Newsroom

Newsroom

Μαζικές διαδηλώσεις στο Μεξικό για 43 αγνοούμενους φοιτητές

Δεκάδες χιλιάδες Μεξικανοί διαδήλωσαν την Τετάρτη σε πολλές πόλεις της χώρας, απαιτώντας από τις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες για…

mexico protests

Δεκάδες χιλιάδες Μεξικανοί διαδήλωσαν την Τετάρτη σε πολλές πόλεις της χώρας, απαιτώντας από τις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των 43 φοιτητών που έχουν εξαφανισθεί αφότου δέχθηκαν επίθεση με πυροβόλα όπλα από δημοτικούς αστυνομικούς και λαθρεμπόρους ναρκωτικών.

Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν και οικογένειες των αγνοούμενων φοιτητών, οι οποίες ταξίδεψαν μέχρι την πρωτεύουσα από την πόλη Ιγκουάλα, όπου εδώ και 12 μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των νέων.

Η κυβέρνηση επικρίνεται επίσης επειδή δεν ενήργησε νωρίτερα, ενώ γνώριζε για τις σχέσεις του δημάρχου της Ιγκουάλα με τους εγκληματίες της οργάνωσης Γκερέρος Ουνίδος.

Εκατοντάδες μέλη πολιτοφυλακής αυτοάμυνας άρχισαν την Τετάρτη τις δικές τους έρευνες, παράλληλα με αυτές των ομοσπονδιακών δυνάμεων ασφαλείας. «Θα βρούμε τους νέους, ζωντανούς ή νεκρούς», διαβεβαίωσε ένας από τους διοικητές της οργάνωσης.

Περίπου 500 πολιτοφύλακες έφθασαν το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή των ομαδικών τάφων όπου έχουν ήδη ανακαλυφθεί 28 πτώματα, η αναγνώριση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Μολονότι δύο εγκληματίες ομολόγησαν πως σκότωσαν 17 από τους φοιτητές που βρέθηκαν στους τάφους, οι οικογένειες αρνούνται να πιστέψουν πως οι νέοι έχουν σκοτωθεί και εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως βρίσκονται στα χέρια τοπικών αστυνομικών οι οποίοι διαφεύγουν.

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

thalassa 3

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική…