Λίβανος: Δεκάδες στόχους της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ τη νύχτα – Στους 558 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (Εικόνες/ Βίντεο)

Οι εντατικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον της Χεζμπολάχ σκότωσαν 558 ανθρώπους στον Λίβανο χθες Δευτέρα (23/09), ανάμεσά τους 50 παιδιά και 94 γυναίκες, ενώ 1.835 είναι οι τραυματίες.

AP24265571685045

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι στη διάρκεια της νύκτας έπληξε δεκάδες στόχους του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ στον Λίβανο, μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς της χθεσινής ημέρας.

Οι εντατικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον της Χεζμπολάχ σκότωσαν 558 ανθρώπους στον Λίβανο χθες Δευτέρα (23/09), ανάμεσά τους 50 παιδιά και 94 γυναίκες, ενώ 1.835 είναι οι τραυματίες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ.

«Στη διάρκεια της νύκτας της Δευτέρας προς Τρίτη ο στρατός έπληξε δεκάδες στόχους της Χεζμπολάχ σε πολλές περιοχές στον νότιο Λίβανο», επεσήμαναν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους.

AP24267580763500
Israeli Iron Dome air defense system fires to intercept rockets that were launched from Lebanon, as seen from Haifa, northern Israel, Monday, Sept. 23, 2024. (AP Photo/Baz Ratner)
Smoke rises from Israeli airstrikes on villages in the Nabatiyeh district, seen from the southern town of Marjayoun, Lebanon, Monday, Sept. 23, 2024.(AP Photo/Hussein Malla)

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι εξαπέλυσε πολλές επιθέσεις με ρουκέτες Fadi εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών στόχων, μεταξύ των οποίων και ένα εργοστάσιο εκρηκτικών σε βάθος 60 χιλιομέτρων στο έδαφος του Ισραήλ

Το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα επεσήμανε ότι έπληξε το εργοστάσιο εκρηκτικών περίπου στις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Παράλληλα η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Μεγιδδώ τρεις φορές στη διάρκεια της νύκτας με πυραύλους Fadi 1 και 2. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτό το στρατιωτικό αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο, γίνεται στόχος του κινήματος.

A man watches rescuers sift through the rubble as they search for people still missing at the site of Friday’s Israeli strike in Beirut’s southern suburbs, Monday, Sept. 23, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)

G7: Ουδείς θα ωφεληθεί από κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου προειδοποίησαν χθες Δευτέρα πως οι επιθέσεις και αντεπιθέσεις ή ενέργειες αντιποίνων στη Μέση Ανατολή εγείρουν κίνδυνο να γενικευτεί ο πόλεμος σε όλη την περιφέρεια και κανένας δεν έχει να κερδίσει κάτι από αυτό.

«Οι δράσεις και αντιδράσεις εγείρουν κίνδυνο μεγέθυνσης αυτής της επικίνδυνης κλιμάκωσης της βίας» και μπορεί «να σύρουν όλη τη Μέση Ανατολή σε ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη με αδιανόητες συνέπειες», τόνισαν οι ΥΠΕΞ της G7 μετά τη συνεδρίασή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Κάλεσαν «να σταματήσει ο τρέχων κύκλος καταστροφής» κι επέμειναν στο ότι «καμιά χώρα δεν έχει κάτι να κερδίσει από την περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή».

Οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν «ιδέες» για την αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ-Λιβάνου

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ «στέρεες ιδέες» για να αποκλιμακωθεί η ένταση του Ισραήλ και του Λιβάνου, ενώ τάσσεται κατά ισραηλινής χερσαίας εισβολής για να εξουδετερωθεί το προσκείμενο στο Ιράν λιβανικό κίνημα Χεζμπολά, δήλωσε χθες Δευτέρα αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δημοσιογράφους.

«Έχουμε στέρεες ιδέες τις οποίες θα συζητήσουμε αυτή την εβδομάδα με συμμάχους και εταίρους μας», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος εκφράστηκε με όρο να μην κατονομαστεί, καθώς ισραηλινοί βομβαρδισμοί εναντίον θέσεων της Χεζμπολά στη λιβανική επικράτεια χθες Δευτέρα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 492 ανθρώπους, ανάμεσά τους 35 παιδιά, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, που έζησε την πιο αιματηρή ημέρα αφότου άρχισαν οι εχθροπραξίες στην μεθόριο πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

Το στέλεχος της αμερικανικής διπλωματίας διευκρίνισε πως οι «ιδέες» για τις οποίες έκανε λόγο βασίζονται σε συνομιλίες αμερικανών με ισραηλινούς αξιωματούχους για το ζήτημα.

Η Ουάσιγκτον δεν πιστεύει ότι η ισραηλινή κλιμάκωση θα έχει το κατ’ αυτή επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, την αποκλιμάκωση, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σημείωσε ακόμη πως είναι σημαντικό όλοι να πάρουν στα σοβαρά τις ισραηλινές προετοιμασίες.

