Newsroom

Newsroom

«Λουκέτο» στην εταιρεία που πιστοποίησε το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Ανεστάλη η δραστηριοποίηση της εταιρείας ως αναγνωρισμένου φορέα αξιολόγησης - Είχε πιστοποιήσει και άλλα λούνα παρκ στη Βόρεια Ελλάδα

Λουνα

Νέα εξέλιξη είχαμε στην υπόθεση της τραγωδίας σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, καθώς η εταιρεία που πιστοποίησε το μοιραίο λούνα παρκ έβαλε “λουκέτο”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, στις 10 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε απόφαση από τη Διεύθυνση Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία αναφέρει πως αποφασίστηκε η αναστολή της δραστηριοποίησης της εταιρείας που έδινε πιστοποίηση στο λούνα παρκ στην Χαλκιδική, ως αναγνωρισμένου φορέα αξιολόγησης. Γεγονός που πρακτικά σημαίνει πως η εταιρεία αυτή δεν μπορεί πλέον να παρέχει καμία πιστοποίηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται να έδινε πιστοποιήσεις στο συγκεκριμένο λούνα παρκ και σε πολλά άλλα λούνα παρκ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ο πατέρας του ιδιοκτήτη ήταν αυτός που φαίνεται να υπέγραψε τις πέντε υπεύθυνες δηλώσεις τον Μάιο για την καταλληλόλητα των παιχνιδιών.