Mε «ασπιρίνες» προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ενεργειακή ακρίβεια ο Μητσοτάκης

Έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο με τους λογαριασμούς ρεύματος για να αποφασίσει ο Μητσοτάκης μέτρα

ΣΚΑΙ Μητσοτακης

Σε απόγνωση οι Έλληνες με τις νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού, με τη χώρα μας να εμφανίζει από τις πλέον ακριβές τιμές σε όλη την Ευρώπη.

Τώρα λοιπόν που έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλήφθηκε πως πρέπει να παρθούν μέτρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησε για ακόμα μια φορά, για «πρόβλημα με ευρωπαϊκή διάσταση» ανακοινώνοντας επί της ουσίας ελάφρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος μόνο για τον Αύγουστο και προσωρινά μέτρα.

Ερωτηθείς για την ακρίβεια που έχει «γονατίσει» τα ελληνικά νοικοκυριά, βρήκε την εύκολη απάντηση ότι «ο πληθωρισμός δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα» και εξήγησε πως «γι’ αυτό και η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια. Ο πληθωρισμός εκτιμώ ότι θα πέσει και άλλο και έτσι θα δούμε αποκλιμάκωση τιμών. Τα μέτρα δούλεψαν», ανέφερε και συπλήρωσε στην συνέχεια

«Τις τελευταίες 10 μέρες είδαμε μια τεράστια έξαρση των τιμών στην χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας – αυτή δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη, μέχρι την Ουγγαρία» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το τελικό αποτέλεσμα από αυτή την στρέβλωση της αγοράς είναι ότι καθώς ανεβαίνει πολύ η τιμή της χονδρικής.Αυτό θα χτυπήσει -εάν δεν κάνουμε κάτι- τους λογαριασμούς του Αυγούστου – ταυτόχρονα δημιουργεί ουρανοκατέβατα κέρδη για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο», είπε ακόμα για να συμπληρώσει ότι «απόφαση της κυβέρνησης είναι να υποβάλλει έκτακτο τέλος για τους επόμενους δύο μήνες στους παραγωγούς φυσικής ενέργειας έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα αυτά για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τους λογαριασμούς του ρεύματος τον μήνα Αύγουστο».

«Δείτε ως μια έκτακτη προσωρινή φορολόγηση των υψηλών κερδών για αυτούς τους δύο μήνες» ανέφερε, προσθέτοντας ότι σκοπός είναι «να επιδοτήσουμε σε πρώτη φάση τον μήνα Αύγουστο».

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, παραπέμποντας στον υπουργό Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις το πρωί της Τετάρτης.

 

 

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

yamal barts

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Πριν τέσσερα χρόνια έκανε πλάκα στους φίλους του με τη μπάλα στα πόδια.