Η Γαλλία ζήτησε κατεπείγουσα σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τον Λίβανο

Το Παρίσι ζήτησε να συγκληθεί κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί η κατάσταση στον Λίβανο, όπου οι συγκρούσεις της Χεζμπολά με το Ισραήλ κλιμακώνονται ραγδαία, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό.

«Η Γαλλία καλεί τα μέρη κι όσους τα υποστηρίζουν σε αποκλιμάκωση και να αποφύγουν περιφερειακή ανάφλεξη που θα ήταν καταστροφική για όλους, ξεκινώντας από τους άμαχους πληθυσμούς. Για αυτό ζήτησα να διεξαχθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον Λίβανο αυτή την εβδομάδα», ανέφερε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στον ΟΗΕ.

Emergency workers use excavators to clear the rubble at the site of Friday’s Israeli strike in Beirut’s southern suburbs, Lebanon, Monday, Sept. 23, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)

Η Τουρκία καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο και ζητάει να ληφθούν διεθνή μέτρα

Η Τουρκία καταφέρθηκε χθες, Δευτέρα, εναντίον των πρόσφατων ισραηλινών επιθέσεων στο Λίβανο χαρακτηρίζοντάς τις «προσπάθειες να συρθεί η περιοχή στο χάος» και ζητώντας να ληφθούν διεθνή μέτρα, καθώς και να σταματήσει η υποστήριξη προς το Ισραήλ.

Οι λιβανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στη χώρα στοίχισαν χθες τη ζωή σε 492 ανθρώπους και ανάγκασαν χιλιάδες να διαφύγουν για να σωθούν.

Σε δήλωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως χώρες που «υποστηρίζουν άνευ όρων το Ισραήλ» βοηθούν τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου «να χύνει αίμα για τα πολιτικά συμφέροντά του».

«Είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι θεσμοί που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, ιδιαίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και η διεθνής κοινότητα, να λάβουν χωρίς καθυστέρηση τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαθητής που έχασε τη μητέρα του στα Τέμπη «μαθαίνει» στο ελληνικό σχολείο πως το ασφαλέστερο μέσο είναι το τρένο

Ακριβοπούλου: Οργή για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται – «Με δύο λόγια βγάλτε λίγο τον σκασμούλη»

Νατάσα Μποφίλιου: Απάντησε στις επιθέσεις που δέχθηκε από δεξιά τρολ για το φόρεμα της – «Έκανε 148 ευρώ»

Μουρατίδης σε Μπογδάνο: «Να πλένετε το στόμα σας με αγιασμό όταν μιλάτε για την Ακρίτα» (video)

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ – «Ανεβαίνει» η Λατινοπούλου

Ζουγανέλης για τα βίντεο με τη λιποθυμία της Μαρινέλλας: «Δεν καταρρέει κανένας μύθος έτσι» (video)

Ζουγανέλης για τα βίντεο με τη λιποθυμία της Μαρινέλλας: «Δεν καταρρέει κανένας μύθος έτσι» (video)

«Η Μαρινέλλα είναι ένας άνθρωπος που ένιωθε πάντα την αγάπη από τον κόσμο και ήθελε…

Αφρική: Ποδοσφαιριστής υποστηρίζει ότι είναι 26 χρονών αλλά δεν τον πιστεύει κανείς (photo)

Αφρική: Ποδοσφαιριστής υποστηρίζει ότι είναι 26 χρονών αλλά δεν τον πιστεύει κανείς (photo)

Ο Ντέιβιντ Μπανγκούλ λέει ότι είναι 26 και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας

Μαρινέλλα: Πληροφορίες ότι δεν διασωληνώθηκε και επικοινωνεί με το περιβάλλον – Το επόμενο κρίσιμο 48ωρο

Μαρινέλλα: Πληροφορίες ότι δεν διασωληνώθηκε και επικοινωνεί με το περιβάλλον – Το επόμενο κρίσιμο 48ωρο

Σύμφωνα με τους γιατρούς η Μαρινέλλα ανταποκρίθηκε στην πρώτη θεραπευτική αγωγή που της χορηγήθηκε από…

Παππάς: Υπέγραψα για την υποψηφιότητα Πολάκη – Θα υπογράψω και για τον Κασσελάκη

Παππάς: Υπέγραψα για την υποψηφιότητα Πολάκη – Θα υπογράψω και για τον Κασσελάκη

«Έχω το δικαίωμα να υπογράψω για περισσότερες από μία υποψηφιότητες στις προεδρικές εκλογές του κόμματος»,…

Νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη και «ντέρμπι» Διαμαντοπούλου – Δούκα για τον β’ γύρο (video)

Νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη και «ντέρμπι» Διαμαντοπούλου – Δούκα για τον β’ γύρο (video)

Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον κοντά και οι μετρήσεις δείχνουν ότι οι διαφορές…