(Love)ρδος για τις ΜΚΟ και τις αποναρκοθετήσεις

[…]

loverdos tzevelekos

Τον Ιανουάριο του 2002 τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ήταν μόνο η αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας σε υπουργικά αξιώματα και μια εποχή χρυσή για εκατοντάδες ΜΚΟ. Εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν σε δεκάδες ΜΚΟ με αμφίβολο έργο και ευφάνταστα ονόματα.

Μία από αυτές ήταν και το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης. Η ΜΚΟ δηλαδή που ζημίωσε το δημόσιο με 9 εκατ. ευρώ και που ο επικεφαλής της ο δημοσιογράφος Κώστας Τζεβελέκος έχει ήδη προφυλακιστεί ενώ έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και σε άλλα πρόσωπα.

Ο κ. Λοβέρδος, φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερη “συμπάθεια” για την εν λόγω ΜΚΟ. Το Hot Doc φέρνει στο φως της δημοσιότητας άγνωστες φωτογραφίες ντοκουμέντα με τον κ. Λοβέρδο να εμφανίζεται μαζί με τον προφυλακισθέντα σήμερα Τζεβελέκο στο Λίβανο και να εκθειάζει με δηλώσεις του το έργο της οργάνωσης.

Το Hot Doc αποκαλύπτει επίσης άγνωστες πτυχές από τη δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης αναφορικά με τη δράση και τον εξοπλισμό της. Όπως επίσης και ένα περιστατικό στο οποίο φέρεται να πρωταγωνιστεί ο Άνδρέας Λοβέρδος και στελέχη της παραστρατιωτικής σερβικής οργάνωσης του “Αρκάν”, καθώς και τις καταγγελίες πρέσβη προς τους κ.κ. Λοβέρδο και Ευριπίδη Στυλιανίδη που θάφτηκαν.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λίβανο πυροδοτεί το μηχανισμό εξουδετέρωσης ναρκών


O Λοβέρδος ποζάρει μπροστα από τους άνδρες του IMI


Με χαμόγελο και περηφάνεια συγχαίρει τους άνδρες του IMI


Φωτογραφία ντοκουμέντο από την κατεβασμένη ιστοσελίδα της οργάνωσης με τη δήλωση του Λοβέρδου


O εξοπλισμός δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μαύρα σκυλιά τα οποία έχουν απαγορευθεί απο το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο


Διαβάστε περισσότερα στο Hot Doc που κυκλοφορεί