξεκολλήσει, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα πήγε στο σημείο όπου βρισκόταν ο 36χρονος, ο οποίος επέστρεφε από την τουαλέτα», επεσήμανε ο κ. Στειακάκης τονίζοντας πως «όλα έγιναν στραβά για να χαθεί αυτή η ανθρώπινη ζωή».

Ειδήσεις σήμερα:

Με απευθείας ανάθεση παίρνει τη σημαία η Μαρία Σάκκαρη;

Δούκας: «Πανηγύρισε» με ανάρτηση για τις εκλογές στη Γαλλία και του απάντησε ο Παύλος Πολάκης

Σε απόγνωση η κυβέρνηση: Σκέψεις για ελληνική ιθαγένεια στην τέως βασιλική οικογένεια – Το πολιτικό παρασκήνιο

Κραουνάκης και Τσανακλίδου τραγουδάνε το κομμάτι «Μοίρες» (Video)

ΠΑΣΟΚ: Η ώρα της αλήθειας – Πού μπορούν να το οδηγήσουν οι διεκδικητές της ηγεσίας

ΠΑΣΟΚ: Η ώρα της αλήθειας – Πού μπορούν να το οδηγήσουν οι διεκδικητές της ηγεσίας

Οι ευρωεκλογές του περασμένου θέρους έβγαλαν κρίση για τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, καθώς…

Καταγγελία ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου: «Ψήφισαν στις εκλογές στελέχη που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία»

Καταγγελία ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου: «Ψήφισαν στις εκλογές στελέχη που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία»

Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις , ενώ ενημερώθηκε και η εφορευτική επιτροπή σε κεντρικό επίπεδο.