Newsroom

Newsroom

Με δύο πρόσωπα ο καιρός: 40αρια σήμερα – Oυκρανικό ψύχος και καταιγίδες από Δευτέρα

Απότομη αλλαγή θα σημειώσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα

καιρός 5

Μπορεί ο καιρός σήμερα να χαρακτηρίζεται από υψηλές θερμοκρασίες ωστόσο ραγδαία επιδείνωση θα σημειώσει την ερχόμενη εβδομάδα και θα συνοδευτεί από έντονες καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα πλησίασε τους 40 °C η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024. Πιο συγκεκριμένα, η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Σκάλα Μεσσηνίας και ήταν ίση με 39.6°C.

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ σημειώνονται και οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Όπως φαίνεται στις επιπλέον πληροφορίες που παρέχονται στην εικόνα, η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C σε 220 από τους 509 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~43%) και τους 37 °C σε 82 σταθμούς (ποσοστό ~16%).

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός από Δευτέρα

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά η αλλαγή του καιρού οφείλεται σε ψυχρές αέριες μάζες που έρχονται από την Ουκρανία. Αναφέρει αναλυτικά ο διευθυντής της ΕΜΥ:

«Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά αρκετή αστάθεια στη χώρα με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα αλλάξουν το σκηνικό του καιρού, έρχονται από τα ΒΑ και συγκεκριμένα την Ουκρανία, όπου μέσω Μαύρης Θάλασσας θα βρεθούν πάνω από την περιοχή μας, μια κυκλοφορία που δεν είναι τόσο συνήθης αυτή την περίοδο.

Αν τα συστήματα και οι ψυχρές μάζες ερχόταν από τη Κεντρική Μεσόγειο, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερα ύψη βροχής».

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά, δυτικά και νότια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά .
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στο Ιόνιο τους 33 με 34, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 32 και τοπικά στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 34, στο Ιόνιο τους 31 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 30 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός αλλά με αυξημένες νεφώσεις στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο οπότε τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα της Θράκης, στη Χαλκιδική και την ανατολική Θεσσαλία θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες .
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-08-2024

Αρχικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Από τις μεσημβρινές ώρες και στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά με βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρητικός συλλέκτης έστειλε επιστολή στον Κασσελάκη για τον γάμο με Τάιλερ: «Περιμένω να το οργανώσουμε»

Νέα επίθεση Πολάκη κατά Λινού: «Έχεις στήσει μηχανή που τρώει το δημόσιο χρήμα»

Το ελληνικό νησί που αποθεώνει Βρετανική εφημερίδα: «Μυστικός παράδεισος και χωρίς συνωστισμό τουριστών»

Χαλκιδική: Άκρως επικίνδυνο το λούνα παρκ – «Κυνηγητό» του Δήμου Θερμαϊκού και του 58χρονου ιδιοκτήτη (video)

Μ. Τουμασάτου: Η νέα ανάρτηση για τον πατέρα της και το «ευχαριστώ» για την προσφορά αίματος

τουμα

Μ. Τουμασάτου: Η νέα ανάρτηση για τον πατέρα της και το «ευχαριστώ» για την προσφορά αίματος

Δύσκολες ώρες περνά τις τελευταίες ημέρες η Μαριάννα Τουμασάτου και η οικογένειά της, καθώς ο…