Μαγείρευαν στην φωτιά πριν 1 εκατομμύριο χρόνια

[…]

Αντικείμενα αλλά και απανθρακωμένα οστά βρέθηκα στην Νότιο Αφρική ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών. Αυτά τα ευρήματα αποδεικνύουν σύμφωνα με τους ερευνητές στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, ότι ο Homo erectus χρησιμοποιούσε τη φωτιά νωρίτερα απ’ όσο πίστευαν έως σήμερα οι επιστήμονες, ενώ είναι πολύ πιθανό και να μαγείρευε.

Οι αναλύσεις που ακολούθησαν έδειξαν, ότι τόσο τα υλικά όσο και τα πέτρινα εργαλεία που βρέθηκαν, κάηκαν μέσα στη σπηλιά και δεν μεταφέρθηκαν εκεί από τον άνεμο ή το νερό.
Ο εξελικτικός ανθρωπολόγος του Χάρβαρντ Ρίτσαρντ Ράνγκαμ τονίζει ότι «η φωτιά είναι κάτι περισσότερο από μια ευχάριστη πολυτέλεια» και προσθέτει ότι «έχουμε πολύ ισχυρές αποδείξεις ότι αυτή αποτέλεσε τη βάση για έναν τεράστιο αριθμό αλλαγών στην ανθρώπινη εξέλιξη».

Ο ανθρωπολόγος εξηγεί ότι η ικανότητα να μαγειρεύουν επέτρεψε στους ανθρώπους να περνούν λιγότερο χρόνο αναζητώντας τροφή, κάτι που σημαίνει ότι είχαν περισσότερα αποθέματα ενέργειας. Κατά τον ίδιο, αυτή η εξέλιξη είναι πιθανότατα ο λόγος, για τον οποίο π.χ. τα ανθρώπινα δόντια έγιναν μικρότερα, αφού πλέον μασούσαν για λιγότερη ώρα.

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…