Newsroom

Newsroom

Λύτρας: «Ούτε οι Ταλιμπάν δεν έχουν τέτοιο μένος για τις γυναίκες» – Τι έλεγε όταν υπερασπιζόταν θύματα βίας (video)

«Κάποιος ο οποίος κακοποιεί τη σύντροφό του ή τη σύζυγό του είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα προβεί και σε κάτι άλλο», έλεγε πριν λίγο καιρό ο Απόστολος Λύτρας

6254279

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού με πρωταγωνιστή τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα και θύμα την 37χρονη σύζυγό του.

Ο 52χρονος, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ενώ αντιμετώπιζε την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης βλάβης σε βάρος της συζύγου του.

Ο δικηγόρος, ο οποίος ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, όπως παραδέχθηκε στα ΜΜΕ, έχει υπερασπιστεί πολλές φορές θύματα έμφυλης βίας, ενώ με δημόσιες τοποθετήσεις του ζητούσε να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους θύτες.

«Για να μη φτάνουμε συνέχεια σε τέτοια σημεία, θα πρέπει οι ποινές καταρχάς για την ενδοοικογενειακή βία να γίνουν βαρύτερες», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε αναλάβει την υπεράσπιση 50χρονης στην Κομοτηνή, την οποία ο σύζυγός της περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά.

«Ούτε οι Ταλιμπάν δεν έχουν τέτοιο μένος με τις γυναίκες. Κάποιος ο οποίος κακοποιεί τη σύντροφό του ή τη σύζυγό του είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα προβεί και σε κάτι άλλο.

Έχω βαρεθεί σε τέτοιες περιπτώσεις να λέμε ότι μια γυναίκα μόνη της πάει και κάνει καταγγελία ότι δήθεν τη χτύπησαν, δήθεν τη βίασαν, δήθεν το ένα δήθεν το άλλο. Πραγματικά σας το λέω ντροπή», έλεγε.

Σε άλλες δηλώσεις του, υπερασπιζόταν τη σύντροφο του Θέμη Αδαμαντίδη που τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό, ενώ παρότρυνε τις γυναίκες θύματα έμφυλης βίας να καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους.

Ο ίδιος, ήταν ο δικηγόρος των παιδιών της άτυχης 48χρονης Νεκταρίας από την Ιεράπετρα την οποία κατέσφαξε ο 55χρονος εν διαστάσει σύζυγός της στα τέλη Οκτωβρίου του 2021 όταν εκείνη αποφάσισε να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς εκείνον.

Η ομολογία μπροστά στις κάμερες

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο κ. Λύτρας προσήλθε ενώπιον του ανακριτή στην Ευελπίδων συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, ενώ αντιμετώπιζε την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης βλάβης σε βάρος της συζύγου του.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνα γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

«Ομολόγησα την πράξη μου ζητάω συγγνώμη γι’ αυτό που συνέβη και από τη σύζυγό μου που υπεραγαπάω και από τις τρεις κόρες μου», δήλωσε στα ΜΜΕ.

«Βρέθηκα σε μια κατάσταση που δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Δεν έχω υπαρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιόν τρόπο μπορώ να θεραπευτώ να ζητήσω βοήθεια γιατί έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια που έχει γίνει με πολύ κόπο.

Θα αναζητήσω τις ψυχολογικές αιτίες γιατί συνέβη αυτό δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση.

Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο και πρωτίστως από την Σοφία και τις κόρες μου», δήλωσε μπροστά στις κάμερες.

Η κατάθεση της συζύγου

Σοκαριστική είναι η κατάθεση της 37χρονης δικηγόρου, την οποία αποκάλυψε ο Alpha στην οποία αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν μετά από «λογομαχία για ασήμαντη αφορμή.

«Εγώ επειδή τον είδα σε κατάσταση άνευ λόγου έξαλλη τον ακολούθησα και φύγαμε για να μην εκτεθούμε μπροστά σε φίλους μας και στον υπόλοιπο κόσμο. Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά», ανέφερε αρχικά.

«Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά.

Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη.

Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς, με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε.

Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου προκειμένου να ειδοποιήσω την αδερφή μου ή κάποιον δικό μου.

Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ! Ακόμα και τα ρούχα μου είχαν γεμίσει αίματα.

Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις είχα γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη του είπα ότι πάω να πλυθώ.

Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου.

Ζαλιζόμουν πολύ και αιμορραγούσα πολύ από τη μύτη. Μου είπε να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα και εγώ τον παρακαλούσα να με πάει σε ένα νοσοκομείο.

Εγώ του είπα ότι αν με πάει στο νοσοκομείο δεν θα πω ότι με χτύπησε αλλά ότι έπεσα μόνη μου.

Πράγματι, μου είπε να κάνω ένα μπάνιο και να αλλάξω ρούχα και με πήγε στην Ευρωκλινική», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μωραΐτης: «Από μένα καληνύχτα Αλέξη» – Η αιχμηρή ανάρτηση για την παρουσία της Νέας Αριστεράς στο Ινστιτούτο Τσίπρα

Ζαμπέτογλου: Αντέδρασε με το σχόλιο on air για τον Λύτρα – «Προς τιμήν του δεν είναι τίποτα» (video)

Τι γίνεται στη Λάρισα: Φίδια προκαλούν αναστάτωση στις εστίες – Επιδρομή ιπτάμενων κατσαρίδων

Η αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου στον Τσίπρα και το «Ολαντρέου» – Η αντίδραση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

platanioti 7515e

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

«Δεν είναι ότι μόνο η Ελλάδα αδικήθηκε, αδικήθηκαν κι άλλες χώρες», τόνισε η Ευ. Πλατανιώτη

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

pexels kapish mak 586437 1361814

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

«Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε και να μην το κατάλαβαν εκείνη…

Πέθανε ο δημοσιογράφος και μουσικολόγος Γιώργος Λεωτσάκος – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

λεωτσακος

Πέθανε ο δημοσιογράφος και μουσικολόγος Γιώργος Λεωτσάκος – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον βετεράνο της μουσικοκριτικής…