Με αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις απειλεί η συριακή αντιπολίτευση

Τουλάχιστον 22 άμαχοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο Χαλέπι, ενώ η αντιπολίτευση της Συρίας απείλησε χθες να αποχωρήσει από τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Γενεύη εάν δεν υπάρξει πρόοδος στην πολιτική μετάβαση.

56ec267e1dc524b1298b5683 1

Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN) της αντιπολίτευσης είπε ότι οι έμμεσες διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να καταρρεύσουν αν το καθεστώς της Συρίας αρνηθεί να συμβιβαστεί σε πολιτικά και ανθρωπιστικά θέματα.

«Μπορεί να αναστείλουμε (τη συμμετοχή μας στις) συνομιλίες αν συνεχιστούν τα πράγματα ως έχουν, και τότε δεν θα υπάρξει προοπτική για πολιτική λύση», είπε το μέλος της επιτροπής Αμπντουλχακίμ Μπασάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της συριακής αντιπολίτευσης Άσαντ Ζούμπι κάλεσε τους αντάρτες να ανταποδώσουν τα πυρά στις ένοπλες δυνάμεις των καθεστώτος, κατηγορώντας τη Δαμασκό ότι χρησιμοποιεί την κατάπαυση του πυρός για να ισχυροποιήσει τη θέση της επί του πεδίου. «Δεν θα παραμείνουμε για πολύ στις διαπραγματεύσεις… Στην περίπτωση που τους στοχεύσει ένας πύραυλος (σ.σ. τους μαχητές της αντιπολίτευσης) θα πρέπει να απαντήσουν με δέκα πυραύλους και να εκμεταλλευτούν την εκεχειρία όπως έχει κάνει και το καθεστώς», ανέφερε ο Ζούμπι.

Η HCN είπε επίσης πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει «κανένας συμβιβασμός» στην αποχώρηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας βγάζουν στην «σέντρα» την κυβέρνηση για την προστασία των δανειοληπτών

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας βγάζουν στην «σέντρα» την κυβέρνηση για την προστασία των δανειοληπτών

Τις καταχρηστικές πρακτικές τραπεζών και funds εις βάρος των «απροστάτευτων δανειοληπτών» (ακόμα και για περίπτωσης…

Φωτιά στη Motor Oil: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα – Κόρινθος

Φωτιά στη Motor Oil: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα – Κόρινθος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού.